Zajímavosti z tisku a webu

Ale prý je levnější zadrátovat tyto lokálky než náklady na bateriový provoz.
Co vím, tak se má zadrátovat i trať 290.
Od roku 2029/30 by měli začít jezdit panteři do Jeseníku a na baterii (např. Javorník).
Mělo by se jednat o tzv. prostou elektrizaci.
S vlaky problém není.
Problém je elektrizace na některých částech úsecích tratě, protože jsou místa, kde bude velmi obtížné vytvořit patky pro sloupy TV, zvlášť kde jsou skály (např. v okolí Branné apod).

Elektrizace by měla být hotová max do 6 let. V roce 2026 je soutěž (výběr dopravce) a smlouva má obsahovat i provoz elektrik právě nahoru.

Snad to nebude tak zlé, nevypadá to, že by byla vyhořelá nějak extrémně. (Ve smyslu vyhoření 754 020). Třeba když ušetřili na údržbě, tak se najdou peníze aby se mohla 301čka vrátit vlastní silou do provozu.

Nechce se mi zakládat nové vlákno, a nevím, kam bych to jinam dal, tak píšu zde:

Buď mi tu na fóru něco uniklo, anebo si toho ještě nikdo nevšiml. Na stránkách Pikku přibyl v níže uvedeném odkaze nový model parní lokomotivy albatrosa 498.022. A je to teda pecka! Úžasné nové detailní textury, zbrusu nová kabina a úchvatné nové zvuky a jezdí to prostě suprově. Oproti původní verzi pro MSTS neskutečný posun. Doporučuji všem vyzkoušet a doufám, že budete taky pořádně jásat, jako teď já :p:eek::D!

Františkolázeňské nádraží konečně opraveno a předáno veřejnosti.

Back
Nahoře