Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

to pedrous:
No nezbývá ti nic jiného než si to objednat, já jsem si taky objednal po 3 letech Zbyňkovo trať. A remcám???!!!

Já zálohuju od 82 a počkám ještě rok a potom opět zakoupím, protože pak aby se prasátko vyznalo v těch aktualizacích.
Takže uvidíme, ne? A proto našemu nováčkovi s úsměvem a optimismem doporučím, ať investuje pár babek a objedná si DVD. Kdybychom si všichni spočíteli, za jaké blbosti utrácíme a kolik peněz vyházíme, tak nějaký DVD a ještě s takovým kvalitním materiálem, jaký Zbyněk za ta léta vytvořil- no mně by to rozhodně líto nebylo.

Jelikož s Martinem stavíme současně totožné tratě, udržuji si i jeho 321. Ani netuším, které DVD mám a ani kde ho mám. Ale bude to dobrých 5 let zpět. Nemám čas abych si zde jezdil nebo abych hltal blížící se čas aktualizace. Přitom je zajímavé, že tuto trať mám na všech počítačích aktuální (20), ale instaloval jsem ji z DVD jen jednou a ten počítač už mám dávno vyřazený. Žadné aktualizace nearchivuji a neměl jsem nikdy potřebu u Martina vyhledávat staré aktualizace. Jakmile aktualizuji trať, soubor aktualizace jde do koše. Na co jej schovávat. Jen zabírá místo na disku.
Jako záloha bohatě stačí mít MSTS na dvou počítačích. Jeden stolní a notebook si snad v dnešní době může dovolit každý. Ten druhý počítač ani nemusí být vhodný na hry.
Ale pokud mám MSTS na jiném oddíle než systém, pokud neklekne pevný disk, tak je instalace MSTS nezničitelná (kromě neodborných zásahů do adresářů uživatelem.:D )
Ale samozřejmě proti katastrofám nepomohou ani zálohy na třech počítačích, pak budu rád, že je někde možnost si objednat DVD nové.

Zbyňku máš pravdu...nehledě na to, že jsem si nechal zkontrolovat disk a všechno co jsem tam měl, tak putovalo ven. MSTS se zachránilo, ovšem, blbec, někomu jsem půjčil instalačku MSTS a ten dotyčný mi ji nevrátil. Když jsem si chtěl spustit hru přes TS tak mi to napsalo, že msts není nainstalován v mém počítači. Smrtelný pot, nakonec jsem musel poprosit kamaráda aby mi ten simulátor sehnal, no sehnal mi ji už za 200 korun, takže to byl výhodný obchod.

Tak to člověka opravdu potěší. Takže na tom Beroun/Benešovu bych měl začít víc makat :D Stejně Motorákovi slibuji už 10 dní pracovní aktualizaci, kde musím posunout některé ulice a podjezdy na Smíchově, aby lícovaly nové modely. :D Času je teď mnohem méně, tak snad o víkendu.

Koho to zajímá, může se na aktuální číslo ČD pro Vás podívat zde :-)

http://www.ceskedrahy.cz/assets/tiskove-centrum/magaziny-a-periodika/cd-pro-vas/cd_05_komplet.pdf

Sranda je tipnout si, odkud jsou obrázky. Mě zaujal obrázek s brejlovcem na zastávce na "neelektrifikované lokálce". Původně jsem si myslel, že je to z nějaké jiné trati. Pak mne zaujal model náspu, který používám asi jen já, ale jednokolejnou zastávku, marně jsem vzpomínal na jaké jednokolejné neelektrifikované trati je. Poznal jsem domečky od Honzy Švece, ale ty už používá víc stavitelů. Přemýšlel jsem asi 10 minut, kde je zastávka podobných budov. 251 jsem vyloučil, kvůli rovině v pozadí, 021 také, tu mám čerstvě v paměti a nakonec mne to trklo. Podobá se to Lhotě pod Libčany na trati Hradec Krlálové - Chlumec nad Cidlinou. Otevřu editor a bingo. :D
Tedy ne lokálka, ale elektrifikovaná 020. :D

Ono člověka možná až trošku bolí, když vidí tu mapu tratí, kde jsou všechny tratě pospolu. Zbyňku, uvažoval jste někdy, že by jste Vaší trať BP spojily s Martinovou 321? Asi by tam bylo hodně práce kvůli globalu atd...mě by jenom zajímalo jestli by to vůbec nějak šlo. Možná teď vypadám jako blbec :D, zase na druhou stranu by to byla paráda :)

Šeba - to už se tady tolikrát probíralo a je to prakticky nemožné.

To není možné, MSTS to neumožňuje. Ale i kdyby to v jiném simulátoru šlo, museli by všichni pracovat na milimetr přesně, aby to všude lícovalo jak směrově, tak výškově. A to při práci na koleně, kdy každý pracuje nezávisle na sobě je také technicky nemožné. Mě stačí, když se na několik pokusů strefuji s nějakou paralelní tratí, jako naposledy mezi Letohradem a Týništěm. Všechny koleje v celé trati se musely několikrát přeskládat, než to konečně vyšlo.

Myslel jsem si, že by to asi nešlo, ale díky za vysvětlenou ;) :)

Docela i pěknej článek. Nezaujatej, celkem vybízející i veřejnost k vyzkoušení simulátoru. Tři strany tutemu věnované oproti minulé půlstránce je pokrok. Snad to osloví dost lidí, kteří budou mít chuť se simulátoru věnovat i aktivně ;)

Mě se ten článek také líbil, pro jeho obecnost, kde podrobnosti se každý dočte na tomto fóru. Jenomže než se někomu novému zde otevřou dveře, tak by se zde mělo trochu zamést, jinak noví příchozí utečou. :D

Ale jinak si myslím, že pro dráhy je náš simulátor ta nejlepší reklama a klidně mu mohou věnovat nějakou stránku pravidelně. Hodně lidí mi říkalo, že jeli vlakem jen proto, aby si v reálu projeli tratě, které znají z MSTS. Jinak by jeli autem nebo autobusem.

Jak čtu článek z ČD pro vás,tak mě napadá,nemáme náhodou oslavovat 10 působnosti MSTS,jen do tratí cyhbí zakreslená i zsr Blava-Štúrovo a Košice-Hidesnemati,nebo třeba trať 072,nebo trat 310 Opava-Olomouc.Ale jinak článek s obrázky z tratě BP se mi líbí.Lukáš
10 let působnosti MSTS

Naposled editoval moderátor:

Pepa z Nuslí napsal:
Ono to má háček. 072 existuje, ale zatím ještě nebyla vydána.
Bohužel, každá trať, která je neveřejná, jako by neexistovala. :(

V poslední době je v módě ukončovat činnost do MSTS, tak oznamuji, že já naopak se s chutí zase rozjel. Včera jsem upravil okolí nádraží Smíchov (menší posuny silničních komunikací a železničních podjezdů včetně výměny za vhodnější modely) a dál pokračuji mezi Berounem a Benešovem. Rychlostníky, pak návěstidla, perony, ať se dá i jezdit.
Pak všude náspy, podjezdy, nadjezdy, tvarování krajiny, silnice, budovy, vegetace. Do vánoc je toho dost. Podle nálady si ještě odskočím i jinam.

O víkendu jsem dal dohromady i s perony stanici Benešov a osadil návěstidly úsek do Čerčan. Dávat dohromady historii, která už neexistuje, žádná sranda. Hodně pomohly mé dobové 8mm filmy. Tak jsem i našel původní osazení mechanických návěstidel na hradle Bedrč a že na Mrači jsou ruská návěstidla, vlastně byla. A Čerčany, to bude další oříšek. Ten původní most, kdyby někdo vymodeloval. Nějaké fotky jsem na webu našel. Ta nádraží jsou hodně podobné stavby. Bohužel ten první modelář, co vydal balík universálních nádražích asi pracoval podle paměti a o několik pater se spletl. Kdyby tenkrát vymodeloval nějaký originál a na to různé kombinace, tak vznikne universální stavebnice na většinu starých nádražních budov. Opravdu by stačila stavebnice základních dílů a šlo by poskládat cokoli.

Ahoj Čerčany už jsou komplet vymodelovaný. Nejvíc daly zabrat budovy, který už jsou srovnaný se zemí a nebo radikálně přestavěný. I hlavní výpravní budova zaznamenala změny. Bylo to hodně počítání, aby poměr stran odpovídal reálu. Vše jsem dal dohromady z fotek, co jsem našel na netu a hodně pomohli letecké mapy. Ale už i před koridorizací tam nestálo vše co jsem vymodeloval. Ještě že na seznamu se dá nastavit mapa 2002-03. Teď ta horší část. Bude to piplačka v photoshopu, abych nakreslil textury na už neexistujicí objekty. Co ale myslim zůstalo beze změny jsou stavědla a depo včetně sousedicích budov. Nenašel by se nějaký ochotný fotograf, co by mě to nafotil? Nikdy jsem v Čerčanech nebyl, tak snad bude model ok.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://2i.cz/74c40d27f4
http://2i.cz/74c40d27f4

Naposled editoval moderátor:

Takže moje dokumentace budova na trati 221 Benešov(budova), hr. Bedrč, Čerčany(budova,stavědla, podjezd a most přes Sázavu), Pyšely( přístřešky), Čtyřkoly( hotovo ZS v mailu), Senohraby (budova, st.2),Mnichovice (budova, hr.), Strančice(st.2 budova v ZS v mailu), hr. Svojšovice, Říčany( hotovo ZS v mailu), Uhřiněves( hotovo ZS v mailu), Hostivař (hotovo ZS v mailu).

Aleši Čerčany bych vám poslal v mailu nebo přes ússchovnu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře