Přeinstalování MSTS

754 067

Hradlař
Přeinstaloval jsem MSTS a pak jsem ho spustil a píše mi to chyby u lokomotiv a vagonů.
Chyba při čtení souboru vozidla
V další tabulce se objeví lokomotiva (vagon), opět chyba při čtení souboru vozidla s koncovkou .eng
Takhle to překlikávám snad u všech lokomotiv, co jsou v Trainsetu. Proč mi to dělá? Co s tím?

Protože zaručeně nemáš nainstalovaný MSTS Bin!!!! Bez něj to prostě nejde!

A nezakládej zbytečná nová vlákna!

To bude asi tím. Ještě jsem ho nenainstaloval. Díky.

Pozn. Kam sem ten dotaz teda měl napsat? Podobné vlákno jsem nenašel.

LuděkD napsal:
To bude asi tím. Ještě jsem ho nenainstaloval. Díky.

Pozn. Kam sem ten dotaz teda měl napsat? Podobné vlákno jsem nenašel.

Myslím si, že jsi tady dost dlouho na to, aby sis tuhle informaci pamatoval...

Najednou spustím Train simulator Editors and Tools a naběhne mi tabulka Train simulator Troubleshooter (tj. ta tabulka, která zobrazí, co chcete udělat, je tam nastavení grafiky, spuštění MSTS, něco se zvukem a Exit). Nenaběhne mi Editor. Nepomohlo ani úplné odinstalování a znovu instalace. Co s tím?

LuděkD napsal:
Najednou spustím Train simulator Editors and Tools a naběhne mi tabulka Train simulator Troubleshooter (tj. ta tabulka, která zobrazí, co chcete udělat, je tam nastavení grafiky, spuštění MSTS, něco se zvukem a Exit). Nenaběhne mi Editor. Nepomohlo ani úplné odinstalování a znovu instalace. Co s tím?
Vyčistil jsi registry před opětovnou instalací MSTS?Bez toho budeš mít neustále problémy.Klasický postup je odinstalace msts,vyčištění registrů buď ručně (pokud to umíš) anebo pomocí nějakého čističe.Teprve pak následuje nová instalace msts.

Petr Novák napsal:
LuděkD napsal:
Vyčistil jsi registry před opětovnou instalací MSTS?Bez toho budeš mít neustále problémy.Klasický postup je odinstalace msts,vyčištění registrů buď ručně (pokud to umíš) anebo pomocí nějakého čističe.Teprve pak následuje nová instalace msts.
Už mi to jde. Sice komplikovanější způsob, ale už je to v pořádku.

Přátelé tak dlouho jsme se vrtal v noťasu v MSTS až jsem jej musel přeinstalovat.Potřeboval bych jistý soubor,který mi změní velikost číslic na displeji v kabinách lokomotiv na normální velikost.Díky moc.

Naposled editoval moderátor:
Podivná instalace

Dobrý den,
v MSTS jsem naprostý nováček, mám ho zhruba 3 dny, a hned při instalaci jsem se střetnul s prvním problémem. Je jich víc, ale to sem nepatří. Ten problém byl, že mi nejde nainstalovat na jiný disk než na C: a E:. Nevíte, čím to může být, či jak to obejít?

A co máš za mechaniku pod písmenem D? Kolik tam máš místa (pokud to je disk)? Pod jakým písmenem máš CD/DVD mechaniku?

Pod D: mám normálně harddisk, místa je tam tři pr*ele (7 GB), CD mechanika má písmeno F, DVD mechanika písmeno H, DVD vypalovačka písmeno G, obrazy CD/DVD mají písmena I, J, K

BJHawk napsal:
Pod D: mám normálně harddisk, místa je tam tři pr*ele (7 GB), CD mechanika má písmeno F, DVD mechanika písmeno H, DVD vypalovačka písmeno G, obrazy CD/DVD mají písmena I, J, K
Tak ty tvoje tři pr*ele (7 GB) místa mohou být i pro základní instalaci málo. Záleží na tom, jak je ten oddíl konfigurován, jaký má souborový systém, jaká je celková velikost, kolik je obsazeného prostoru, jak jsou veliké clustery, fragmentace atd. atd.
Instalátor zjistil ze systému ( nebo S.M.A.R.T ), že prostě není vhodný. Může tam být tolik volného místa, ale je třeba rezervováno pro systém ...

Základní instalace požaduje cca 1,8 GB, Celková velikost disku D: 20 GB, Obsazeno cca 13 GB, fragmentace 0,1% atd. atd.. Počítač je v naprostém pořádku. Jinak na D: není systém, ten je na C:

BJHawk napsal:
Jinak na D: není systém, ten je na C:
Pořád může být pro msts toho místa málo, pokud si třeba systém rezervuje veliký ServiceArea. Zkus na tom oddíle vypnout sledování disku, indexování, zálohování, zmešit qvóty. Jestli na něm jsou veliké soubory jako videa, obrazy virtuální mechaniky apod, tak si systém určí i adekvátně veliký servisní prostor pro zálohy.

Disk D: je naprosto čistý. Kromě her na něm nic není, žádné kvóty (jestli jo tak asi 10 MB), prostě nic.

BJHawk napsal:
Disk D: je naprosto čistý. Kromě her na něm nic není, žádné kvóty (jestli jo tak asi 10 MB), prostě nic.
Disk o velikosti 20GB zaplněný hrami o velikosti 13GB nebude zcela určitě "naprosto čistý", ale určitě bude silně fragmentovaný. Udělej na něm defragmentaci externím nástrojem, který zobrazuje strukturu disku ( např.OODefrag ), tím uvidíš, jak má disk "volné místo" rozdělené.
Pokud ani potom to nepůjde, tak zbývá "hrubé násilí": přesunout hry na jiný disk, tento nově naformátovat, nainstalovat msts a teprve potom vrátit hry zpátky.

Už jsem psal, že fragmentace je o,1%. Teda ted už 1%. Jen nevím, kam přesunu všechny hry, co mám. Nikde jinde než na D: místo není :( .Pak mně napadá už jen jedno řešení. Kášlat na Windows, ať si řvou jak chtěj, a celý MSTS přesunout na D:.

BJHawk napsal:
Už jsem psal, že fragmentace je o,1%. Teda ted už 1%. Jen nevím, kam přesunu všechny hry, co mám. Nikde jinde než na D: místo není :( .Pak mně napadá už jen jedno řešení. Kášlat na Windows, ať si řvou jak chtěj, a celý MSTS přesunout na D:.
Taky řešení, ale pak musíš přepsat cesty nejen v zástupcích, ale hlavně v registrech.
Jinak to číslo 0,1% není hodnotou vztažnou k prostoru, ale počtu souborů a tudíž naprosto neříká, že 99,9% místa není fragmentováno.
Pokud budou všechny soubory na disku nahrané tak, že budou tvořit každý jeden celistvý útvar a půjdou hezky za sebou, ale bude mezi jednotlivými soubory mezera, která se nedá zaplnit celým souvislým souborem, bude hodnota fragmentace 0,0%, ale instalátor takový prostor může zcela regulérně odmítnout, přestože součet volného místa bude i desetinásobek potřebného místa pro žádanou instalaci. Existují soubory, které se prostě fragmentovat nesmí a systém o nich ví a ohlídá si to ( některé spustitelné a běhové knihovny ), jiné mohou být dělené třeba na 20 i více dílů ( třeba databáze ) a nevadí to.

Tak jsem to vyřešil. Jednoduše jsem přesunul MSTS na D:, v registrech jsem přepsal 3 adresy, vytvořil nové zástupce a ve hře znova nastavil nastavení grafiky. A vše běží jak má. Dokonce líp než předtím.

Back
Nahoře