Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Rychlostní limit jsem také přemýšlel, který bude lepší a jednoznačně vyhrál horní rychlostník, aby byl prostor pro soupravy které vyšší rychlostí mohou jezdit. Dolní rychlostníky, stejně jako kulaté se dají řešit přímo v aktivitě. Líbil se mi systém, překročit třikrát a dost, jak tady jeden aktivitář popsal. Dvakrát jen Ty ty ty a potřetí konec aktivity. Anebo to nechat jen na oznámení, to už záleží na aktivitářovi. Ale fakt je jeden, že majitelé slabších PC musí jezdit rychleji než kdo má PC NASA, tak se někomu drsnější jízda může hodit.
Žehličky jezdí na dolní nebo horní ? Pak by s bymečkama mohli jezdit až 80.

Dobrý den pane Šemora, možná se na to tady už nekdo ptal, ale zeptam se znovu, snad se diskutujicí nebudou zlobit.
Vím že stavíte jen podle podkladů které máte a že rekonstrukce úseků je náročná, ale máte v plánu rekonstrukci hlavního nádr. v Praze dle skutečného stavu?

Děkuji za odpověď a přeji krásné a klidné Vánoce.

Já právě marně přemýšlím, co tam může (z toho, co tam normálně jezdí) na horní rychlostníky. Třeba to tu někdo osvětlí.

LKS napsal:
Dobrý den pane Šemora, možná se na to tady už nekdo ptal, ale zeptam se znovu, snad se diskutujicí nebudou zlobit.
Vím že stavíte jen podle podkladů které máte a že rekonstrukce úseků je náročná, ale máte v plánu rekonstrukci hlavního nádr. v Praze dle skutečného stavu?

Podklady Nového spojení mám, ale ten dotaz nějak odporuje přání krásných a klidných vánoc. :D Jednak bych musel stavět paralelně dvě tratě, protože starou historickou chci zachovat pro příští generace a to je pro normálního smrtelníka dělat jako koníčka nemožné.
Depo Praha střed, později Masarykovo, tam jsem byl odkojenej :D, to nemohu přece zrušit, to bych ničil část svého já.
Aktuální trať se dá postavit kdykoli, ale obnovit už zbourané je prakticky nemožné. Jednou budete rádi za tento kus historie.

Ono by to šlo. Hlavní pracovní úvazek bych měl stavění tratí a jako koníčka bych opravoval a servisoval kola. :D
Ale kdyby si to zadaly dráhy, brzy by z toho byla na Novinkách aféra, že neproběhlo řádné výběrové řízení a stát tak přišel v době krize o další miliardy. Odnesl by to další politik, Sociální demokracie by pak vyvolala další hlasování o nedůvěře k vládě,.....:D :D...ale podobné úvahy si nechejme na Silvestra :D

Michal napsal:
Já právě marně přemýšlím, co tam může (z toho, co tam normálně jezdí) na horní rychlostníky. Třeba to tu někdo osvětlí.
Pokud pojede peršing a za ním byméčka, tak by mohl. Na videu jsem takovou soupravu viděl.

Naposled editoval moderátor:

Dnes som išiel úsek Mikulov - Břeclav, možno pre niekoho divné, ale naposledy som tan bol v aktualizácii BP 73.1, takže len kolaje bez krajiny. Dnes som tam teda začínal a veľmi sa mi páčili tie húpačky v úseku Mikulov - Boří les, ale chcem sa spýtať, že maximálne stúpanie tam bolo tuším 2,1%, či to je podľa skutočnosti, alebo je to kvôli niečomu inému.

Tento úsek neřešit. Tady se s ničím nehýbalo minimálně 5 let. Kromě Bořího Lesa v rámci opravy tratě do Lednice. Časem to bude do Znojma. Vše mám, jen čas ne :D Jsou důležitější úseky.
Stoupání je tady děláno podle mizerných fotek z posledního vozu, ale bude to víc než 2 promile. Tady je běžně 12 promile.

Zbyněk Šemora napsal:
LKS napsal:

Podklady Nového spojení mám, ale ten dotaz nějak odporuje přání krásných a klidných vánoc. :D Jednak bych musel stavět paralelně dvě tratě, protože starou historickou chci zachovat pro příští generace a to je pro normálního smrtelníka dělat jako koníčka nemožné.
Depo Praha střed, později Masarykovo, tam jsem byl odkojenej :D, to nemohu přece zrušit, to bych ničil část svého já.
Aktuální trať se dá postavit kdykoli, ale obnovit už zbourané je prakticky nemožné. Jednou budete rádi za tento kus historie.

Ono by to šlo. Hlavní pracovní úvazek bych měl stavění tratí a jako koníčka bych opravoval a servisoval kola. :D
Ale kdyby si to zadaly dráhy, brzy by z toho byla na Novinkách aféra, že neproběhlo řádné výběrové řízení a stát tak přišel v době krize o další miliardy. Odnesl by to další politik, Sociální demokracie by pak vyvolala další hlasování o nedůvěře k vládě,.....:D :D...ale podobné úvahy si nechejme na Silvestra :D

Ano, mate asi pravdu, takto to bude lepsi. Kolem noveho useku jezdim kazdy den do prace a je prijemna zmena prijit po praci domu, sednou na masinu a svezt se po starem useku. Je fakt ze cesta z hl. nadr pres Žizkov ma taky sve kouzlo a vzpominam na sve detstvi kdy jsem tudy jezdil. :)

a jeste bych mel jeden dotaz.. po posledni aktualizaci mi nejde spustit par aktivit. konkretne treba Seznani po Prazskych spojkach. (nove aktivity sem si samozrejmne hned stahl po aktualizaci, ale i pres to nejde.. :( ). Je mozne ji nekde stahnout znovu? Nekde jsem tu cetl nejaky prispevek ze jen staci v editoru predelat koleje nebo co, ale priznam se ze jako uplny laik v MSTS je to pro me trosku problem. :(

Ke stažení je při každé aktualizaci balík mých aktivit a ten je vždy výhradně pro aktuální verzi, tedy současně pro BP85.04. Starší verze nearchivuji.
Laicky řečeno, pokud si aktualizuji trať, vždy musím stáhnout a nainstalovat nový balík aktivit. Tak to platilo z důvodů celkových rekonstrukcí tratí.

Nové spojení má ve své trati Stavitelxx. (Trať 321)

Miran napsal:
Nové spojení má ve své trati Stavitelxx. (Trať 321)
Ano, ale zatím neprůjezdné, takže jako by tam zatím nebylo. ;)

Nikoliv, ale spíš pracuje než odpovídá. Dneska tu už byl.

Pepa z Nuslí napsal:
Chci se zeptat, Zbyněk se nám odmlčel?
Vždyť si připadám až moc ukecanej a na práci pak není čas :D
Ale pro uklidnění obecenstva. Mám otevřený editor tratí v MSTS.
Tedy vánoční lenošení už skončilo. :D
Teď ještě v editoru něco také udělat :D

Zdravím. Chcel by som sa spýtať na úsek Bratislava - Kúty. Plánuje sa tam ešte niečo prerábať alebo je daný úsek už vo finálnej verzii ? Ďakujem

Bratislava - Kúty ?
Tam ještě nějaké práce jsou.
Co mi vadí, od Sekulí do DNV nejsou pod kolejemi náspy a mosty už mám také vhodnější. S kolejemi se už hýbat nebude. Snad je to i vidět, že zhlaví všech stanic jsou po aktualizaci úhlednější :D

Nadchl mě modelář Aleš Sláma s modelem Kostelce.
Tady je malá ochutnávka:
c5349c58d8db8e60fca6a615b054dac9.jpg
f0b53ef11030205e5d64a07833a67970.jpg
b53b88068c9c995c1cc34c293f107208.jpg
0fd0eed631a0e1aefb8776eb94032f9d.jpg
Jinak já už osazuji vegetaci a nahrubo je hotovo z Týniště do Častolovic. Fotky, až bude i zástavba a vegetace komplet.

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku, možno si to počul už veľa krát, ale je to nádherne, páni od Microsoftu pri vyvijaní MSTS určite nepočítali stým, že čo sa dá v MSTS postaviř!

Já ne, to Aleš Sláma. Je to jeho nádraží. Já jen ty koleje a travičku :D Ale už se tam blížím s další vegetací, pak to teprve dostane správný nádech. Častolovice po doplnění okolního zalesnění také nyní hodně prokoukly. Jenomže tato trať to je samý lesík, samý hájek (ne David :D ) a bude to pěkná pakárna poskládat vegetaci jako je na těch pěkných fotkách.

To ti verím, ja som mal snahu stavať nejakú trať a aj to tak dopadlo... Oto viac obdivujem toto dielo, je to paráda. Viac fotosýntézy = viac kyslíka a čerstvejší vzduch, bude sa lepšie jazdiť.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře