Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

psob napsal:
David Hájek napsal:
... až do Klodzka /od příštího roku tam mají zajíždět také naše polonizované ostravské stroje ČDC ř.130/.....

Pouze s nákladní vlaky.
Osobní vlaky budou prováděny s 163.

Pravda. ;)

http://www.forum.magik.biz/viewtopic.php?t=5615

David

Nestraš, že bude hůř. Já doufám, že to nejhorší je už za mnou. Koleje jsou položeny. Zákazníci na mě kašlou, tak makám o 106 alespoň na trati. Jinak bych za měsíc kompletní koleje a návěstidla z Týniště do Lichkova nepoložil. Teď jsou na řadě náspy a podjezdy. Zatím mám hotovo od Polska do Těchonína. (Začal jsem včera)

Neboooj :D:D to že bude hůř jsem si tam dal jen tak, jinak věřím vždy že bude líp. Prosím tě ty budeš mít i stanici Miedzilesie?

Pepa z Nuslí napsal:
.... Prosím tě ty budeš mít i stanici Miedzilesie?
No zkusil jsem si stoupnout na konec položených kolejí (někde v Polsku viz poslední mapa) a zkusil tam hodit kamenem. A představte si, že jsem kamenem dohodil. A to jsem v tělocviku ani na vojně na hod granátem moc nebyl (Asi mnou hozený ostrý granát by pozabíjel všechny kolem včetně mě :D)
Takže by asi bylo dobré tuto stanici po dodání potřebných podkladů realizovat do mé trati.

Aha...zapomněl jsem počítat. Máš pravdu, akorát já ještě po 17 letech neakceptuji rozbití československa a pořád se hrdě hlásím že jsem čechoslovák. I když mi asi budeš oponovat, že tady jsou ještě Moravané a Slezané. Ale to už jsme zase někde jinde, takže zpátky k trati :D

Zbyňku než se vrhneš n Beroun, máš v plánu to Letohradsko udělat komplet i s krajinou? Já si myslím, že by bylo záhodno, protože jak razí Martens: Po zelený placce nikoho jezdit bavit nebude.

Čoudo, to tak rychle nejde. Naplánováno to mám, ale krajina se nemůže tvarovat dřív než dokončím náspy. Zatím mám podloženo od PKP do Jablonného včetně. Mezi Letohradem a Týništěm mám zatím náspy jen někde. Takže až bude tohle, tak teprve bude krajina. Jestli někoho baví či nebaví jezdit po holé placce, to je jeho problém. Já když něco stavím, tak se snažím práci dotáhnout do finále. (ale i tak mám jinde ještě hodně restíků) Na Beroun to dodělám až bude 021. Naštěstí mne zatím nic netlačí. Tenkrát jsem položil koleje až za Řevnice, aby eventuelní modeláři měli prostor.
Ale on je problém časová tíseň. Požadavky jsou na mě sypány ze všech stran a mnohdy se vše najednou zvládat nedá. Pak vznikají nedodělky jako mám na Vysočině. Tenkrát to vypadalo na kvantum nadšených modelářů nádražích, ale kromě Lubomíra u ostatních jen zůstalo to prvotní nadšení. Tím nemyslím modeláře nádražích od Pohledu po Golčův Jeníkov, ten si odkroutil své. Také chybí druhý Honza Švec, kterému jsem připravil terén ala nedodělky u 230 nebo Tišnov - Brno a jakou z toho udělal kvetoucí zahradu. A co potřeboval si domodeloval.
Pokud v tom budu sám, tak hold až to bude, tak to bude. I tak si myslím, že postupuji relativně rychle.
A právě že i udělat pořádnou aktivitu je práce na několik měsíců, proto se aktivitářům hodí i ta zelená placka. A kdo trať zná a má představivost, tak se také na holé placce vyřádí a bude se těšit na finál.

Ale Zbyňku já nemluvil o nějakým termínu. Jen sem ti doporučil to udělat vše komplet než se vrhneš někam jinam, protože restíky se pomalu kupí ;-)
A to teda nejen u tebe, ale i u mě.

Naposled editoval moderátor:

Aby jste si nemysleli, že se flákám, podávám malé hlášení o stavu prací. :D

Na obrázky to zatím není, stavební práce jsou ve fázi pokládání náspů a mostů pod koleje, osazování přejezdů a všech náležitostí kolem.
Tyto práce mám hotové z Doudleb do Lichkova státní hranice a Doudleby - Vamberk.
Takže zbývá Doudleby - Častolovice. (Častolovice - Týniště mám už hotovo z dřívějška).
Pak se dostanu do další fáze stavění a to tvarování krajiny. Pak už to bude veselejší. V poslední fázi se osadí zástavba a vegetace a může být aktualizace.
Ale obávám se, že do vánoc se to zvládnout nedá. Hlavně to náspování je zdlouhavá práce. Včera jsem za celý den zvládl Litice - Potštejn a za dnešek Potštejn - Doudleby.
Až se zase budou dělat kopečky, zase se vše ke kolejím bude přizpůsobovat bod po bodu, takže také žádná rychlovka.
Tunel v Liticích jsem nakonec vyřešil jednokolejným tunelovým objektem z Track_B použitým v Prudké na 251, který jsem musel osadit přesně na koleje, protože model koleje obsahuje. A původní kolejnicový tunel jsem odmazal ve World, aby se to nebilo. Přepínání kabiny na noční funguje. A není vůbec poznat, že jedu po dvojitých kolejích. Lícuje to na sebe přesně, hold mám dobrou myš a ještě se mi netřepou ruce :D

