Pár otázok

Schimansky

Začátečník
Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať:

1. Za koľko sa dá na slovensku kúpiť MSTS? (Viem, je to medzi FAQ ale tie údaje sú 5 rokov staré)
2. Čo je Xtracks a čo BP?
3. Ako zistím, ktoré trate používajú Xtracks?
4. Do MSTS mi aj napriek dôkladnej inštalácii nejde v poriadku stiahnuť niekotré trate. Neskôr sa mi doňho podarilo prepasírovať trať 150, no znemožnilo mi to spúšťanie iných tratí. Je to tým, že MSTS mám stiahnuté?
5. Čo je MSTS bin?
6. Je MSTS bin prítomný vo verzii MSTS na stiahnutie?
7. Musí sa MSTS bin zohnať zvlášť?
8. Budem mať problém v otázke štyri aj s kúpeným MSTS?
9. Kde sa dá zohnať program INISS?
Niektorí nad tým možno budete iba prevracať očami:roll: ale ja by som to fakt chcel vedieť :D

Ďakujem

To je opravdu začátečnický soubor otázek. Doporučuji si objednat trať BP, komplet nainstalovat (je funkční z jakékoli verze MSTS), pročíst návody, nastavit a funkční prostředí komplet zálohovat. a pak dělat další experoimenty s možností se kdykoli vrátit k poslední funkční konfiguraci. Pokud ale jen chci stahovat, co se nachází v celosvětové síti free, tak je nejprve nutné absolvovat z MSTS maturitu. do které se musí samostudiem naučit každý sám. MSTS BIN má své stránky, doporučuji obsah nastudovat.

1. Za koľko sa dá na slovensku kúpiť MSTS? (Viem, je to medzi FAQ ale tie údaje sú 5 rokov staré)
Nevím, ale co takhle stýček Google
2. Čo je Xtracks a čo BP?
Různá, vzájemně neslučitelná rozšíření základního kolejiva. XT se používá i ve světě, pro naše tratě existuje kompatibilní modifikace UZK. BP je české specifikum.
3. Ako zistím, ktoré trate používajú Xtracks?
Na stránkách autora tratě, v readme tratě, pro české tratě zde na fóru, ... možností je mnoho
4. Do MSTS mi aj napriek dôkladnej inštalácii nejde v poriadku stiahnuť niekotré trate. Neskôr sa mi doňho podarilo prepasírovať trať 150, no znemožnilo mi to spúšťanie iných tratí. Je to tým, že MSTS mám stiahnuté?
Pokud máš stáhnuté základní MSTS a je funkční, viděl bych spíš problém v Globalech (viz XT a BP) nebo špatné instalaci trati.
5. Čo je MSTS bin?
Rozšíření MSTS z dílny českého autora odstraňující některé chyby a rošiřující možnosti MSTS
6. Je MSTS bin prítomný vo verzii MSTS na stiahnutie?
Nevím, jaké MSTS je na stažení a pochybuji, že je download legální, takže no comment. Ale jinak součástí MSTS Bin není.
7. Musí sa MSTS bin zohnať zvlášť?
Je volně ke stažení na stránkách autora, odkaz viz příslušné vlákno zde na fóru.
8. Budem mať problém v otázke štyri aj s kúpeným MSTS?
Když vše správně a pečlivě nainstaluješ, tak ne.
9. Kde sa dá zohnať program INISS?
Nevím, o jaký program jde a jak souvisí s MSTS, takže no comment

Zbyňku, jen tak na okraj, máš pravdu, že pro začátečníky je Tvoje DVD relativně snadné, ale vzhledem k problémům, které přináší rozsah tratě a trainsetu nevím, zda je to zcela ideální.

Jen tak na okraj, právě mé DVD si pořizují začátečníci a neměli zatím žádné větší problémy vzhledem k přiloženým manuálům. A pokud něčemu nerozuměli, zeptali se a každý problém se vyřešil.
Pokud si někdo do MSTS bezhlavě nainstaluje všehochuť a MSTS jak jinak, přestane fungovat, tak v tom už neporadí ani svatý Petr. kde soudruzi z NDR udělali chybu. To je ten podstatný rozdíl. Jinak nejsou známé žádné obecné problémy, které přináší moje trať, když se nainstaluje do čistého MSTS. Také mne tohle ošetření stálo hodně nervů :D
Já si za svou prací stojím.

Pravdu povediac nejako sa mi nedarí zistiť koľko MSTS stojí a či ho niekde majú.

Měl jsem tento týden zákazníka, šťastného nového majitele MSTS, ukazoval mi novou originálku, kterou sehnal až z Anglie. Vyšlo ho to asi něco přes 500 CZK. Ale také na zásilku musel chvíli čekat, asi skladem to také neměli.
Ptal se mě jak vyřešit problém, že pro spuštění MSTS vždy musí mít v mechanice disk CD1. Jelikož si kupoval BP85, tak jsem ho ujistil, že po nainstalování obsahu DVD už ke spuštění CD 1 potřebovat nebude. A tohle řeší i oficiální update od Microsoftu a samozřejmě od jistých dob MSTS BIN.

nebulus napsal:
Pravdu povediac nejako sa mi nedarí zistiť koľko MSTS stojí a či ho niekde majú.

napríklad tu 4.99€ http://www.progamingshop.sk/microsoft-train-simulator-exclusive-p-3489.html

Tady je skladem: http://zabava.radostnakupovat.cz/d-pc-train-simulator-cerna-exclusive-edice.html !

Doporučil bych toto: http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Microsoft%2Btrain%2Bsimulator+

ok, díky... nevedel som, že je download nelegálny, tak som si ho išiel kúpiť . 7,98€. Zatiaľ sa na ňom učím, a potom si objednám trať p. Šemory

Díky moc všetkým za trpezlivosť :D

Back
Nahoře