Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj Zbyňku.
Ach jo, vím, že je pakárna stavět trať, ale prosím tě, proč neděláš v nádražích koleje vleček, alespoň těch menších, viz Stéblová a Žamberk vlečka AGRO.:D:D Tam jsou ty koleje delší a já tam teď nemůžu dostat vozy, které bych chtěl. Jinak ale trať Týniště - Letohrad nemá chybu, už finišuju na aktivitě R 791 a právě doplňuju vozy ve stanicích, proto onen povzdych výše psaný. Ještě jedna taková otázečka, v Liticích nad Orlicí, alespoň dle Google Earth by mělo být překladiště na úzkokolejku do betonárky, nebo už dnes není? Jen se ptám, bylo by to parádní spestření. Ale to jsu opravdu jen drobnosti, oproti celénu dílu, které je fakt parádní. Jen ten Potštejn, tam to fakt bude chtít nějakou malou aktualizaci, kvůli křižování.;)
S přáním hezkého dne Dan.

Úzkokolejka už není. Dneska se všechno tahá gumokolem, bohužel.

Ale vždyť se snažím dělat i vlečky :D A na potvoru, tam kde ji nedodělám nebo odfláknu, tak tam jí aktivitáři potřebují. :D
Hold to budeme muset probrat. Nejlepší by bylo u pivka. Ale možná by stačilo napsat, poslat nějaké fotky či výkresy a rád opravím.
Ty stanice, kde jsou skupinová návěstidla, tedy nejen Potštejn, hold by to chtělo někoho, kdo má tohle vyřešeno. Já jaksi nemám čas testovat pokus a omyl. Nejlepší by bylo spolupracovat přímo s aktivitářem. Třeba by to šlo vyřešit utopenými vloženými návěstidly. Hold Dane tuto aktivitu budeš muset dát až do vánoční aktualizace. Žádná miniaktualizace veřejná možná už není, protože jsem rozbil Hostivař a Uhříněves, je zde trochu doladěno blíže reálu zhlaví.

Bohužel od 9.6. jsem na editor nesáhl. V práci mám frmol, sobota odpoledne nějaké práce doma, neděle celodenní cyklovýlet (konečně) a teď zase dva dny frmol v práci.

V Liticích nad Orlicí překladiště na úzkokolejku stále je a je funkční. Jen se tam už nic nepřekládá,
gumokola vyhrávají. Jinak se po úzkokolejce prohání mašinka a zajíždí až na nádraží.
To křižování v Potštejně, to by bylo paráda, kdyby se to vyřešilo. Protože se tam stále křižuje.
Za to bych se moc přimlouval.

Smrček napsal:
V Liticích nad Orlicí překladiště na úzkokolejku stále je a je funkční. Jen se tam už nic nepřekládá,
gumokola vyhrávají. Jinak se po úzkokolejce prohání mašinka a zajíždí až na nádraží

Dovolím si lehký OT, něco o úzké v Liticích najdete zde http://www.uzkorozchodky.hys.cz/ :oops:

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku přeji vám vše nejlepší k dnešnímu svátku a přeji vše nejlepší v osobním životě ve firmě a samozřejmě i na poli vaší nádherné trati pro MSTS.

Radek Špinka

Děkuji za přání všem. Za to prozradím něco z "pod pokličkou". Moje také srdeční záležitost, trať Praha - Benešov.
Stanice Benešov je zatím od měnírny poskládaná ze všeho co editor dal, ale k svátku mi tento týden přišel od Aleše Slámy nádherny model nádraží Čerčany, původní verze. To člověk až uroní slzu, jak je model autentický. Do té zbourané hospody jsem ne jednou šel se džbánem pro pivo, na kole to tam mám projezděné, ale je to už hodně dlouho.....
Omlouvám se stávkujícím, že jsem dnes vyjel s vlakem z Benešova do Čerčan, ale vzal jsem si mašinu z dob ČSD a přijel do Čerčan stejné doby a tím se přesunul v časoprostoru do dob, kdy se na Václaváku maximálně zvonilo klíčemi, ale vlaky jezdily :D.
Kdybych měl něco špatně, křičte. Nejsem si jistý v jaké výškové úrovni vůči trati jsou v Benešově ty vlečky. Proto jsem nedávno psal, jestli někdo nemá video tímto směrem. Nebo nějaké fotky.
49f279e60ced286ca299cf6bc09828ec.jpg
63c3e27dcfa5e0e8b529f065bdc08127.jpg
dcd53525eea046a2fb1b928c79c1342a.jpg
51f6260513fa07393acb203002e4cb78.jpg
5ec48ca78893ceabf6a3ab5c20a7abfc.jpg
ae4370272e5754ba2b1cb422484ab557.jpg
8097cd2ee29fd12f24cd566b7544008e.jpg
9125bbfc7f60da2958e93db832b0efe8.jpg
d35639b7d79c6b3561b4bc979030aff6.jpg
d81dd9f9ca3603e7db5d96de913e36da.jpg

Hele Zbyňku když jsi v tom stavění, nechceš propojit Čerčany se Světlou a na druhou stranu do Vraného a do Prahy??? Vím že z Prahy do Světlé jede přímo osobní vlak...jede asi 4 hodiny :D

Hele Pepo. Dnes jsem po chvilkách dotáhl lokálku z Čerčan za Poříčí k rybníku, kde jsme se chodili koupat (a bohužel to tam tenkrát byla čím dál větší špína) asi 4 a půl kilometrů. Tyto tratě, kde se střídá rovina a až 25 promile sklon, samý prudký oblouk kličkujíc sem tam, to je šílená práce. Zlatý koridor. To kilometry jinak ubíhají.
Takové tratě typu Posázavský pacific, to je hrůza stavět, to si nikdo neumí představit. A i kdybych byl takový blázen a tyto lokálky propojil s vyplazeným jazykem po dvou letech každodenní práce a o dva roky škaredší :D , stejně by se člověk nezavděčil. User by to projel a poznamenal " co plánuješ dál, mohlo by se postavit ještě to a to" :D Ostatně tohle je realita po každé aktualizaci. S vyplazeným jazykem jsem dotáhl do finálu 021 a kdo kromě Dana zde tvoří aktivity ? :D
Upřímně. Já budu rád, když dotáhnu do finálu Berouny a Benešovy. Bude to ještě hodně práce. Bohužel mi chybí modely dvoukolejných náspů pro poloměry 375 a 750m, které se hojně na těchto tratích vyskytují. Kéž by je kompatibilní se stávajícími někdo vymodeloval. 100, 50 a 30m. Dobře mi tak, neměl jsem tyto poloměry do BP doplňovat. Ale pak by také tyto tratě podle toho vypadaly. :D

Tak to chápu. Ono je to náročná práce, když vidím u Martina co on postavil tak beru zpět svůj požadavek

Pro trať Letohrad - Praha vytvořil hru Zababa :D. To jen pro známost, že je již hra vytvořena. Proto se mi zdá postesknutí Zbyňka Šemory poněkud zbytečné :D.

papej napsal:
Pro trať Letohrad - Praha vytvořil hru Zababa :D. To jen pro známost, že je již hra vytvořena. Proto se mi zdá postesknutí Zbyňka Šemory poněkud zbytečné :D.
Ještě bych zapomněl na hru alcapone Praha - Gdyně :D

Pepa z Nuslí napsal:
Tak to chápu. Ono je to náročná práce, když vidím u Martina co on postavil tak beru zpět svůj požadavek
Pepo, Martin je přece mimozemšťan, proto je ta rychlý. :D Také je nutné si všimnout, že Martin staví jenom vpřed, nikdy nepropojuje nějaké paralelní větve, kde je třeba se přesně strefit a není to žádné legrace, protože většinou je třeba desítky kilometrů trati položit i 5x, až to vyjde za dodržení sklonů, kilometrů a směru. Takové úseky pak trvají dvojnásobek času než pokládka přímým směrem. Také tratě v rovinách, hlavně koridory odsejpají mnohem rychleji než horské lokálky z kopce do kopce. To je nutné brát v potaz.

