Zajímavosti z tisku a webu

E499_2002 napsal:
Holt o dělnické profese není zájem. Co takhle kameníci? Vezměte si třeba Harmaneckou 14ku. Kdo by podobný portál, či celou tunelovou troubu dokázal postavit? Dneska se všecko dělá z betou. Navíc, kdo ty staré kamenné výrobky dnes solidně opraví? S Karlovým mostem to dopadlo tučím neslavě.
Jako ostravák by jsi mohl vědět, že o dělnické profese aspoň na třinecku je zájem. Protože co těm lidem taký zbývá, když normální práce není. Zrovna jsem nastoupil před měsíce do Třince-Konské k vyklopům vagónu. A divil by ses kolik lidí s maturitou a dokonce s vysokoškolským vzděláním u nás pracuje. Co jiného nám taký zbývá, když peníze potřebuješ a ta práce není. A to si vem, že hodně lidí pracuje v celém werku po známosti. A plno dalších lidí na tu prácí čeká...

Díky za vodu na mlýn. O to tady jde. V 3nci je robota, ale v Ově ne. Byl jsem tam cca 3 týdny zpátky. Tam se vesle staví, nakupuje ve velkém, očividně tam moc velká krize není. Ostrava je na tom dost zle. Ovšem záleží kde. Na vlečce AMO mají 10ti letou zakázku. Nestačí tam ani jezdit. Bohužel, člověk si dneska moc nemůže vybírat. Je rád za to, co je...

Jak to je v Ostravě to nevím. Ale nevím jak jsi přišel na to, že v Třinci je práce. Před měsícem jsem byl na pracáku a bába mi říkala, že na třinecku je tak 40 volných míst, které jsou v databází ÚP. Samozřejmě, pokud máš známosti, tak není problém nic.
Když tak rači diskutujme přes SZ ať to tu neplevelíme.

E499_2002 napsal:
V 3nci je robota, ale v Ově ne... Ostrava je na tom dost zle.
I přesto jsou v takových regionech firmy, kde mají zaměstnanci i vedoucí pracovníci všechno naprosto v p*deli.

E499_2002 napsal:
Holt o dělnické profese není zájem. Co takhle kameníci? Vezměte si třeba Harmaneckou 14ku. Kdo by podobný portál, či celou tunelovou troubu dokázal postavit? Dneska se všecko dělá z betou. Navíc, kdo ty staré kamenné výrobky dnes solidně opraví? S Karlovým mostem to dopadlo tučím neslavě.
S Karlovým mostem je problém, že nejde opravit kamenem (pískovec) z lomu Kamenné Žehrovice (kousek od stejnojmenného nádraží), protože ložisko je vytěženo. Takže se bude muset sáhnout po kameni z jiné lokality. Vhodných pískovců je jak šafránu, protože křídové pískovce jsou zpravidla nepoužitelné (a křídové pískovce tvoří cca 90% pískovců u nás).

Co jsem slyšel od kamarádky učitelky, že např. na NHčku nejsou soustružníci. Proto naberou (střelím) např. sklenáře a udělají mu "rekvalifikaci". Kamarád soustružník (má papír i na CNC) pracoval ve Vítkovicích na Heavy Machinery. Během krize odstoupil se zlatým padákem. Od té doby je několik let na ÚP. Sem tam něco, ale vždycky ho po zkušební době chytře vyhodí. Paradox, že? Není práce například zrovna pro jeho obor dle ÚP. Ono se to mění každý den. Chce to jedině známost.

Tohle ale opravdu není ani s tisku a ani to nesouvisí s MSTS. Jak možný, že nikdo s moderátorů to ještě neutl a nedal to do odpadu a nebo to přímo nesmazal.

Asi se čeká, až se zapojím do debaty já a mohl se použít nadpis ala nějaký nářek, aby to mělo tu správnou šťávu. :)
Já si myslím, že není možné udržet debatu, aby se striktně držela tématu a vždy nějaký pokec vznikne trochu mimo. Fórum není katalog, ale diskuze. Tady to je v hydeparku, tak mírné odbočení snad ničemu nevadí. Mě se naopak zase nelíbí, že někdo sem dává jen odkazy bez vlastního komentáře. Myšleno všeobecně i v jiných vláknech. Protože se předpokládá, že zprávy si každý přečte sám a pokud to někdo dám sem, asi má potřebu k tomu tématu něco říct.

No pokud nejsi hnědočech (teda brazilec, protože hnědočech je prý už rasistická urážka), tak jsou opravdu k hovnu. Akorát tak k buzeraci normálních lidí a k nabízení nesmyslných nabídek práce. Nevím jak to funguje v jiných krajích ale u nás si to ty dýně za stolem zjišťujou, zda-li jste poslal životopis na nabízenou prácí, ikdyž víte, že máte tak 0,00001 % pravděpodobnost, že vás vemou. A když to nepošlete máte průser...

To snad není tolik práce, kterou musí jedinec prokázat, aby dostal od úřadu nějaký peníz na živobytí, ne?

Já například nemám nárok rok na žádné peníze. Jedině na dávky hmotné nouze, což u mě nehrozí... Jakožto student, respektivě pauzurující student musím být myslím rok evidován na ÚP abych měl nárok na dávky. A to rači si po známosti vyřídím práci u lopaty, než se tam hádat s dýněma za stolem...

Však tak je to správné, já jsem si při škole dal taky rok pauzičku a šel hned do procesu.
Nač se s někým hádat, kdo nemá odpracováno, nic nedostane.

No u mě to je tak trošičku nedobrovolná pauza :D Ale samozřejmě, já se s nikým hádat nebudu. Nestojí mi za to. Rači makat rukama na směny a snad časem pochopím, že to učení je lepší než práce. V prácí budu celý život ve škole ne.

Jen by mě zajímalo, kam takové postřelené agresivní lidi vozí do nemocnice. Jestli mezi ostatní pacienty do civilní nemocnice max s nějakou ostrahou, tak je pak lepší, aby policajt lepší mířil. Mě děsí, jak vidím ve zprávách agresivitu podobných zfetovaných lidí na záchranáře, které si nejprve přivolají. To aby každý lékař povinně ovládal Kung-fu.

Ono každý kovboj si myslí, že to je pro poldu prdel vytáhnout bouchačku a vystřelit - historie a to i nedávná bohužel ukazuje, že ať bude jednat razantněji či nikoliv - vždy se najde určitá skupina lidí, která na ně bude nadávat za zvolený postup - stačí se podívat na výsledky násilného zastavení ujíždějících vozidel - Ostrava - Místecká ulice .... letos na jaře D1 u Humpolce .... a v každém případě se policajt v případě střelby nevyhne náročnému vyšetřování GI, protože ten, na koho bylo stříleno podá na 100% podnět k šetření za brutalitu ..... bohužel naše PČR není ani v nejmenším v pozici, kdy za jakýkoliv odpor zadržovaného následuje přísnější postup bez jakýchkoliv pardonů či obav, že si o poldu naše česká veřejnost a jeho nadřízení utřou hubu... i toto je důsledek pokřiveného vnímání policie z doby 40-tiletého rudého blahobytu u nás.

Back
Nahoře