Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Nejlépe do Plzně ? Já se budu držet při zemi. Jak makám na Benešovech a Berounech, tak se nemohu zbavit pocitu, že jsem si do vánoc vzal velké sousto. A právě historické zbourané tratě mají problém s realizací, pokud nejsou podklady. S hrůzou jsem zjistil, že koridoráři mi zbourali, mimo mnoho dalšího, dva typické kamenné nadjezdy v Kolovratech a před hradlem Bedrč. A otravoval jsem chudáka Matese, aby mi je vzkřísil. Poslal jsem mu podklady, mizerné fotky z mých 8mm filmů, když jsem na této trati před víc než dvaceti lety sloužíval. Musím mu poděkovat a pochválit, že je kouzelník.
Takže mám osazeny všechny nadjezdy a podjezdy na benešovské trati a začal jsem od Vršovic pokládat náspy pod koleje. Ještě budou potřeba vymodelovat železné lavky přes koleje ve Strašnicích, Strančicích a Pyšelích. Nemáte někdo fotky ? Nebo neexistuje nějaký vhodný model ?
Nemá někdo nafocené nádraží v Sehohrabech ? I zastávka Mnichovice měla malou nádražní budovu. V Pyšelích bylo něco podobného jako zastávka na 230 Sázavka. Uvidíme. V nejhorším případě pomůže nějaká náhražka.

Tuhle stránku znáš? Je tam spousta fotek, třeba se najde nějaká, kterou hledáš.

Ještě jednou zopakuji, mám nafoceno po staru:
hr. Svojšovice
Mnichovice - hr.,budova,trafika
Mirošovice - budova
Senohraby - st. 2, budova(už má ale novou omítku)
Pyšely - budovy zastávek
Mrač - hr.(podobná stavba jako Svojšovice-liší se dřevěným vstupem)
Benešov - budova
pak jenom pohledové fotky hr. Čtyřkoly, hr. Kolovraty rybník, hr. Mirošovice,hr. Mrač, hr. Tužinka,
mosty - Čerčany(přes Sázavu-už modeluju, u st.2), Pyšely
Modeláři pište co chcete poslat!!!!

Prosím vás, co je tohle za návěstidlo ve stanici Letohrad na lanšperském zhlaví? Dělám tady aktivitu a nechce mě to pustit z depa v případě, že do trati umístím servis1 (kvůli postavení cesty až těsně před odjezdem).

Když už jsem srv nastavil tak, že Se z depa mě ještě pustí, tak mě vzápětí vyrazilo tohle neviditelné návěstidlo, kvůli projetí stůj. K čemu tady vůbec slouží?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://obrazku.cz/obr720072_Letohrad.JPG

To je rušení omezení rychlosti odjezdovým návěstidlem. Většinou jsem je posouval všude hned za poslední výhybku, aby krátké vlaky mohly za zhlavím zvyšovat rychlost. Ale je možné, že tohle umístění může dělat při šiboivání tyto problémy. Já měl podobný případ v Lichkově, kdy mi to také v aktivitě vyhazovalo projetí stůj, tak jsem se naštval a tohle omezení posunul až k označníku :D
Doporučuji šibovat na sousední kolej žamberské koleje. Tam se dá šibovat na bílou na odjezdových návěstidlech, když se za zhlavím přehodí výhybka. Právě na ústecké koleji mi tohle nefungovalo, tak jsem tento trik zde odstranil.

A te která verze trati, páč tady mě šibuje mašina na soupravu a žádné návěstidlo tam nemám, klasicky na bílou. Mám poslední, tedy BP86. A ani tabem to neprojedeš. Nemáš tam náhodou proti sobě trafik.

Je to nejnovější verze trati. Šibuju z depa na třetí staniční, odkud odjíždím jako Os vlak do Ústí nad Orlicí. Proti mě je mezi vjezdovým návěstidlem a předvěstí umístěn servis2, aby bylo volno rožnuto až chvíli před odjezdem vlaku (nebudeme 4 minuty blokovat přejezd, že :-)).

Nakonec jsem to vyřešil, že servis naskakuje až v čase, kdy se hráč vyskytuje za tímhle neviditelným návěstidlem. To už mi prošlo :-)

Na žamberské koleje nejedu proto, že by to bylo zbytečné křížení cesty vedlejšímu Os vlaku, nehledě na nutnost přestavit 2 výhybky navíc.

Nemá někdo nějaký přehled, kde jsou nebo byly tankovací místa (voda, uhlí, nafta) na tratích Beroun-Praha a Benešov - Praha ?
Něco sem musím dát a nerad bych si vymýšlel. Mám pocit, že i Praha je téměř bez zbrojení.

Ale co vím určitě - a ať mě husa kopne - že se v Čerčanech dá tankovat. Tam dokonce jsem se byl podívat, takže to vím :)

Hele, Pepo, koukám, že ty taky musíš všude a všechno komentovat, co??

Pepa z Nuslí napsal:
Tak už ti někdo odpověděl Zbynďo? :D
Kdepak. Ale nediv se. Ani já nemám v tuto dobu na stavění čas. Co neudělám o víkendu, když se najde chvilka, tak během týdne se už k MSTS nedostanu. A jak čtu v jiném vlákně, Martin 321 je na tom podobně. A největší sranda je, když už konečně editor otevřu, chce se mi hrozně spát :D . Včera, jak začaly ty lijáky, tak nechodili ani zákazníci. Po obědě přivolávačka editor MSTS, ale já tak začal zívat, že bych si vyvrátil sanici a oči mi padaly, že bych asi okamžitě usnul. Tak jsem raději začal uklízet, zametat, rovnat zboží a to mne probralo. Pak jsem i osadil pár náspů někde mezi Mnichovicemi a Mirošovicemi. Skončil jsem nad D1, kam musím vymyslet nějaký dálniční nadjezd.
Sem tam kouknu na fórum a připadá mi to tady od ostatních tvůrců také dovolenkové a letní. Kromě některých aktivitářů. Takže neočekávám, že někdo iniciativně mi vyhledá z archívů a napíše seznam zauhlování a tankovacích bodů. Ale upřímně, tankovací body, to je to poslední, co mne trápí :D.

Já taky. Dělám aktivitu Excelsioru, dobře. Tak jsem si udělal základní trasu hráče, zbývalo jen vyplnit vatu v Praze, kde je pobyt od 3:40 do 5:20. Celou trasu hráče už mám hotovou a teď přichází osazování stanic nákladními vlaky, dodělal jsem Poprad, projel jsem bez větších problémů, ale jak říkáš ty. Aktivitu jsem neotevřel týden a právě vím, že bych tím potěšil 99% uživatelů MSTS. Bohužel dělám takovou práci, u které člověk usíná a večer jsem unaven a je to nanic. Takže spíše tvořím přes víkend kdy mám hodně času. Ale jak říkám, z 70% hraju aktivity ostatních uživatelů

Někdy člověk najde něco zajímavého, mě se podařilo najít fotografii vjezdů do Smíchova od Radotína/Hlubočep. Zde.
Indikátor předpokládám že měl písmena O(Osobní) a S (Společné nádraží). Nepamatuješ si Zbyňku zda to tak bylo? Toto je situace kolem roku 1980. Vjezdy vzaly za své v roce 1984 v souvislosti s přeložkou kvůli barrandovskému mostu.

Tak to už je dávno. Já si jen pamatuji, když začínali stavět tuto přeložku a my pendlujíc kolem jen zírali, co to vyvádí. Pak si pamatuji když jsme jeli první vlak už po nové jedné koleji a tipovali jsme, že se tu bude jezdit max 80 nadávajíc na soudruhy, že tudy cesta ke zvyšování rychlosti na železnici nevede.
Ale jaká byla návěstidla, to si pamatuji jen z druhé strany, kdy na Vyšehradě byla vložená návěstidla, protože to byl oblíbený chyták komisařů u zkoušek, jak se dostanu na Smíchov, když bude vjezdové návěstidlo v poruše a pak, kde se bude dávat ruční přivolávací návěst. (odjezd z Vyšehradu byl současně vjezd na Smíchov)

Jinak nějaké práce jsem udělal i v MSTS. Náspy, podjezdy a nadjezdy mám osazené z Prahy Vršovic až do Čerčan po most přes Sázavu, který budu muset z něčeho poskládat a pak Čerčany - Mrač už z dřívějška. Takže zbývá donáspovat jen Mrač - Benešov. (Podjezdy a nadjezdy už jsou na svém místě) .
Pak osadím podjezdy a nadjezdy plus náspy Zadní Třebaň - Beroun. Nakonec ještě musím podnáspovat lokálky z Čerčan na obě strany a pak se mohu vrhnout na krajinu. Po té se snad už začne rýsovat skutečná podoba těchto tratí. Doufám, že i modeláři vydrží a Deteriovy fotodokumentace z původní benešovské trati, jak je tady o stránku zpět nabízel modelářům , nezůstanou jen navždy v šuflíku.

No, vjezdové návěstidlo Smíchova je tuším umístěno na začátku mostu, cca. 100m za Vyšehradským st.1.

Návěstidlo je v MSTS umístěno dle kilometrických poloh podkladů a je už mnoho let osazené :D. My tady jen vzpomínáme, jak to bývávalo v dávných dobách. :D

zdravím chcem sa spýtať stiahnem aj nainštalujem si aktualizaciu BP 86.02 ale v Trainstore mi ukazuje stále Bp 86.01 kde može byť problém?? dakujem

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře