Zajímavosti z tisku a webu

Pravda, podle potahů je hned jasné, že propagují konkurenční firmu ČD, a.s. - to je to samé, jako by např loko s LED pozičkama od soukromého dopravce propagovalo ČD, protože jejich elefanty používají LED pozičky od stejného dodavatele :D ..... občas Sůra docela zaperlí a řeší číčoviny ... ale klobouk dolů - je to snad jediný redaktor iDnes, který se zapojuje přímo do diskuse.

Ti to řeknu takhle - pokud mám co na práci a díky notebooku můžu během cesty pracovat a nemusím dřepět za volantem, tak je zásuvka dost podstatná (pokud nechci dojet na jednání s vymlácenou baterkou) - a takových lidí je víc.

Nicméně i Tvoje kritéria jsou docela zajímavá - rád bych věděl, jaký je podle Tebe rozdíl mezi výhledem z okna u ČD, RegioJetu či Leo Expresu a případně jaký je rozdíl mezi výhledem z okna u vlaku ČD, kde jsou zařazeny vozy ČD, PKP, ŽSSK, DB či OBB - v čem je tak markantní rozdíl - i co se týče čistoty.

Další otázka na Lukyho je - kolik procent trasy, reps. na kolika úsecích, jedeš u nás klasickou soupravou 160 km/h, že i toto je tak zásadní kritérium výběru?

Je to určitě důkazem, že sto cestujících má sto různých kriterií.

Děkuji za odpověď.

Všichni prostě nejsou šotouši a nepotřebujou se nutně dívat z okna.
A nevidím nic špatného na tom, že cestující chtějí mít wi-fi ve vlaku v době, kdy wi-fi má každá slušnější hospoda (a na Ukrajině má wi-fi každý zaplivaný pajzl).

mikulda napsal:
Všichni prostě nejsou šotouši a nepotřebujou se nutně dívat z okna.
A nevidím nic špatného na tom, že cestující chtějí mít wi-fi ve vlaku v době, kdy wi-fi má každá slušnější hospoda (a na Ukrajině má wi-fi každý zaplivaný pajzl).

Kde jsi na tý Ukrajině byl? Já tam jezdím dost často.

Matýsek napsal:

Čop - Vinohradiv - Berehove - Solotvino - Rachiv - Kolomnja - Zališčiki - Ternopiľ - Doněck - Konstantinovka - Feodosija - Kerč - Kyjev - Perečin - Čop
a loni Čop - Užhorod - Kyjev - Dněpropetrovsk - Jevpatorija - Moločnoe - Sevastopol - Simferopol - Kyjev - Lvov - Sjanki - Čop

mikulda napsal:
... (a na Ukrajině má wi-fi každý zaplivaný pajzl).
A u nás na Moravě má wifi i zaplivaný spěšňák mezi Šakvicemi a Brnem. :)
Přistoupím do Sysla a všiml jsem si, že ve voze je někdo s notebookem připojený na web. Tak jsem zkusil s telefonem vyhledat sítě wifi, v domnění, že se ČD pochlapili.
A skutečně, WIFI nalezena a bez problému jsem byl připojený až do Brna.
Ale nebylo to tím, že by se ČD pochlapilo. Název sítě tomu neodpovídal. Zřejmě uživatel o dvě sedačky dál vysílal ze svého telefonu nezabezpečený signál, aby se připojil s notebookem.

mikulda napsal:
Matýsek napsal:

Čop - Vinohradiv - Berehove - Solotvino - Rachiv - Kolomnja - Zališčiki - Ternopiľ - Doněck - Konstantinovka - Feodosija - Kerč - Kyjev - Perečin - Čop
a loni Čop - Užhorod - Kyjev - Dněpropetrovsk - Jevpatorija - Moločnoe - Sevastopol - Simferopol - Kyjev - Lvov - Sjanki - Čop

My jezdíme na Koločavu.

A co hoši šestapadesátnícký :) ?
To jsou jen kecy a zase kecy. Kéž bych se mýlil.
Kolik let stojí koridory na 160 ? A kolik procent vlaků těch 160 jezdí ?
S těmi béčky a peršingem vpředu díru do světa neudělají. Vyrobí moderní řídící vůz Sysel, ale jen na 140.
Pokud dráhy nakoupí TGV a udělají tam luxusní jízdné, tak kdo jim tam pravidelně bude jezdit ?
Píší, že trať povede ve stávajícím korytě trati, tedy tudy bude jezdit i ostatní doprava. Takže většina vlaků bude jezdit zřejmě do 140km/h a dva páry TGV za luxusní cenu pro bohaté. Kdyby tam jezdily rychlovlaky každou hodinu, tak ostatní doprava tam prostor už moc nemá. Nechápu proč neudělají rovnou trojkolejku. Protože platí čím vyšší rychlost, tím menší propustnost. Přerov - Ostrava, tam trať pro pomalé vlaky zůstává, tak tudy jezdit 300 problém nebude.

Ale jsem rád, že v modelu MSTS opět zachovám další trať určenou ke zrušení v podobě, jak jsme jí znali. Fotografové foťte, dokud je co fotit.

Já bych se tím nevzrušoval. V článku je evidentně překlep. Realizace má správně být 2120-2125. :D

Jenomže těch vlaků tam nejezdí hodně proto, že by byly přecpané, ale proto, aby jezdily často a zvýšilo to konkurenceschopnost dráhy.
Tím, že se prodlouží soupravy, se přeci nesníží přetížení tratě.
To se zajistí snížením počtu spojů na polovinu se soupravami 2x delšími spolu ruku v ruce s nezájmem veřejnosti čekat na spoj 2x delší dobu.

A co očekávali ? Když si u ČD předplatím IN kartu a předpokládám, že jí má každý pravidelně dojíždějící, tak hold budu jezdit u ČD. Nehledě k tomu, že jezdit na elektrifikované trati s motoráčkem je cesta zpět. Už od dětství má člověk zafixováno, že nezávislá trakce je hodně líná na rozjezd a elektrický vlak je hold elektrický vlak. To je úplně jiná jízda.
A pokud dojíždím deset až 15 minut jízdy, nějaké Wifi nevyužiji a kávu bych si ani nevychutnal.

Zbyněk Šemora napsal:
A co očekávali ? Když si u ČD předplatím IN kartu a předpokládám, že jí má každý pravidelně dojíždějící, tak hold budu jezdit u ČD. Nehledě k tomu, že jezdit na elektrifikované trati s motoráčkem je cesta zpět. Už od dětství má člověk zafixováno, že nezávislá trakce je hodně líná na rozjezd a elektrický vlak je hold elektrický vlak. To je úplně jiná jízda.
A pokud dojíždím deset až 15 minut jízdy, nějaké Wifi nevyužiji a kávu bych si ani nevychutnal.

Tak ono je to taky tím že spousta lidí co jezdí na trase z Prahy do Kralup a zpět, tak používá opencard. A je fakt že já bych si radši buď počkal na rychlík (v kterým platí tarif PID) a nebo na něco jinýho než abych se táhnul motorákem.

Zbyněk Šemora napsal:
Už od dětství má člověk zafixováno, že nezávislá trakce je hodně líná na rozjezd a elektrický vlak je hold elektrický vlak.

A pak člověk dospěje a zjistí, že nezáleží na tom, jestli je vlak dieselový nebo elektrický, ale kolik má kW/t.

Back
Nahoře