Zajímavosti z tisku a webu

Já si naopak myslím, že koupě Railjetů je velice dobrá volba a jen mě mrzí, že se neprosadilo víc souprav na cestování do Budapešti.

Já nechápu smysl řídícího vozu u dálkového expresu. U příměstské dopravy, na lokálkách budiž - kvúli rychlejším obratům, ale u IC, který má v koncových stanicích dostatečně dlouhý pobyt stejně kvůli provoznímu ošetření, úklidu, apod. je dost času na objetí.
Jedině snad kvůli úvraťovým jízdám? Ale tam se většinou dnes stejně přepřahá.

Samozřejmě, že jo. Vyvíjíme superlokomotivu 5 let. Ale né, koupí se Siemens... K čemu pak je? Aby tahala Bčka? Náklady - budiž. To je jedno, nic tady nefunguje a už nikdy ani fungovat nebude. Proč se koupily vysokorychlostní jednotky z Itálie, když byl zpracován návrh akad.sochařem Františkem Pelikánem vysokorychlostní jednotky již v roce 1997?... Asi sem brzo hodím sken z ČD pro Vás, kde je záběr do továrny MSV Studénka. V hale stojí skelet první prototypové jednotky 471. Popisek zní asi takto: "Nová příměstská jednotka pro ČD. V této hale se již brzy také začne montovat vysokorychlostní jednotka řady 680 pro ČD."...
Zavřelo se ČKD, zavřela se MSV.
http://www.vplzni.cz/kultura/pelikan/
http://cardesignclub.7x.cz/rubriky/galerie/profi-design/frantisek-pelikan

Pokud jsi četl víc než jen nadpis, tak z toho vyplývá, že liberalizaci by nemělo bránit nic v případě, že budou nádražní budovy z největšího dopravce převedeny (tedy bohužel prodány - což se rovná nalití peněz do ČD, přestože jde jen o převod státního majetku z jedné státní organizace na druhou) na správce infrastruktury.

Karlos napsal:
V pořádku, já jsem pro. A cestujícím bych dal za odměnu bonus na jízdném. Jelikož nastalo nemožné dorozumění se stanicí, fíra jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí. Odhadem místo dvou hodin zpoždění, tímto měli jen pár minut. Jako cestující bych si také vybral zatlačit. Ale kdyby si nějaký cestující například vymknul kotník, tak by byl průšvih. Pokud by průvodčí při vystupování si cestující ohlídal, tak nějaký úraz by minimalizoval.
Pokud je nějaká nehoda, strom přes koleje, také cestující musí vystoupit na širé trati. Tak na podobné případy musí být vlakové čety vyškoleny.

"Případ bude mít právní dohru". Ani si nechci představit, jak by naše zdegenerovaná společnost reagovala na válku. Asi bychom čekali v zákopu bez hnutí (to aby někdo náhodou nepřišel k úrazu) tak dlouho, dokud by se neobjevil nepřítel a nevykosil nás.

Klídek, chlapi. Když sem něco dávám, tak čekám, že si to i někdo přečte. Čouda má pravdu. Budu sem muset holt dávat celý název. :rolleyes:

Back
Nahoře