Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak jsem proti své vůli musel protáhnout Modřanku až do Modřan :D , abych správně usměrnil tok Vltavy a napojil Berounku. Hold jedno souvisí s druhým. Modřany jsou hrozná stanice. Ty koleje jsou tam tak nesymetrické doopravdy ? Nějak se s tím kolejištěm budu muset ještě poprat. Snad tam pak v budoucnu někdo zajede s manipulákem.

Ano, na nákladním v Modřanech jsou ty koleje zvláštně položené i ve skutečnosti. Ani to nástupiště s podchodem na zastávce v Modřenech sem moc nepochopil :D

Díky za odkaz. zrovna se mi to hodilo. Nakonec koleje budou až do Zbraslavi. Zatím jsem skončil u vjezdu, tak už ten čtverec dogeneruji ať je ještě jedna stanice. Ty Modřany byla šílenost, ale podařilo se.
Po Berounce se dá plout z Berouna až do Vltavy a na Smíchov. Nemám rád řeky v MSTS :D

Pepo, právě dál za Zbraslaví to začíná být pěkné :D
Ale ty koleje zatím mají jedniný důvod. Aby pro tvorbu okolí 171 byla nějaký šablona. To samé mne čeká ze Smíchova. Směr Hrbatá a Semmering.
Nemám rád Prahu :D (je náročná v MSTS a je pro ní málo modelářů)

Dobrý den pane Šemora. Měl bych připomínku k základnímu postavení výměn v Praze Běchovicích a Úvalech, kdy při jízdě po 2. SK do Běchovic (směr Úvaly), v pořadí 3. výhybka v této koleji je postavena tak, že NO vykazuje jízdu sníženou rychlostí. To samé, opět 2.SK v Úvalech, kdy poslední návěstidlo AB návěstí očekávej 40 a na vjezdu svítí 40 a výstraha a VC je postavena na 4. kusou kolej. Před poslední aktualizací byli tyto výměny směrovány vždy tak, aby se nemusela snižovat rychlost vlaku.

Připomínkovat k základnímu postavení výměn můžete jak chcete, ale to je asi vše, co s tím můžete dělat. :D Já to dělal tak, aby jízda byla co nejplynulejší bez schodků. Někdy to vyšlo tak, jindy onak. :D. Aktivitě je to jedno a volná jízda je opravdu jen volná jízda a zde si to každý nevexluje dle libosti. :D
Na zdraví

Naposled editoval moderátor:

Dobry den Zbynku. Nemohol by ste mi prosim Vas prihrat nejaky funkcny link na opravu textury v havlickovem brode? Na stranke nefunguje. Hadam po pol roku som znova dostal chut na BA-Praha :-)

To už je smazané, protože to asi řeší následující aktualizace. Je to už dva roky, podrobnosti si nepamatuji, jestli zlobila denní nebo noční verze. Kdybys napsal na email a kterou texturu potřebuješ, dám Ti jí do přílohy. Ale takhle je to moc komplikované.

Jedná se o denní texturu hbzzn.ace o velikosti 2 259 029. Datum souboru 8.11.2008, čas 13:44.

EDIT: poslal bych to dotyčnému na mail sám, ale mám bohužel opravdu mizerný upload.

Dnes jsem natočil další videa, tentokrát z trati Praha - Beroun. Kvůli 15 minutovým maximálním délkám záznamu jsem celou jízdu rozdělil na 4 části. První část bude nakopírovaná asi za dvě hodiny a do rána se tam snad nakopíruje vše. Také mám mizerný upload :D
1. Praha hl. - Radotín, 2. Radotín - Srbsko, 3. Srbsko - Beroun plus posun, 4. Beroun - Beroun Závodí.
Nechtěl mi potvora svítit vjezd do Beroun Závodí a nemohl jsem přijít na to proč. Nakonec jsem to rozdejchal. :D
Jinak s tvarem krajiny jsem se snažil, určitě najdete nepřesnosti, ale chybí mi modely skal. Něco jsem zkoušel osadit u Berouna, ale chtělo by to něco podobného, ale ne nahoře tak zarovnané. Hodily by se i celé obrovské bloky, viz Kankova fotka z Tetína. Jinak finál terénu ještě ovlivní osazení silnic.
Jsem zvědav, jestli někdo vymodeluje hrad Karlštejn. Ten default, který jsem zatím osadil, se tam moc nehodí :D. Kdyby šel použít model, co je na Google Earth. Úplně by to stačilo, hrad je 800m od kolejí.
Ale těch mostů přes Berounku je také hodně. To ještě bude zajímavé nějak vymyslet. Zkrátka práce je ještě hodně, ale už to není jen holá placka.

Vidím Zbyňku, že jsi ještě neosazoval přejezdy. Stav tratě 171 bude současnost? Takže všechny přejezdy AŽD 71 se zvonkem? Kdybys chtěl do minulosti můžu nastínit co si pamatuji nebo jsem viděl na fotografiích.
Stav roku 1995 byl následující: Všechny přejezdy vybaveny bzučákem až na přejezd v Srbsku. Typy přejezdů byly následující (od Prahy Smíchova):
Chuchle: AŽD 71 ex vzor SSSR
Radotín 1: AŽD 71 ex vzor SSSR
Radotín 2: vzor SSSR
Černošice 1: vzor SSSR
Černošice 2: vzor SSSR
Mokropsy 1: AŽD 71 starší typ (jiné uchycení krabice se světly,hranatá stínítka)
Mokropsy 2: vzor SSSR
Všenory: vzor SSSR
Dobřichovice 1: vzor SSSR
Dobřichovice 2: vzor SSSR
Řevnice 1: AŽD 71
Řevnice 2: AŽD 71
Třebaň: vzor SSSR
Karlštejn 1: AŽD 71
Karlštejn 2: PZM, atypické pozice závor
Srbsko: AŽD 71
všechny přejezdy vzor SSSR měla dlouhá stínítka.

Podle starší černobílé fotografie byl přejezd v Srbsku v roce 1984 vybaven mechanickýma závorama s předzváněčen.

Bohužel Karlštejn z GooglEarth nejde převést... Stejně by měl strašně polygonů, na to jak je daleko.

michalt napsal:
Bohužel Karlštejn z GooglEarth nejde převést...

Ale jde:) Všechny objekty z GE se dají převést do msts.A polygony se dají upravit pomazat a pod.

Ale jde:) Všechny objekty z GE se dají převést do msts.A polygony se dají upravit pomazat a pod.
Zkoušel jsem to a zaseklo se to při exportu. Když to umíš, tak to prosím udělej. Jednak tím pomůžeš Zbyňkovi a pak tím dokážeš své tvrzení.
Těším se na výsledek.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře