Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Z Kterýh roku máš plánky? Hradlo zrušily 28.9.1994, protože ho neměli kým obsadit. Z plánku v budově hradla , které bylo na Vršovickém peronu, to vypadá, že oddílová návěstidla byla asi na koncích peronů. Bohužel nic neříká o kilometráži návěstidel.
Interiér hradla
objekt hradla
Bohužel fotografie návěstidel asi nikdo nepořídil...

Nemáte někdo video od Vlašimi do Benešova ? Nebo fotka v jaké výškové úrovni od této trati je fabrika vlevo u vjezdu do Benešova. Tato lokálka padá až 23 promile dolů. Postavil jsem vlečku do té fabriky, klesání odhadem a připadá mi, že jsem s fabrikou od lokálky moc vysoko.
Na té měnírně, respektive odstavných kolejích jsem ztrávil kus života, tak se to snažím zde vyšperkovat. Však v aktivitě Vás sem také několikrát vyženu :D

Jinak benešovská trať se pěkně rýsuje. Už je komplet provozní i s perony a návěstidly, všude výměnová návěstidla. Trochu jsem rozbil a přeskládal Hostivař a Uhříněves. Deterio modeluje původní Strančice, doufám, že to dotáhne do konce. Ale budovu a perony už má. Těšte se.

Abyste si nemysleli, že se nic neděje, tak malé info. Benešovská trať je zapojená včetně stahovaček a teď pokračuji na Beroun. Ještě zbývá osadit návěstidla v Berouně. Napadlo mě na všechna hradla osadit označení pro nástup cestujících. Aby jako za starých časů se mohli rozvážet v aktivitách zaměstnanci hradel. Pak se ukáže um strojvedoucího, jak dokáže ze stovky zastavit přesně u stupínku, které byly před stanovišti hradel pro tyto účely. Také je dobré zachovat alespoň v MSTS jejich názvy. Po výstavbě koridoru a autobloku už nikdo nebude vědět, jak se jednotlivá hradla jmenovala, podobně jako na již zkoridorovaných tratích.
Dále jsem ozvučil měnírny. Chyběl mi tam ten zvuk transformátoru. Na měnírně v Benešově se kvůli tomu nedalo spát na zadním stanovišti. :D Vhodný zvuk jsem našel a myslím, že je to přesně ono.

Například v Benešově mám osazeno už 1000 objektů a stále jsem na holé louce. Tam to bude kruté. Ale aktivitáři zde mohou obsluhovat všechny vlečky. Bude to i taková šablona pro budoucí osazování zástavby.
Ale jestli se dočkáme modelu nádraží, v tom moc optimista nejsem. Na Google Earth je sice panaromatická fotka na nádražní budovu (chybně umístěná někam na periferii města směr Tužinka), možná by z toho šlo něco použít.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Napadlo mě na všechna hradla osadit označení pro nástup cestujících. Aby jako za starých časů se mohli rozvážet v aktivitách zaměstnanci hradel. Pak se ukáže um strojvedoucího, jak dokáže ze stovky zastavit přesně u stupínku, které byly před stanovišti hradel pro tyto účely.
...

Zdravím,
jestli bude mít některý z modelářů zájem,mohu se na bahnhofu Ostrava hl.n. pokusit nafotit zmíněné dřevěné schůdky /stupínky/.Nedávno jsem je zahlédl polehávat u frýdlantských peronů.;)

David

Musím poděkovat kromě Motoráka, který se snaží mezi Prahou a Berounem i Aleši Slámovi za betu nádraží v Čerčanech, původní verzi, kde oživil už zbourané budovy. Bude to nádhera.
Já teď dělám takové nezáživné práce, jako osazování všech cedulí a návěstních značek mezi BP a BP ( Beroun - Praha a Benešov - Praha )
V Berouně jsem ještě vyplnil čtverec i nádražím Beroun Závodí
Beroun a Benešov teď vypadají z výšky takto:
2699d7fd71d5a284f13f53641436e61c.jpg
0e1e9703823dfc3807900e1de2d884a8.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak mě pojď vystřídat. Už mě bolí od myši prsty a také je čas dělat něco jiného. Například se rozhejbat na kole. :D
Ale na tyto tratě se spíš budou těšit Pražáci a všichni co bydlí kolem. Do vánoc to snad i s modeláři, kteří vydrží, zvládneme.

Teď ještě trať do Kralup před rekonstrukcí a bylo by to úplně nejlepší :D Ale tam by bylo podkladů hodně málo.

Však sbírejte podklady, modelujte tehdejší nádraží a rád to postaru do Kralup postavím. Ale letos určitě ne. Nádraží v Kralupech bylo už tenkrát nové, tak by se dalo použít co vymodeloval Mates. Zbývá jen zbytek mezi. Ale není to špatný nápad.
Jenomže nebudeme předbíhat, zatím mám plno práce s tím co dělám a sám jsem zvědav, co z toho vznikne.

[split] Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj Zbyňku.
Dělám aktivitu přes Lysou nad Labem a nějak nemohu najít v editoru zastávku Čelákovice-Jiřina? Je uvedená v sjř.2011. Trať osobně projeta jen jednou a to minulý týden, když jsem cestoval z HK do Prahy a rychlík v zast. samozřejmě nestojí, takže jsem ani nepostřehl, že nějaká zastávka tam je.:D
Dan

RE: Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čelákovice Jiřina ? Tak tuto zastávku určitě nemám. Za mě tam nebyla a dodnes se nenašel modelář, který by jí vymodeloval i s náspem. Ale tam toho asi bude chybět víc. Tato trať také čeká na rekonstrukci, respektive donáspování a dodělání okolí. Nějak jsem na ní zapomněl nebo ještě nenastala ta správná konstalace.

Ahoj, jasně, já jen, že mne udivilo, že tam není a marně jsem koukal do editoru, naštěstí já vezu R 791 do HK a Letohradu, a tu zastávku jsem hledal, kvůli protijedoucímu traffic, takže žádná tragedie.:D
Dan

Zdar,Čelákovice Jiřina je nová zastávka,zbudovaná tak před 3-4 lety.V tu dobu jsem jezdíval na modelářské burzy do práglu a pamatuju její výstavbu....

Ano. potvrzuji, jelikož v Čelákovicích pracuji, že zastávka Čelákovice-Jiřina je v provozu od roku 2006.¨Dneska to tam vypadá jako v Užhorodu-zničené a hnusné. Naštěstí vystupuji na "hlavním" :D

Midrafon napsal:
...Dneska to tam vypadá jako v Užhorodu-zničené a hnusné. ...:D
Ostatně jako každá koridorová zastávka v síti ČD postavená za miliardy. Tohle mi připadá jako sypání perel sviním. Kdyby postavili jen koridorovou štreku bez modernizace zastávek a některých nádražích, kde to nebylo akutní, žádné protihlukové zdi, nebylo by na co čmárat a co ničit. A těch ušetřených miliard, které teď chybí třeba na modernější vozový park.

Jenže ono jaksi nejde přelévat peníze ze SŽDC k ČD. Ale je fakt, že nějaký prachy se daly ušetřit ještě před rokem 2003, kdy to byl jednolitý modromonopol...

Dane po dlouhý době zase bude nějaká aktivita, co se bude dát ject ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře