Zajímavosti z tisku a webu

Jj, bude to fajn doba. Vlakové cesty se budou stavět automaticky, vlak budou jezdit samy, atd. Ředitelé s náměstky se budou plácat po ramenou, jak s tím vyjebali, že nemusí platit tu lůzu v provozu.

Tom Kanka:
Až tak vesele bych to neviděl, není vyřešeno spoustu věcí od legislativy až realizaci konče. U metra asi není problém, ale tratě nejsou oplocené, tak tam někdo na zadku sedět bude muset a sledovat co se děje kolem (samozřejmě za nižší plat).
To je stejné jak automatická auta od googlu nebo tesly.

U nás jsou čtyři systémy? Pokud dobře počítám tak tři, nebo že by pan Sůra počítal i nezávislou?

Sever: 3000 Vss
Jih: 25 kV/50 Hz
Bechyňka: 1500 Vss
a Znojmo - Šatov - Retz: 15 kV/16 2/3 Hz.
Na poslední úsek jsi zapomněl. Ale i já jsem zpočátku tápal, než mi to došlo.

Zajímavá diskuze. Podle Grappu sice zjistíš jak vlak jede, jak je na tom po celé trase, ale skutečné důvody zpoždění a omezení jízdy vlaku vidí jen nepatrná část určených zaměstnanců.

Jazdím na 380 6-rokov..... Poznám problém s odpojením dvoch motorov. (alebo meničov či usmerňovača) Ale je zaujímavé, že aj napriek 2TM som vlak s 9-timi vozmi s Ba do Štúrova doviezol na čas.....Samozrejme pri zníženej adhézii sa to šmýka a je nutné ubrať s výkonu zhruba na 40% , ale stále sa s tým dalo normálne jazdiť. Sú to čudné mašiny, lebo nedokážu ani dôstojne skapať. Stále to ide....

ďalšia hlúposť toho článku je ohrozená bezpečnosť pre znížený výkon EDB.....Pri odpojení dvoch TM mi na ďalších dvoch TM EDB ide, ale nemám ju započítanú, takže beriem len režim brzdenia R. To som ale už prebrzdený pretože polovica EDB mi ide a druhú polovicu supluje doplnková brzda. Takže neviem o čo ide tomu kto píše o bezpečnosti....Že je to šrot je žiaľ pravda....Ale že by ohrozoval bezpečnosť to je kačica jak mraky...

@dem
Tak zajisté v těchto končinách je to pro 2TM jednodušší, než například na trati Praha - Linz, kde se objevují od prosince a moc se jim tu nedaří, z části to může být čerstvě vyškolenými strojvedoucími a hlavně využitím třech napájecích soustav, ale na 2TM to do kopců moc jezdit nechce a to ani se čtyřmi až pěti vozy.

Poisone v článku sa spomína úsek Štúrovo Breclav.......A meškanie 10 minút a dôvod 2tm..... To ovšem nie je pravda.... Buď sú to dopravné dôvody, alebo zlá technológia jazdy.....380- ka má jednu zaujímavú vlastnosť. A to je obmedzenie výkonu po viacnásobnom veľkom sklzu na tak malé hodnoty ,kde už nedochádza k žiadnemu sklzu..... Ak do toho rúbeš ako drevorubač tak potom po obmedzení výkonu vyrobíš väčšie meškanie ako keby by si jej hneď obmedzil výkon na 30 % bez sklzu......A nepomôže ti ani vypnutie automatiky. Obmedzenie ostane aktívne aj na režim R.

Tohle je o rukou. Každý fíra jiná technika. Na rameni Praha - Linz bych to trochu přisuzoval nezkušenosti fírů. Jezdí tam nově Budějčáci a Rakušani. Musí si tu mašinu osahat. Když jedeš na 380 s klukama z Břeclavi Prahy atd. co už ví, tak je plno věcí co už dělají automaticky při nějakém problému.

Hlavne to chvíľu trvá si zvyknúť na to , že niektoré systémy fungujú odlišne ako sme zvyknutý napríklad s 363/362. Napríklad aj tá sklzovka.

Back
Nahoře