Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Trat Bratislava-Praha

David Hájek napsal:
netovy.bobik napsal:
Dobrý den obracím se na vás s dotazem ohledně této trati jedna aktivita se jmenuje den blbec ale hned na začátku jsem z toho úplný vůl
...

Zdravím,
no nevím,nevím,jak tak čtu,je zde asi zaděláno na další "setření" začátečníka.:rolleyes:

1.
Zkuste si najít vlákno o aktivitách ke zmíněné trati a nezakládejte další. Aktivita "Den blbec" se tam zcela jistě také někde řeší.

2.
Odkazy se zde moc "nenosí" a proto zbývá jediné - hledat samostatně.

3.
Zcela jistě se hodí zveřejnit přesné znění chybové hlášky,která se zobrazila po ukončení aktivity.

4.
No a nakonec už jen drobnosti :
Na dráze nemáme "semafory" nýbrž "návěstidla".
Věty ukončujeme tečkou či oddělujme čárkou.
První slovo nové věty mívá velké písmeno.
Vzhledem k tomu,že zdejší forum umožňuje zobrazování diakritických znamének,je možné je hojně používat.
Atd,atd.

Ještě bych dodal,že mým úmyslem nebylo někoho začínajícího "odpálkovat". Chce to jen věnovat více času samostudiu.:oops:

David

Tady na tomto foru se mi zdá že se vyžíváte v tom jak někoho můžete setřít!!!

Naposled editoval moderátor:

Opravdu to není třeba psát do dvou nových vláken, když Aktivity ZS pro trať BP mají vlákno svoje. Mimochodem myslím si, že zrovna aktivita Den blbec není určena pro začátečníky.

Pavlík napsal:
Opravdu to není třeba psát do dvou nových vláken, když Aktivity ZS pro trať BP mají vlákno svoje. Mimochodem myslím si, že zrovna aktivita Den blbec není určena pro začátečníky.

Zkusit se má všechno všechny zbývajicí aktivity sem úspěšně dojel chybí mi pouze toto a Bratislava-Praha. A to že sem to založil jako nové tema se omlouvám můžete to smazat vložil jsem to už do aktivit.-)

Den blbec je zrovna pro pokročilejší uživatele, kteří ví, že proti červené se jezdí na klávesu TAB. Je to psáno myslím i v té hlášce. Zhaslé návěstidlo = "stůj". :D
Podmínka úspěšného dojetí do cíle je zručné ovládání vlaku a dostatečně výkonný počítač, aby se dal stíhat vytištěný jízdní řád.
Ale jinak doporučuji nováčkům tratě projet nejprve ve volné jízdě pro poznání trati. Fíra v reálu také nejede poprvé hned naostro, ale musí si udělat nejprve seznání trati a zapsat si do notýsku poznámky.

RE: Praha Bratislava

Pajavlaky napsal:
Doporučuji rozbít okno.

PS: Zmáčknul si TAB?

Jo je to ok už sem se pohnul a jedu dal ale asik tak po hodine cesty přijíždím na velike nadraží a hra mi najednou vyjede do windowsu:!!!

netovy.bobik: Neváhej a vem si život!!!

PS: Držíš desatero? Máš všechno správně nastavený a nainstalovaný? Samozřejmě, že nemáš, teď jde jen o to najít chybu. Někdy to je záhul i pro zkušenýho hráče, takže hodně štěstí.

Pajavlaky napsal:
netovy.bobik: Neváhej a vem si život!!!

PS: Držíš desatero? Máš všechno správně nastavený a nainstalovaný? Samozřejmě, že nemáš, teď jde jen o to najít chybu. Někdy to je záhul i pro zkušenýho hráče, takže hodně štěstí.

Jel jsem to znovu a už mi to tam nevypadlo jak zajímavé. Nechapu proč tu všichni ponižují nováčky. Napište si že je to forum pro profesionály a ne pro nás začínajíci. Možná si machr v nějakém nastavení ale v obyčejném životě budeš velký hnup:-)

Nezlob se na mě, ale jak ty na nás, tak my na tebe.
Lenost projít fórum a najit si zda můj problém se náhodou neřešil. Pokud ne, najít si správné vlákno kam to dát.
A co je důležité, napsat příspěvěk, který bude mít hlavu a patu. Přijel jsem do velké stanice a spadlo to - nám nic neřekne.
Základ je mít projité to desatero, mít dle něj nastavený PC a co hlavně pořádně a několikrát si přečíst co po tobě aktivitář chce.
A hlavně před velkýma stanicema ukládat hru. Většinou to padne pro velký trafik, či staniční rozhlas.

alcapone napsal:
Nezlob se na mě, ale jak ty na nás, tak my na tebe.
Lenost projít fórum a najit si zda můj problém se náhodou neřešil. Pokud ne, najít si správné vlákno kam to dát.
A co je důležité, napsat příspěvěk, který bude mít hlavu a patu. Přijel jsem do velké stanice a spadlo to - nám nic neřekne.
Základ je mít projité to desatero, mít dle něj nastavený PC a co hlavně pořádně a několikrát si přečíst co po tobě aktivitář chce.
A hlavně před velkýma stanicema ukládat hru. Většinou to padne pro velký trafik, či staniční rozhlas.

Bohužel to spadlo ješte než sem viděl tabuli s názvem. Takže asik tak ale jak tak procházím všechny příspěvky tak se moc k lidem chovat neumíte ato že je tady nekdo přihlašený poprve to neznamená že se hned stane vaším terčem. Za to že jsem založil nove tema sem se omluvil tak bys měl si spíš ty přečíst ostatní příspěvky než ze sebe zase něco vymeleš. Ale jak říkám ví co to neumíte tak jak říkate neumíte asi nic jiného.Zdar

netovy.bobik napsal:
Takže asik tak ale jak tak procházím všechny příspěvky tak se moc k lidem chovat neumíte ato že je tady nekdo přihlašený poprve to neznamená že se hned stane vaším terčem.
No pod tímhle nickem poprvé, ale už tady žádný nováček nejsi, že jo.:D

Chlape, však jsem Ti jasně odpověděl v emailu, co máš dělat. A slova "díky už to funguje" se nedočkal.
To že hra padá je jen a jen v nezapsaném nebo špatně zapsaném parametru, ničím jiným to není, pak není třeba hru ukládat z důvodu stability. Tato aktivita se ukládá jen z důvodu, kdyby se náhodou nezdařil nějaký posun ve stanici, aby se bylo kam vrátit a šlo úkol vyřešit.
Takže ještě jednou pro příslušníky VB :D základní zápis parametru má vypadat takto:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

Kde D je disk na kterém mám MSTS. Pokud jej mám na C píšu C. :D

Jinak reakce je nutné brát s humorem. Každý nějak napověděl, ale hra není o tom, aby někdo někoho vodil za ručičku, to je pak lepší si pasivně pustit video s vlaky a relaxovat nečinně v křesle. U hry každý musí zapojit svůj mozek a sám se snažit. Ostatní mají povoleno jen naznačovat a ne podstrkovat zlatý podnos, to by celou hru pokazili. A vo tom to je.

Zbyněk Šemora napsal:
Chlape, však jsem Ti jasně odpověděl v emailu, co máš dělat. A slova "díky už to funguje" se nedočkal.
To že hra padá je jen a jen v nezapsaném nebo špatně zapsaném parametru, ničím jiným to není, pak není třeba hru ukládat z důvodu stability. Tato aktivita se ukládá jen z důvodu, kdyby se náhodou nezdařil nějaký posun ve stanici, aby se bylo kam vrátit a šlo úkol vyřešit.
Takže ještě jednou pro příslušníky VB :D základní zápis parametru má vypadat takto:

Jinak reakce je nutné brát s humorem. Každý nějak napověděl, ale hra není o tom, aby někdo někoho vodil za ručičku, to je pak lepší si pasivně pustit video s vlaky a relaxovat nečinně v křesle. U hry každý musí zapojit svůj mozek a sám se snažit. Ostatní mají povoleno jen naznačovat a ne podstrkovat zlatý podnos, to by celou hru pokazili. A vo tom to je.
To je jasný ale upřímně přečti si nějaké komentáře jak některé individua
si myslí že znají celý svět a jenom čekaj na to až tu přijde někdo takový jako já hra mi spadla jednou ted už je vše v naprostém pořádku:-) Akorát se zeptam ješte na jednu stručnost ukol byl nesplněn jelikož sem do Hradce nepřijel v čas pořad mi to psalo že mám dodržovat jízdní řád který ovšem nikde nemám. Na začátku sice bylo že si ho mám někde vytisknout ale bohužel opět nevím kde. Tak a pojdte do mě sem připraven čelit vaším narážkám. P:S: Časen si člověk možná zvykne brát všechno s humorem. Mimochodem email sem dnes ješte nečetl takže sorry
netovy.bobik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

To je jasný ale upřímně přečti si nějaké komentáře jak některé individua
si myslí že znají celý svět a jenom čekaj na to až tu přijde někdo takový jako já hra mi spadla jednou ted už je vše v naprostém pořádku:-) Akorát se zeptam ješte na jednu stručnost ukol byl nesplněn jelikož sem do Hradce nepřijel v čas pořad mi to psalo že mám dodržovat jízdní řád který ovšem nikde nemám. Na začátku sice bylo že si ho mám někde vytisknout ale bohužel opět nevím kde. Tak a pojdte do mě sem připraven čelit vaším narážkám. P:S: Časen si člověk možná zvykne brát všechno s humorem. Mimochodem email sem dnes ješte nečetl takže sorry
A to VB si nech vše bylo nastavené správně jelikož ted mi nic už nevyjíždi stalo se to jednou ok??

Naposled editoval moderátor:
Podívej se, jak ses tady uvedl Ty - napsal jsi problém, který neměl hlavu ani patu, David Hájek se Ti snažil poradit a střel jsi jej jako malého smrada.....opravdu skvělý začátek ...... ono přívlastek VB se Ti nelíbí? Ne???? A to, že tady každého na potkání častuješ slovy zmetek je košer ??????? Zkus se nad sebou zamyslet .... a pak takové chytré sodovky roztrubujou, že se k nim tady nechovají slušně.....holt na hrubý pytlík hrubá záplata ..... a to i s humorem ....

Martens napsal:
Podívej se, jak ses tady uvedl Ty - napsal jsi problém, který neměl hlavu ani patu, David Hájek se Ti snažil poradit a střel jsi jej jako malého smrada.....opravdu skvělý začátek ...... ono přívlastek VB se Ti nelíbí? Ne???? A to, že tady každého na potkání častuješ slovy zmetek je košer ??????? Zkus se nad sebou zamyslet .... a pak takové chytré sodovky roztrubujou, že se k nim tady nechovají slušně.....holt na hrubý pytlík hrubá záplata ..... a to i s humorem ....

Jojo vrána k vráně sedá, a hurá do nováčků to by mohlo být vaše motto:-)))

Jizdní řád najdeš zde:
D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\Breclav-Praha\Activities\Jizdní řády

Cestu hledej podle tvé instalace MSTS. Tato aktivita bez jízdního řádu hrát snad ani nejde.

netovy.bobik napsal:
Martens napsal:

Jojo vrána k vráně sedá, a hurá do nováčků to by mohlo být vaše motto:-)))
V tom případě sorry => myslím, že stačí přečíst to, co jsi tady slovně stihnul splodit a bude to docela jasné...... s Tvým přístupem hodně štěstí v získávání dalších pomocných rukou..... a nezapomeň potom zase za poskytnutou pomoc někoho pořádně od plic zjebat :D:D:D

Back
Nahoře