Papej: To byla ironie a vzkaz. aby jste si víc užívali toho co je a nebyli tak nároční. My stavitelé jsme také jen lidé a rádi bychom nežili jen pro MSTS. Však na Martina v jeho vlákně také máte požadavky, jako by mimozemšťan skutečně byl. :D Ale on je mnohem mladší a víc splachovací a vše bere s úsměvem a nadsázkou. Nakonec vždy s něčím překvapí.
Ale jinak jsem za MSTS rád. Mám z této komunity několik zákazníků přátel, kteří máte odemne nejen kolo, ale občas podnikneme nějaé to cyklo. Těmto lidem za to, že mne občas vytáhnou od počítače rozhýbat kosti na kole děkuji. Díky vlakům MSTS jsem se setkal s některými bývalými kolegy, poznal jsem nové tváře a nové přátele a dále mne potěšily reakce všech uživatelů, kterým tyto tratě dělají radost a mnohým, jak píší, se splnil životní sen.
Podstatné pro vás je, že se stále staví a máte se na co těšit. Nejen já, nejen Martin a nejen nové tratě, ale stále někdo modeluje nebo skinuje. Co víc si od mašinek přát.

Zbyněk Šemora napsal:
...také máte požadavky, jako by mimozemšťan skutečně byl. :D
No vždyť on to tak bere s humorem že mimozenšťanem by se nejraději stal :D
...vždy s něčím překvapí.
Mě překvapil, že se vydal na sever, Myslel jsem si že půjde na západ či na jih. Holt se asi jal prozkoumat neprozkoumané a v MSTS neprávem opomíjené
Podstatné pro vás je, že se stále staví a máte se na co těšit.
Mno kvůli tvojí trati Zbynďo jsem si koupil MSTS protože jsem se chtěl projet z Bratislavy do Prahy po pořádné trati. A sledoval jsem tvé stránky pěkně dlouho, až jsem se rozhodl že si ten simulátor koupím. Měl jsem TRS 2004 ale MSTS je o 1000 tříd lepší.

Prostě jsem se rozhodl až když byla aktualizace 81. S tou jsem začal, od té doby se všechno změnilo k lepšímu

Pepa z Nuslí napsal:
Prostě jsem se rozhodl až když byla aktualizace 81. S tou jsem začal, od té doby se všechno změnilo k lepšímu
A teď mám v tom guláš. Já myslel, že jsi Pepeq s novým nickem. Pravda, on by nebyl Pepa z Nuslí, ale z Podolí :D
Já nicky nemám rád, protože se mi to pak plete a myslím, že komunikuji s někým úplně jiným. :D

Jinak chci poděkovat Matesovi za jeho iniciativu a expersní dodání modelů náspů pro nové poloměry dvoukolejných oblouků. Náspování Berounů a Benešovů už nic nestojí v cestě.

Moc se mi Líbí, že Zbyněk staví do Benešova po staru, já už tam budu mít koridor, takže je skvělé, že budeme mít obě varianty.

A Zbyňku, jak to vidíš s úsekem Beroun - Plzeň? Chystáš se ho někdy taky stavět? A po staru? Já tam snad jednou stavět budu, ale rozhodně nový koridor, tak jestli se na ten úsek chystáš taky, určitě bys mohl udělat starou variantu, ať máme zase obojí.:)

Mimozemšťan.

Plzeň netuším, ale Zdice ano. Bohužel je už zmodernizovali, ale já bych raději postaru. Mám už nějakou alergii na ten beton a protihlukové zdi kolem.

Zbyněk Šemora napsal:
Plzeň netuším, ale Zdice ano. Bohužel je už zmodernizovali, ale já bych raději postaru. Mám už nějakou alergii na ten beton a protihlukové zdi kolem.

Určitě postav Zdice postaru a nejlíp až do Plzně.
Mě určití lidé dlouho přemlouvali, abych postavil trať z Berouna do Plzně postaru, aby byla zachována historie, ale nakonec zjistili, že je to se mnou marné, já mám prostě raději koridory.
Takže jediná naděje jsi pro ně Ty:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře