Zajímavosti z tisku a webu

Zdravím,
k těm novinářům "novinovým". Osobně mám zatím dvě zkušenosti ...

1.Čas : druhá polovina let dvoutisících, místo : Letní dia tábor v Jánských Koupelích u Vítkova

Vyzvání telefon ...
"Prosím, Hájek"
"Dobrý den pane Hájku, tady Jakub Nohavica. Mohu s Vámi udělat rozhovor do našich novin XY ?"
"Ano, samozřejmě. Jen tak mimochodem, nejste náhodou synem Jarka Nohavici ? "
"Ano, jsem"
"Tak kdy by jste chtěl přijet ? Máme s dětmi docela náročný program, ale čas si na Vás samozřejmě rádi uděláme."
"No, já bych raději vše vyřídil teď telefonicky."
"Takže si táborníky nebudete ani fotit ?"
"Osobně ne. Nechám si pak po táboře poslat nějaké fotografie od pořadatele tábora."
...
Jen doplním, že z Ostravy to na tábor bylo cca. 50 km.

2. Čas : duben 2015, místo : Železniční muzeum moravskoslezské

"Dobrý den pane Hájku. Jsem Martin Harák z redakce Železničáře a rád bych v rámci otevření nové expozice s Vámi probral i podrobnosti o trenažeru lokomotivy řady 742."
...

Pan Harák pak sepsal vše, co jsem mu přímo u pultu nahlásil a přesně dle ústní dohody mi za cca. týden poslal návrh podoby textu. Pravda, požádal jsem ho o to já, ale měl pochopení pro mou potřebu poupravit případné nepřesnosti, které by nazainteresovaný člověk mohl případně špatně pochopit a lidé v oboru působící by se zase mohli cítit právem dotčeni. Panu Harákovi jsem tedy poslal návrh ...

http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Trenazer ZMMS Ostrava_navrh_uprav_Hajek.pdf

a zveřejněný výsledek si můžete přečíst v odkaze o nějakou tu stránku zpět.

Pan Harák je tedy dle mého názoru novinář, který svému oboru ostudu rozhodně nedělá.

David

Možná vychází z videí na youtube. To by odpovídalo tomu esu, které prezentuješ jen Ty...
To spíš z manuálu, který jsem k esu sepsal. Některé slovní obraty použité v článku jsou mi povědomé. :D Na YT ukazuje eso kdekdo a já na svém kanále nemám uvedené plné jméno.

Mě by jen zajímalo, kolik jim do kopce ten motoráček pojede. Tipuji max tak 60. Při napěťových výlukách nás sergeje tahaly do kopce max 40. (dvě čtyřvozové jednotky). Nechápu, proč tam nenasadí nějakou elektrickou jednotku. Takto to bude jen brzda dopravy.

Fungující ? Jednou byla bouřka a stálo vše od Olomouce do Ostravy na několik hodin. Pokud tohle řízení dopravy nemá plán B, tak je to zadělávka na velký problém.

....Jednou byla bouřka...
Jednou za jak dlouho? Je jiná doba, lidi už se nikdy na hlásky a strážní domky nevrátí. A výpravčích a signalistů bude nadále ubývat. Fakta jsou jasná, kvůli kalamitní situaci ktará nastane (nastane-li) jednou za rok se prostě nevyplatí zaměstnávat lidi i v běžném provozu.
Koneckonců, na konci dvacátých let (tuším v zimě 1926-1927) udeřily takové mrazy s obrovskou záplavou sněhu, že ani početná armáda železničářů nedokázala udržet provoz a po několika týdnech byla situace v zásobování velice zoufalá, protože jediný tehdejší systém dopravy prakticky zkolaboval.

To byl únor 1929, kdy teploty padaly po řadu dní na hodnoty pod -30 stupňů. Z tohoto pohledu si važme toho letošního.

No ředitel, ci co te za člověka, řekl, že se to stát nemůže, že te vše jištěné. No nevim, jak to bude jištěné, když začnou hořet počítače jako v Bohumíně. Tam to nefunguje do teď. Pro mne je záloha, aspoň jeden člověk v každé stanici. Až se někdy naučím programovat, tak se jim tam nabourám a udělám jim takovej bordel, že se bude divit Edie, až ho pošlu přes hlavák.

A nebo to dopadne jak před pár lety kdy ty umělci poslali Pendolino z Třebovic v Čechách na lokálku do Chornice.

Back
Nahoře