Zajímavosti z tisku a webu

Na Slovensku je situácia iná. Vozidlá síce vlastnia ŽSR, ale bývalé MDC ich zverilo klubom ktoré ich udržujú a starajú sa o ich prevádzku. A na prevádzku si okrem dotácií od ŽSR zarábajú komerčnou aktivitou. Preto má Vrútocký a Zvolenský klub taký rušný život, jazdy pre túristov, pre uzavretú spoločnosť, verejné akcie ... a samozrejme sponzorov. Všetko je otázka peňazí. Prehnane šetrný, lakomý neplatiaci človek na verejnej akcii klubom či múzeám finančnú situáciu nezlepší.

Ja si myslím, že dobrá voľba. Cestuje sa s tým celkom fajn. A je na čase vyhadzovať staré vozne a zdvihnúť kultúru cestovania.

Ja si myslím, že dobrá voľba. Cestuje sa s tým celkom fajn. A je na čase vyhadzovať staré vozne a zdvihnúť kultúru cestovania.
Projeď se Interpanterem, který má stejné podvozky ve 160 km/h a změníš názor.Proto si tyto paskvily ze škodovky kupují pouze ČD a ZSSK. Smyšlející soukromnik jde po kvalitnější práci za menší peníze
Samozřejmě lepsi nez Becka, ale v evrope jsou i jinsi vyrobcni nez Skoda

No, nevím. Ty podvozky na panterech jsou neuvěřitelně tvrdé, pokaždé vystoupím s naraženou kostrčí. Radši si sednu do béčka s koženkou, ta je příjemně měkká a hlavně, do kupé se dá zavřít, což v panterech nejde.

@dem
Doufám, že se ZSSK poučili z přístupu dodavatele k zákazníkovi a nenechají si nasrat na hlavu, jako při dotačních kusech prvních 650 pro Jihočeský kraj. Ze 4kusů jezdí špatně jeden, vše stojí na dodávce náhradních dílů, která je i třeba až za rok. 650.001 je sice po několika smolných nehodách, ale jezdit mohl, kdyby nebyl kanibalizován. Dnes stojí v Plzni, aby to v ČB nebylo tak do očí bijící a myslím, že už si nesjede. U dalších dodávek na Pardubicko už to zřejmě funguje lépe, ale ne ideálně. V Brně to jednu chvíly taky slušně drhlo a namísto InterPanterů jezdila klasa. Dnes snad už OK.

No kvůli těmto soupravám se vyhýbám trase Olomouc-Břeclav,
je to tramvaj a k pohodlí to má daleko,
nemluvě o průvanu ,když sedím blízko spojení dvou vozů.
Až to tam na Slovákách vše předěláte,kam potom budu jezdit na nostalgii:):):)

Ja mohu porovnat 380 vs 193. Proste skoda dela zmetky, absolutne nerespektujici nejakou ergonomii nebo prostor pro firu. Na vectronu je 4 x vice mista nez na 380. Kdyz bych potreboval zdrhnout do strojovmy na 380 tak to nestihnu protoze prvne musim odsunout 30 kilovou zidli a pak az vyrazit dvere do strojovny. Proste srac za 200 milionu...
O spolehlivosti raci nemluvit. Ano i vectron ma svoje chyby, ale malokdy se stane, ze by jsi nedojel, na dva motory to jede taky zridka. A kdyz se neco kazi, siemens temer hned dojede do konecne stanice a pokousi se opravu. Uz jenom tento servis dela strasne moc. Skodovka vyresi leda prd

V Brně to jednu chvíly taky slušně drhlo a namísto InterPanterů jezdila klasa. Dnes snad už OK.
Ale kdeže. Kdybyste věděli, v jakém stavu jezdí, tak byste do nich možná ani nevlezli.

Co si budeme povídat. Na pohled možná vypadají Panteři pěkně, ale žádná sláva to není. Já mám třeba v InterPanteru problém najít místo, kam bych se vešel a nic kolem mi nepřekáželo. O příšerných chodových vlastnostech ani nemluvě.

.... Dnes stojí v Plzni, aby to v ČB nebylo tak do očí bijící a myslím, že už si nesjede. .....
Myslím, že by trocha objektivity neškodilo. V Plzni poslední roky žádný odstavenný RegioPanter nestál. Vzhledem k tomu, že jsem tam dnes a denně bych o tom něco měl vědět. Perte do Škodovky jak je libo, ale nefabulujte. U těch motorů 380 to taky není jednobarevné jak je psáno. Pokud se sere na předepsanou údržbu z finančních a časových důvodů, není divu, že mašina za chvíli skončí jen na dvou funkčních motorech. V tisku na to téma toho proběhlo dost.

Co se týče neschopností řady 380, je jich relativně celkem hodně málo na to jaký kilometrický proběh ty mašiny mají. Co se týče vybavení ARR, cílové brždění, to naopak Škodovka má proti Vectronům, Taurusům mnohem líp zpracované. Apropo rakušáci jezdící ČB - Linec jsou s nimi velice spokojený.

Myslím, že by trocha objektivity neškodilo. V Plzni poslední roky žádný odstavenný RegioPanter nestál. Vzhledem k tomu, že jsem tam dnes a denně bych o tom něco měl vědět.
Pane Josef, tak asi víte málo, RP 650.001 je v Plzni už nějaký pátek, je tak dobře schován, aby nebylo vidět jak Národní dopravce provozuje vozidla pořízená od Škodovky za dotace. Neříkám, že to v jakém je tato jednotka stavu je jen problémem výrobce, částečně v tom mají prsty i ČD a neschopní manažeři, ale o přístupu výrobce k dodání banálních náhradních dílů vím své.
Pokud se mi podaří najít foto s odstavenou jednotkou v Plzni tak ji sem dodám.

Za foto bych byl rád. Cokoliv dotažené do areálu po kolejích přivleče AWT a na předávací koleji naši převezmou a lokotraktorem zatáhnou na patřičné místo. Na venkovních kolejích žádná 650 nestojí a jediná hala do které, jsou zavedeny koleje je ta výrobní plus zkušebna. A tam jsem denně.
Manažer posunovat nebude, takže taková akce by se mezi "místními" utajit nedala. Jedniné co do Plzně přijelo jednopodlažního, jsou dva AL tubusy hrubých staveb z Vagónky pro sérii 7Ev3. Takže bez důkazu jde o informaci typu JPP.

Back
Nahoře