Zajímavosti z tisku a webu

Nikdo do tebe nejde. Ale souhlas, s těmi některými zážitky. Loni, v Praze čekáme na ecák od Německa do Brna (379), z jednoho vozu vylezla snad celá rodinka Vietnamců a ten čurbes v kupéčkách (vozy bmz).... Ale ono když je venku akorát (cca 15-20 °C), tak je dobře i v obyčejným Becku,ale zase Bdmtee bych zrušil. Dle mne je nejlip v Bmz - kupatko , či Bpee 23x - ale zase musi byt kupatkovy...:-) Sorry za OT.

lukas matura napsal:
Nikdo do tebe nejde. Ale souhlas, s těmi některými zážitky. Loni, v Praze čekáme na ecák od Německa do Brna (379), z jednoho vozu vylezla snad celá rodinka Vietnamců a ten čurbes v kupéčkách (vozy bmz).... Ale ono když je venku akorát (cca 15-20 °C), tak je dobře i v obyčejným Becku,ale zase Bdmtee bych zrušil. Dle mne je nejlip v Bmz - kupatko , či Bpee 23x - ale zase musi byt kupatkovy...:-) Sorry za OT.
Tady je ale všechno o lidech, pojedu-li takoví lidi RegioJetem, bude to vypadat stejně, počkejte, až pojedou Baníkovci do Prahy a vyberou si RegioJet. Jsem zvědav, jak si stevardi uhlídají každou sedačku, aby byla čistá a to se může stát věcí daleko víc. O překročení zákazu kouření ani nemluvím.
Jinak ono to tak hrozné nikdy nebylo. Vozy Bpee a Bee (ex Beel) jezdily od konce 90.let, až jakmile šly na rekonstrukci, tak se jejich nasazení omezilo a na spojích Praha - Ostrava jsme viděli vozy Bmee, či dokonce Bee272. Občas nějaké to Béčko, které mi ovšem rozhodně nevadí, já je mám oblíbené. Dnes již však se rekonstrukce dokončila a tak povětšinou tyto vozy jezdí. A když cestuji 1.třídou není nad Áčko, dobré je ještě Apee139, Ampz je asi nejhorší jednička, co u nás jezdí.
Jinak ta jejich kampaň je směšná, snižují si sami svou úroveň. Už samotné uniformy jsou děsné.
Nebudu se už ale do toho plést, RJ jsem nikdy nevyužil a ani nehodlám, ne proto, že jsem režijkář, ale odrazuje mě víc věcí, včetně oněch uniforem.

Gajdma napsal:
lukas matura napsal:
Jinak ta jejich kampaň je směšná, snižují si sami svou úroveň. Už samotné uniformy jsou děsné.
Nebudu se už ale do toho plést, RJ jsem nikdy nevyužil a ani nehodlám, ne proto, že jsem režijkář, ale odrazuje mě víc věcí, včetně oněch uniforem.

A co tě na tom odrazuje prosím tě ? A jestli tě můžu poprosit, nedívej se na to jako zarytý milovník ČD :) :) zkus to i z pohledu obyčejného cestujícího. :)

Midrafon napsal:
Chápu, že máte vůči RegioJetu výhrady, ale myslím si, že když už nic jiného, tak se docela rozmitala konkurence a ČD se probralo z letargie.
Tím nestraním ani jednomu, ale někdy se projet některým ze spojů ČD je opravdu "luxusní" zážitek.
Prostě spoléhat na svůj monopol umí každý. Teď se alespoň začalo něco dít.
A pokud jde o to, co Jančura do svých vlaků chystá, je to jeho věc.
Je to podnikatel a může si svém vlaku pořídit třeba opice, když se mu to líbí.
Každý,ať si hájí své.:)
Já s jeho společností projel sobotu a nebylo nic, co by mně vadilo. A vyzkoušel jsem obě vozové třídy.
Tak a hurá na mě.:D:D:D

Jen se mi celkem nelíbila ta jeho reklama a ty neustálé sliby.

A pak taky s firmou Student Agency mám určitou zkušenost při jezdění autobusem.

Ještě mám v živé paměti ten rozhovor v OVM Jančura vs Žaluda. Co tam bylo od Jančury slibů...

Pavlík napsal:
Ještě mám v živé paměti ten rozhovor v OVM Jančura vs Žaluda. Co tam bylo od Jančury slibů...

Archiv ČT
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/211411030501016/obsah/174485-petr-zaluda-generalni-reditel-ceskych-drah-radim-jancura-majitel-student-agency/

Nechci dál dále tady rozviřovat debatu, co a kdo je lepší.
Jediné, co se mi zdá rozumné je, že je to určitě v lidech, jak uvedl Gajdma.
Zbytek, ať si přebere každý sám.
Režijku nemám, jsem obyčejný platící cestující u obou společností a jestli má průvodčí modrou uniformu a neumí se čtečkou na elektronické jízdné a nebo má přiblblou cirkusáckou iniformu a nebo chodí po vlaku v plavkách-to je mně dost jedno.
Hlavně,ať to jede a nepřipadá si člověk jako v dobytčáku.:)
HAWK!;)

Jančura má stým cestovným pravdu... na Slovensku je vážne drahšie. A dosť ma zaráža u železničných spoločností(aj na SR aj CZ) prečo študenti zo Slovenska nemaju nárok na študentské zľavnené v Čechách a naopak. Proste každý študent vlastní medzinárodnu kartu (ISIC) a to že odkial je s akého štátu by nemalo robiť rozdiel.

Někteří jste moc nepřející a připadá mi to jako kdyby koleje byly Váš rajón a co si to ten zlý Jančura dovoluje tudy jezdit :D Koleje už přece nepatří ČD. Já takovým soukromníkům fandím, ale nechápu, když ČD chtějí rušit vlaky na všelijakých lokálkách, proč si je Jančura nekoupí a tady by ukázal ČD, že když udělá šikovné spoje, že lidi jezdit budou.
Když se ruší nějaká lokálka, jsou to jen prázdné kecy ze strany ČD, kolik stojí udržování takových lokálek miliónů. Každý, kdo u takové lokálky bydlí ví, že tam neviděl traťovku pomalu celá desetiletí, pokladny zrušili a budovy nechaly zchátrat, místo toho , aby je prodali za rozumnou cenu nádražákům či nadšencům, kteří by rádi u trati bydleli.
Vždyť veškeré náklady na takových lokálkách jsou na provoz osmset desítky a výplatu mašinfíry a ať mi nikdo neříká, že je to dražší než autobus. A kdyby Jančura si například koupil Hrušovany - Hevlín, nechal dostavět propojení s Rakouskem, nasadil spoje do Vídně nebo si koupil jinou zrušenou lokálku, pak to bude borec. Protože tady by ukázal, že to jezdit jde bez dotací. (nebo nejde ?)
Jinak já nemám moc rád plně obsazené vlaky, není nad to jak bejvávalo, když jsem v Brně nastoupil do expresu do Prahy, chytil prázdné kupé s vědomím, že příští zastávka je Praha, tak jsem měl celou cestu "pokojíček" sám pro sebe. V takových případech mi stačí obyčejné Béčko. A kdyby mi přišla průvodčí v plavkách a lákala mne na dovolenou, asi bych byl sprostej, že mne ruší ze spánku. Ale já už mám pro takové případy připravený protiútok, že prodávám pěkná kola, jestli nemá zájem..... :D

Zbyňek Jančura to nemá také jednoduché ani náhodou. Pre istotu začal voziť aj nákladné vlaky aby niečo aj zarobil.

CANDY prosím ťa nie.........ŽSR je firma poskytujúca dopravnú cestu a obslužné práce s tým spojené. Už to prosím ťa nemixuj......A súkromných dopravcov na Slovensku je viac než dosť. A to ešte nerátam českých súkromných dopravcov, ktorý jazdia aj na našom území.

Ale vetčšina je nákladná doprava o osobnej doprave viem o Studen Agency iba na trase Bratislava - Komárno. Inak nieje v osobnej žiadny ak sa mýlim tak ma oprav.

Už tu bol aj BRKS,. Ktorý začal s osobnou dopravou. Vykašlal sa na to. Tu si bude môcť dovoliť osobnú dopravu, len ten, kto má aj nákladnú. Bez toho to nepôjde.

dem napsal:
Už tu bol aj BRKS,. Ktorý začal s osobnou dopravou. Vykašlal sa na to. Tu si bude môcť dovoliť osobnú dopravu, len ten, kto má aj nákladnú. Bez toho to nepôjde.

Někteří jsou u nás stabilně viz. OKD na trati Milotice nad Opavou - Vrbno pod Pradědem, JHMD a Viamont a další. Kolem svého provozu nedělají takový zázrak, že zrovna oni jezdí pro cestující.

Viamont aj OKD má aj nákladnú dopravu. JHMD to neviem. Takže ako som písal. Stabilne môžu fungovať len tý čo majú nákladnú dopravu......To si uvedomil aj ten šašo Jančura. Začínajú sa objavovať jeho 162 ky na nákladoch. :)

Napr. v takom Nemecku v osobnej preprave sa to súkromníkmi len tak hemží a nezdá sa sa, že by to DB nejako uškodilo ...

Vrbam napsal:
Někteří jsou u nás stabilně viz. OKD na trati Milotice nad Opavou - Vrbno pod Pradědem, JHMD a Viamont a další. Kolem svého provozu nedělají takový zázrak, že zrovna oni jezdí pro cestující.
Tak zrovna přeprava do toho Vrbna je jen proto, že je dotována z nákladní přepravy, navíc jinde. Spočítej si pronájem motorového vozu, před 15 lety jsem viděl nějakou tabulku ČD, za 810 chtěli kolem 10 tisíc za jeden den :!:. K tomu plat strojvedoucího, průvodčího, nafta, poplatky za dopravní cestu, trať je přece stále SŽDC. A většina spojů poloprázdná. Kolik by musela stát jízdenka, aby se to vůbec zaplatilo?
Při obnovách trati se říkalo, že OKD dostává od státu peníze za to, že tam naváží materiál z ostravských muld, ale to nevím co je na tom pravdy.

Back
Nahoře