Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Je čas opět napsat nějaký spam, jak to někteří nazývají :D
Než se bude tvarovat krajina na BP, bylo nutné položit pár kilometrů i přilehlých lokálek. Například z Čerčan na jednu stranu do Poříčí a na stranu druhou až do Hvězdonic.
Video Čerčany - Praha od jednoho člena fóra mám, ale nemáte někdo video na opačnou stranu směr Hvězdonice ? Sice to zde mám projezděné obousměrně na kole, ale ta paměť není fotografická a je to už téměř 20 let :D
A to samé na Berounech. Ze Zadní Třebaně jsem koleje položil na lokálce něco přes dva kilometry. Zde by se hodilo nejen video, ale z traťových podkladů mám pouze sklony, ale chybí mi směr. Nemáte někdo někde výpis ? Já odhadl poloměry prvních dvou oblouků 180m, ale dál už si netroufám.
Tyto lokálky jsou nutnost, protože například, když se jelo ze Senohrab z kopce, tak před 80tkovým obloukem byla krásná vyhlídka do údolí Sázavy s lokálkou směr Hvězdonice. Hold finál krajiny nebude žádná sranda.

No Zbyňku tak to znamená že bys mohl propojit Čerčany, Vrané s Prahou :-D
Kdepak, já jsem rád za každý kilometr co přibude :-)

Ahoj Zbyňku.
Prosím tě, měl bych dotaz, byl by velký problém v HK rozdělit nástupiště napůl, návěstidlem uprostřed? Stačí skryté, jestli tam nejsou, nějak si nemůžu vzpoměnout, jak v pátek pojedu do OV kouknu. Jde o to, že například u 2. nástupiště stojí R 962 směr PHA a za něj dojíždí na tu samou kolej (tudiž obs.) Sp 1956 z Týniště a jízdu v HK končí. Průser je, že bez návěstidla uprostřed nástupiště toto v MSTS nejsem schopný udělat a tímto způsebem dojíždí v HK hodně dalších vlaků.
Dan

Ahoj Dane. Tento problém nebude jen v HK ale v mnoho dalších stanicích. Já se pak snažím dělit označení kolejí. Ale s tím návěstidlem je to problém, protože se naruší závislost a to skryté návěstidlo udělá oddíl, který jako mašinfíra neuvidíš. Při standartní jízdě, pokud by jsi měl odjezd zablokován na stůj, tak by jsi do stanice vjížděl ne na výstrahu, ale volno. Snad obětovat jen jednu kolej, po které vlaky nikdy neprojíždí, ale je cílová nebo výchozí.

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Dane. Tento problém nebude jen v HK ale v mnoho dalších stanicích. Já se pak snažím dělit označení kolejí. Ale s tím návěstidlem je to problém, protože se naruší závislost a to skryté návěstidlo udělá oddíl, který jako mašinfíra neuvidíš. Při standartní jízdě, pokud by jsi měl odjezd zablokován na stůj, tak by jsi do stanice vjížděl ne na výstrahu, ale volno. Snad obětovat jen jednu kolej, po které vlaky nikdy neprojíždí, ale je cílová nebo výchozí.
Ahoj Zbyňku.
No, v tom HK je problém, že například stojí vlak na Kukleny a za ním vlak do Pradubic, který dojede na obsazenou a odjíždí po odjezdu vlaku do Kuklen. Vím o čem mluvím, poněvač jsem do toho vlaku omylem nasedl, musel se vrátit a už jsem nechytil vlak do Pardubic a v Pardubkách IC do Ostravy.:D:D:D Ale nic, tak udělám kompromis, stejně už jsem musel improvizovat hned v Praze na hlavním, poněvač není (zaplať pánbůh za to, jdou dělat aktivity z dob minulých) nové spojení a musel jsem napresovat vlaky od Libně a Vyočan. V HK jsem taky musel Brejlovce postavit na jinou kolej než do šturcu, poněvač by byl posun a přestup ze 163 zbytečně složitý, takže je třeba brát aktivitu se schovívavostí, co umožní MSTS a pokud by nastal větší chaoz s přestavbou HK, tak to raději nechat tak, jak to funguje bezchybně.
Dan

Dane, stejně děláš aktivitu, kterou vydáš dřív než na vánoce, takže si stejně musíš nějak provizorně poradit. Vjet na obsazenou LC v MSTS lze, ale traffic na obsazenou nepřijede, pokud neuděláš start v obsazeném oddíle. Pak by jsi ve správném okamžiku odvést pozornost hráče, například "Hle, na druhém konci vlaku Ti leze mezi nárazníky opilec, běž se tam podívat". A než se vrátím zpět na mašinu, tak bude přijíždět traffic. :D

Ale jinak Deterio se občas zabývá vymýšlením ptákovin do návěstidel :D , možná by nějakou užitečnou návěstidlovou blbinu pro stanice, kde se pravidelně jezdí na obsazenou kolej, vymyslel. Třeba něco na bázi čtyřznakého autobloku. Pak by na vjezdu už výstraha svítila. Nakonec by tam možná šlo utopit oddílové návěstidlo čtyřznakého autobloku. Muselo by se to vyzkoušet.

Ahoj Zbyňku.
Takže jsem narazil na další průšvih a to ve stanici Podštejn. Toto jsem řešil již kdysi s Jiříkem TK na Dvojkolejce. Ty návěstidla pouze na zhlavích jsou nanic. V takovém případě nevykřižuješ v Podštejně žádný vlak a vlak hráče zůstane vybloklý už na stůj v Doudlebách. Prostě MSTS je sviňa a návěstidla musí být i směrem ze stanice na každé koleji, i když třeba skrytá. Tím jsem se dostal s aktivitou do pattové situace, kdy nejsem schopný vykřižovat s Sp 1958... Dakší věc, i když není v tu stranu postaveno, chtělo by to dát návěstidlo do (šturcu) konec koleje směr HK - Ostroměř, poněvač traffic vytuhne v HK na posledním návěstidlu, ale ten Podštejn je zásadní problém. Tam vykolabují asi všichni, kdo budou potřebovat udělat křižování vlaků.:(
Dan

Zbyněk Šemora napsal:
Třeba něco na bázi čtyřznakého autobloku. Pak by na vjezdu už výstraha svítila. Nakonec by tam možná šlo utopit oddílové návěstidlo čtyřznakého autobloku. Muselo by se to vyzkoušet.

Myslíš něco na tenhle způsob?
30458_scrgrb00_122_446lo.jpg

Dan J. napsal:
Prostě MSTS je sviňa a návěstidla musí být i směrem ze stanice na každé koleji, i když třeba skrytá.

Osvědčilo se dát na konec koleje skryté vložené návěstidlo - má přesně to chování, co od něj chceme. Dá se udělat ještě jeden fígl, že se skupinové odjezdové posune daleko za výhybku a na zhlaví se umístí speciální návěstidlo, které bude typu DISTANCE a nebude mít podmínku BLOCK_CLEAR a bude zobrazovat návěsti. Pak se dá posunovat proti Stůj až k tomu skupinovému skrytému.

Mikuldo, co to máš na tom obrázku za prasárny, to je vhodné až po 22. hodině :D Ach ta vokna co vyskakují navíc.

Zdravím.
No, návěstidlům moc nerozumím, tedy jejich nastavování, ale ještě jedno zjištění ohl. toho Podštejna. Když projedu zhlavím směr Žamberk, tak za mou soupravou zůstane rafika návěstidla nahoře na volno, což asi v pořádku nebude.;)
Dan

Dan J. napsal:
Zdravím.
No, návěstidlům moc nerozumím, tedy jejich nastavování, ale ještě jedno zjištění ohl. toho Podštejna. Když projedu zhlavím směr Žamberk, tak za mou soupravou zůstane rafika návěstidla nahoře na volno, což asi v pořádku nebude.;)
Dan

No co, signalista se zapovídal a na přendání páky zapoměl - to už se stalo jinčím borcům - viz třeba Ostře sledované vlaky - i když tam to byl opačný případ, kdy nestíhal stavět pro průjezd německého vojska směrem na východní frontu

Ahoj, no to je sice hezké, ale pokud se tak chová MSTS, tak asi nebude něco v pohodě a tím tky nemusí fungovat křižování vlaků, o nějž jsem se včera pokoušel celý den a nakonec jsem Sp opozdil a křižuje se až v Liticích a tam to klaplo na jedničku.
Dan

To já mám obdobný problém. Mám vykřižovat dopravu v Potštejně, přijedu od Žamberka, ale před Potštejnem mám stůj a neudělám nic, budu muset vykřižovat v Liticích, tím ten spěšňák musím někde zdržet.

Pepa z Nuslí napsal:
To já mám obdobný problém. Mám vykřižovat dopravu v Potštejně, přijedu od Žamberka, ale před Potštejnem mám stůj a neudělám nic, budu muset vykřižovat v Liticích, tím ten spěšňák musím někde zdržet.

To není obdobný, ale na chlup stejný, jen z opačné strany.:D Právě proto jsem to tady napsal, v Podštejně je chyba, buďto v linkování návěstidel, nebo se tam budou muset dodat skrytá.:P

Zdar kluci. Stejný problém, stojím u vjezdového a čekám až přijede os z Litic, pak dostanu vjezd. A to ten os končí v Potštejně. Na moji vyhybku nenajede. Navíc mám těžký rychlík a Nohabka má docela problém to pak vyškrábat do stanice. Kvůli tomu jsem zavrhl páru. Tady to tahala Šlechtična a ta není. Moje max. rychlost v některých kopcích byla sotva 7 km/h a to jsem levej na páru.

alcapone napsal:
Zdar kluci. Stejný problém, stojím u vjezdového a čekám až přijede os z Litic, pak dostanu vjezd. A to ten os končí v Potštejně. Na moji vyhybku nenajede. Navíc mám těžký rychlík a Nohabka má docela problém to pak vyškrábat do stanice. Kvůli tomu jsem zavrhl páru. Tady to tahala Šlechtična a ta není. Moje max. rychlost v některých kopcích byla sotva 7 km/h a to jsem levej na páru.

Hummusova Šlechtična,kterou do MSTS dával Tax nefunguje?

Není ke stažení zatím. Tax pracuje na mašinách. Jinak Nohabka s tim nemá problém. Zjistil jsem, že jde skoro hned do prokluzu aniž bych byl na to upozorněn. Takže furt pískuju. Je to ta co je u Carlose.

Aktivita Ex 221 byla super, Chci se jen zeptat jak to vypadá s aktivitou R 251 pro trať BP jsou tam nějaké chybné trasy, rád bych si jí zajel děkuju.:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře