Kalamita???

Tom Kanka

Vlakvedoucí
Ahoj,
po přečtení článku: http://zpravy.idnes.cz/on-line-snih...y-14t-/domaci.asp?c=A101129_062605_domaci_jan mě poněkud zarazila tato informace:
Mezi pražskými stanicemi Smíchov a Radotín byl omezený provoz kvůli zapadaným výhybkám. "Bylo odřeknuto několik spojů, dálkové vlaky a rychlíky ale projely," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Na téže trati se vlaky mohou zdržet ještě u Hořovic a Holoubkova.
"Kvůli výstavbě koridoru tu nejsou elektricky vyhřívané výhybky a musejí se vymetat ručně," objasnil Halla

Nevím komu, a co objasnil, mě to nějak hlava nebere. Mohl by mi objasnit někdo jiný, co má společného výstavba koridoru s tím, že v těchto stanicích nejsou (a nikdy nebyly) ohřevy výhybek?

Tom Kanka napsal:
Na téže trati se vlaky mohou zdržet ještě u Hořovic a Holoubkova.
"Kvůli výstavbě koridoru tu nejsou elektricky vyhřívané výhybky a musejí se vymetat ručně," objasnil Halla

V Hořovicích a v Holoubkově ohřevy byly.

Tom Kanka napsal:
Ahoj,
po přečtení článku: http://zpravy.idnes.cz/on-line-snih-uzavrel-silnice-i-tunely-dopravu-komplikuji-uvazle-kamiony-14t-/domaci.asp?c=A101129_062605_domaci_jan mě poněkud zarazila tato informace:
Mezi pražskými stanicemi Smíchov a Radotín byl omezený provoz kvůli zapadaným výhybkám. "Bylo odřeknuto několik spojů, dálkové vlaky a rychlíky ale projely," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Na téže trati se vlaky mohou zdržet ještě u Hořovic a Holoubkova.

Nevím komu, a co objasnil, mě to nějak hlava nebere. Mohl by mi objasnit někdo jiný, co má společného výstavba koridoru s tím, že v těchto stanicích nejsou (a nikdy nebyly) ohřevy výhybek?

Vždyť na Smíchově byly.

Tak to sorry, tyto informace se k mně dostavájí poprvé - i když u toho Smíchova jsem měl jisté pochybnosti.
Navíc jsem to napsal blbě - měl za to, že šlo především o průser na Smíchově a v Radotíně. Tedy jinak: Mohl by mi někdo objasnit, proč kvůli výstavbě koridoru, byly ve stanici Praha Smíchov odstraněny ohřevy výhybek? :)

Tom Kanka napsal:
Mohl by mi někdo objasnit, proč kvůli výstavbě koridoru, byly ve stanici Praha Smíchov odstraněny ohřevy výhybek? :)

A můžeš mi objasnit, kde jsi v tom článku vyčetl, že ty ohřevy byly odstraněny ze Smíchova a ne z Holoubkova a Hořovic?

Pánové v Plzni na St 2 " Dvacítka " tam nikdy ani ohřevy nebyly a je to stavědlo přes které jezdí vlaky od Prahy Žatce a kompletně vlaky do ranžíru a depa. Dokážete si představit, že tam se výhybky nezastaví. Když jsem tam sloužil jako výpravčí a v té době jsme byli ve směně dva,
( dnes je to omezeno podle toho jak pracuje ranžír ) a sněžilo jako včera, také se stalo, že celých šest hodin jsem běhal jenom venku mezi výhybkami a vymetal. A s úsměvem můžu říct, že při takové kalamitě kdo měl ruce a nohy tak vymetal i třeba náměstci nebo dozorčí provozu.
To byl asi jediný případ, kdy jsem mohl náměstkům určovat práci já a ne naopak.

Jo, to je to, oč tu běží. Vymetat! Takže pokud by pan tiskový mluvčí napsal "Vzhledem k intenzitě sněžení a počtu pracovníků ve stanicích nestíháme vymetat výhybky", je hned jasné, o co ve skutečnosti jde.
Ale zde je pohodlnější to svést na výstavbu koridoru. Nehledě na to, že nikde není psáno, že ohřevy všechno vyřeší. U nás jsou a také v noci na včerejšek musela párkrát nastoupit škrabka.

Je to trochu z jiného soudku, ale za zvážení by jistě v tomto případě stálo místo vymetání výhybek vymést celé vedení SŽDC i s tiskovým mluvkou......:)

Takhle je to se vším. Je-li možnost se na něco vymluvit, tak se to použije.
A tak se všechny problémy svádí na finanční krizi, ana sněhovou kalamitu atd.

Jo a ještě chybí ono okřídlené ( nikoliv kolo, ale rčení) : Za všechno můžou mimozemšťani :D

Tom Kanka napsal:
Takže pokud by pan tiskový mluvčí napsal "Vzhledem k intenzitě sněžení a počtu pracovníků ve stanicích nestíháme vymetat výhybky", je hned jasné, o co ve skutečnosti jde.

Tak si každý normální člověk položí otázku "To tam doprčic nemají ohřevy?"

Martens:
Spíše to potvrzuje rčení, že největší nepřátelé Dráhy jsou: jaro, léto, podzim, zima a imperialismus.

To Mikulda - je fakt, že jsem to zažil jen jednou - to jsem byl asi 3 měsíce v Praze a chtěl jet panťákem do Stránčic....tehdy se v březnu spustilo najednou takové sněžení, že i naše ředitelka odvolala lidi z terénu a ti co byli v Praze, tak zůstali 2 dny....ti, co to nestihli, tak strávili na D1 asi 15 hodin..... no a na hlavním v Praze bylo pravidelně slyšet hlášení.....Vážení cestující, vlak č. XXX z YYYY do ZZZ bude asi 60 minut opožděn z důvodu nepříznivého počasí. ..... jo a taky to vypadá, že dost velkým nepřítelem drah jsou i nádražáci sami ( někteří) ...

Jen je škoda, že dnes meteorologové předpovědi odhadnou docela přesně, a najednou se všichni diví, že sněží.

Tome v Praze jsou za kalamitu považovány 3 cm sněhu a u muzea 4. :-D Tady napadalo asi 10 čísel a pohoda klid. Obrovská výhoda "klíčů". Dojdu k vexli, vymetu, hodím. Operace na 1-3 minutky, možná i míň, ale nechci se zmrzačit. Předevčírem to klouzalo jak svině. Na držce jsem málem byl nepočítatelně. Naštěstí sem neupad ani jednou. Štěrk nikde - spíš ho nemá kdo dovíst a já nebudu někde schánět kolečko, abych si to přivez (přes den na to ani není čas). To je věc traťovky. Mě zajímá hlavně aby to jezdilo všecko včas a až si zlámu hnátu tak to někdo vodsere. Jejich problém...

Čoudo u nás v práci to je podobné. Je to sice koncipované aby tady mohli pracovat i postižení, ale... Netopí se tu, neteče tu teplá voda a vozíčkáři tu nemohou pracovat protože tu není bezbariérový hajzl. Přitom ředitel na to dostal finance, tak o co jde?
S tím topením je to to samé. Je debilita, když se někdo vymlouvá na to že jim nefunguje kotel. Přišel jsem po Vánocích do práce a byla tady zima jak v mrazáku, nepředstavitelný. A vedení? Bylo na dovolené, pohoda jazz, nikoho to nevzrušuje, pak se všichni diví, když lehne komplet celá kancelář. Takže asi tak. A s kalamitou je to to samé. Jel jsem koncem listopadu do pražských Řep. Tu cestu nepřeju ani úhlavnímu nepříteli páč z Anděla do Řep jsem jel dobrou hodinu a půl. A zpátky jsem jel 2 a čtvrt hodiny. A kamarád, který mě tam vyslal, mi řekl: Nabídl ses sám. Takže ono je to jedno s druhým :D

Tom Kanka napsal:
Jo. A jako každý rok se dělá senzace z toho, že v zimě padá sníh!
A "zapomělo se", možná i úmyslně, že i v našich nížinách může být metr sněhu, a podle toho se dimenzovaly střechy a sněhové pluhy. Zapomnělo se, že kdysi se velké řeky promyšleně pouštěly na louky, aby se korytům odlehčilo, a tak jsme tam postavili dostihoviště, golfová hřiště a podobnou vybavenost, kterou si už nemůžeme nechat zatopit. Ba dokonce se zapomnělo, že voda teče dolů a tak máme řadu zastavěných lokalit položených níže, než je hladina nedaleké řeky. Tam, kde je na prvém místě zisk, tam se i na počasí zapomíná často. A meteorology - ty vrtáky nejlépe zrušit. Uspoříme a bude od nich klid.

Back
Nahoře