Dobrý den, prosím někoho kdo by měl čas a zájem vymodelovat budovy nádraží a zastávek pro úsek Letohrad-Lichkov(mimo Letohrad).
Budovy jsem nafotil(dělal jsem to poprvé,tak doufám,že budou použitelné).
Fotky jsou na http://www.uloz.to/6781094/fotky-budov-024-zip.

To Smrček
Musím tě zklamat. Nevím jak ostatní, já dokážu využít ledasjaký materiál ale tyto fotky jsou dobré leda tak na seznámení se s situací. Na textury je to bohužel nepoužitelné. Nejlépe bude vypravíš-li se tam ještě jednou, případně i vícekrát, a to příští rok v létě až bude trochu pod mrakem a nafotíš to znovu. Jak na to, je popsáno tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/498 a na webu Honzy Švece najdeš i tutoriál, kde je popsáno vše co je potřeba od pořízení fotek, přes jejich úpravu až k vytvoření vlastní textury. Najdeš tam i poznámky k modelování v Gmaxku. Malý návod k modelování najdeš u mne na webu (týká se sice tvorby modelů v 3dsMax) a na webu u Michala je pěkný návod na tvorbu jednoduchého domku v Gmaxku. No a než se budeš moci vypravit na ono znouvu nafocení, tak si můžeš za dlouhých zimních večerů vyzkoušet i modelování. A příští rok touto dobou již budou zajisté autentické modely z tvé dílny osazeny v trati.

Naposled editoval moderátor:

Ale mohl by někdo začít modelovat. To bylo řečí, když jsem jen naznačoval, že by se mohla stavět trať 021 z Týniště do Letohradu a možná do Lichkova. Čouda si dělal starosti, aby náhodou nemodeloval to co už modeluje druhý, atd. :D
Uplynul měsíc od poslední aktualizace a nabízím komplet zapojenou a podnáspovanou trať z Týniště až k polským hranicím v Lichkově. Už tvaruji kopečky a nějaký ten domeček by se hodil. A mít pocit, že i někdo jiný má aktivní zájem cokoli do této trati vymodelovat, by povzbudilo.

No starosti si dělá furt, ovšem nemá fotky. Nakonec to ztroskotalo na lenosti a potom na nedostatku času. Škoda, že nejsou použitelné ty fotky tady od toho nějakého hocha. Pro jistotu je zkusím stáhnout. I ze sraček jsem schopnej uplácat zlatou cihlu :-D a Miranův úsudek může být zkreslený...

Hocha se třemi dětmi:-D.
To Jablonné se mi nepovedlo to vím, ale Lichkov výpravní budova a zastávky jsem tajně doufal, že budou použitelné.

Čouda napsal:
No starosti si dělá furt, ovšem nemá fotky. Nakonec to ztroskotalo na lenosti a potom na nedostatku času. Škoda, že nejsou použitelné ty fotky tady od toho nějakého hocha. Pro jistotu je zkusím stáhnout. I ze sraček jsem schopnej uplácat zlatou cihlu :-D a Miranův úsudek může být zkreslený...
Čoudo, Čoudo,
jde jenom o to, zda zase nejsi zkouřenej.... Pokud jsi schopen ze sraček uplácat zlatou cihlu, tak se strašně divím, že tady zbytečně onanuješ... Proč ještě neděláš poradce někde ve vládě. I když mi to někdy připadá že to velice tutláš, a tady vystupuješ v přestrojení.....;)

Miran ze sraček už hodně modelů vyrobil, ale od Čoudy kromě skinů jsem myslím nic neviděl. Ale je možné že už něco vymodeloval a nějak mi to uniklo. Po ránu jsem rozespalý.:D

Miran: Zhulenej jsem nebyl zcela určitě. Tady vidíš, co s člověkem udělá dráha, když přijde ze šichty. Kouřím maximálně cigarety - pravda - vě větším množství.
751 080 a 354 jsem plácal tak ukrutně, že mi z toho bylo zle a připravovanej domeček pro 310tku je taky makačka.

No Zbyňku pokud vydržíš a hlavně pokud vydržím já, tak si budeš moci do trainsetu zařadit vůz Laaeks. Zatím to brzdí výroba textur. Už mi to absolutně nebaví a napování taky ne. Asi už ztrácím tu trpělivost.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře