Přeinstalování MSTS

Mám problém, už sa to tu objavilo, ale predsa tam nie je pre mňa priateľná možná odpoveď:

Preinštaloval som msts. Dovtedy išlo všetko (cely trainset od p.Šemoru). Teraz nejde. Nainštalovanu mam verziu bin 1.7.051922. To som mal aj pred tym. Cesty k suborom su klasicke CabView ( "../../common.cab/cab754/cd754.cvf" ), skusal som aj dat do suboru lokomotivy a prepisat wag subor, nepomohlo.
Idu mi iba KIHA a spol.

pitt napsal:
Mám problém, už sa to tu objavilo, ale predsa tam nie je pre mňa priateľná možná odpoveď:
Preinštaloval som msts. Dovtedy išlo všetko (cely trainset od p.Šemoru). Teraz nejde.
Jedno ze základních pravidel: funguje to - nešťourej se v tom !
pitt napsal:
Nainštalovanu mam verziu bin 1.7.051922. To som mal aj pred tym.
To si nejspíš jenom myslíš. Kontroloval jsi verzi souboru train.exe ?!
( Předpokládám příští otázku : kde a jak to mám zjistit ? )
http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/download.htm - žlutý rámeček + manual

Naposled editoval moderátor:
pitt napsal:

Preinštaloval som msts. Dovtedy išlo všetko (cely trainset od p.Šemoru). Teraz nejde. Nainštalovanu mam verziu bin 1.7.051922. To som mal aj pred tym. Cesty k suborom su klasicke CabView ( "../../common.cab/cab754/cd754.cvf" ), skusal som aj dat do suboru lokomotivy a prepisat wag subor, nepomohlo.
Idu mi iba KIHA a spol.
Před reinstalací MSTS je nejprve nutné vše přidané přesunout někam bokem. Tedy tratě, a celou složku Trains. Dále zkopírovat všechny Global, Gui i Sound. Pak odinstalovat MSTS Patch a nakonec vlastní MSTS.
Po nainstalování nejprve nainstalovat češtiny, pak MSTS BIN a zkopírovat ze záloh tratě i vlaky. A samozřejmě vyměnit Global za příslušný k dané trati, Zkopírovat GUI a Sound. Pak vše musí fungovat.

Mám zkušenosti, pokud ponechám vše v adresářích a reinstaluji MSTS, tak pak fungují jen původní tratě. Ale to je už hodně dávno, co jsem tak dopadl, tak nemohu říct, co se tenkrát ze všech přidaných tratí odinstalovalo.

Ono sturat sa, nesturat sa vo wag. subore nie je u mna az taky problem, tie zakladne suvislosti navaznosti jedneho suboru na druhy mam. Myslim, ze ten zakladny problem nastal niekde pri instalovani cestiny a binu. asi budem musiet znovu...
Matie ma prave to, ze verziu suboru v train.exe mam tu spominanu 1.7.051922. Ale stalo sa mi to takto prvy krat a preinstalovaval a vselico som dorabal s msts 1000x, takze ma to prekvapilo. Este jedna otazocka, ako pracuje cistic registrov a kde sa to da zohnat

pitt napsal:
Este jedna otazocka, ako pracuje cistic registrov a kde sa to da zohnat
Kdekoliv ( např. na stahuj.cz, instaluj.cz, atd.) a je jich nepřeberné množství od jednoduchých malých jednoúčelových až po složité veliké komplexní nástroje.
Mi se osvědčil jednoduchý RegCleanr v4.3.0.780 ( by Jouni Vuorio ), který funguje všude od win95 po Vista bezproblémově a bez nebezpečí "pocuchání" systému.
Některé komplexnější nástroje nabízejí i optimalizyci systému, ale zde se musí mít uživatel obzvláště na pozoru ! Dokáží systém zoptimalizovat tak komplexně a vypnout "nepotřebné" služby, že pak již systém nenajede vůbec.
Opatrně a s rozvahou ! V žádném případě OK -OK -OK !

pitt napsal:
Preinštaloval som msts. Dovtedy išlo všetko (cely trainset od p.Šemoru).

Nikde nepíšeš jestli ne/používáš TraiStore. Pokud ano tak můžeš mít všechny eng/wag soubory odstěhované jinam.

pitt napsal:
Teraz nejde.

Co nejde? To jako celý simulátor pokud to vztáhnu k předešlé větě bez závorky? A není ani žádná chybová hláška?

pitt napsal:
Nainštalovanu mam verziu bin 1.7.051922.

Tohle řeší pouze nepřítomnost hlášek na přidané parametry v souvislosti s binem - světla a směrování noční kabiny.

pitt napsal:
...skusal som aj dat do suboru lokomotivy a prepisat wag subor, nepomohlo.

Co si pod tímto mám představit? Loko nemá wag soubor. Tento pojem je tak nejasný - "dat do suboru lokomotivy" - prosím upřesnit. To jako že jsi nahrával celé modely lokomotiv s kabinou a zvuky nebo si se jen šťoural v souborech eng?

Za předpokladu že samotné MSTS chodí a naběhne nabídka s tratí - nepřišel jsi jen o consisty? Bez nich totiž nejsou v samotném MSTS lokomotivy/soupravy nikde vidět.

uz sa veci podarili, problem bol pravdepodobne v postupnosti instalacie, pretoze som si to vratil na train.exe 1.4 a potom som isiel na instalaciu cestiny, binu, atd... asi som v predoslej instalaci odignoroval nejaku suvisiacu cast instalacie. A este sa mi z nejakeho dovodu podarilo porobit problemy s GUI adresarom, ale uz sa to dalo cele do poriadku, takze msts ide ak ma. Dik za rady. Zmenu vo wag subore som mal na mysli iba zmenu cesty ku cab - u, ale to len na skusku.

Jen na vysvětlenou - nedostupná kabina (cab/ace) nebo nedostupný zvuk (sms/vaw) nemaj za následek nezobrazování loko v nabídkách MSTS. Na tohle se ozve MSTS až když je konkrétní model s touto chybou použit.

Back
Nahoře