Zajímavosti z tisku a webu

V každém případě nezastavovat v tunelu a vyjet ven. I za cenu mírného rozšíření požátu. Z tunelu by vyjeli za necelé 2 minuty. Zastavení v tunelu je nejhorší ze všech špatných variant. Viz Kaprun, co umí kouř v tunelu. Proto i v metru je nařízeno dojet do stanice za každou cenu. Tomuto požadavku právě odpovídá i přemostění záchranné brzdy (které je v metru zajištěno primárně úplnou absencí záchranné brzdy v salonech cestujících).
To byla řečnická otázka a je jasné, že ani jedno řešení není ideální. Vždy najdeš příklad, kdy by to tím nebo oním způsobem dopadlo lépe/hůře. U nejmodernějšího tunelu v republice bych očekával, že si systém odvětrání dokáže se zakouřením poradit tak, aby se třeba zmiňovaný Kaprun neopakoval.

Info zde.
Strejda Google je tu pro všechny ty, kterým přijde pohodlnější obtěžovat vás dotazy, které si mohou sami snadno vygůglit.
(Tento text je v hlavičce stránky.)

Na to jsem se ale neptal. Myslíš si, že si neumím vyhledávat informace? Kdybych našel odpověď na svou otázku v té hromadě článků, které k události vyšly, asi bych se neptal. Ale všude se psalo jen jediné - že se dým dostal do prostoru pro cestující, nic víc, nic míň. Z toho jsem se opravdu moc nedověděl, jestli to byl ohníček na zatopení v krbu, požár á la Austrálie, nebo jen dým na vyuzení klobás. Tak jsem se zeptal zde, kde se objevilo pár lidí (např. Šnek), kteří vypadalo, že jsou poměrně dobře informovaní.

Back
Nahoře