tak to už fakt nechápu

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Banan151

Začátečník
Prosím o pomoc- mám stáhnutý msts bin, přesto mi to píše error: reading database file u některých vozidel př.:471, a to jsem je ještě vůbec nezkoušel v editor úkolů. Další error, co mi to píše u lokomotiv 150,151,162,163,362,363,735,843 a spol. je error:failed to find file
file:./../common.snd/sndelok/číslo lokomotivyeng.sms, a pak to napíše Failed to create Cab view a pak se to vypne. Nechápu to, protože mám do těch lokomotiv stažený interiér, a tak nevím, jestli to pak mám někam vložit či co. Stolo se mi u 850, že mi to napsalo pouze text failed to find file
file:./../common.snd/sndelok/číslo lokomotivyeng.sms, a pak se to nevypne, ale zapne se to, ale nerozjedu tu lokomotivu . Dík za pomoc

Takže kam ty zvuky,součásti a kabiny mám ukládat? Přímo do lokomotivy, či do nějakých jiných složek?

Čítaj, čo si písal..

common.snd/sndelok/číslo lokomotivyeng.sms

tam to hladá, tam to musí byť.
Ešte Ti prezradím (keďže sa nedá editovať príspevok), že adresár common.snd je v trainsete.

Naposled editoval moderátor:
Otevři si eng každé lokomotivy, najdi si slovo Sound a ten řádek Ti napoví, kde mají zvuky pro danou lokomotivu být.
To je vše.
Pokud to nechápeš, tak si stahuj jen samoinstalační balíky vozidel a ty které jsou pro pokročilé uživatele, ty ignoruj, nebo popros nějakého kamaráda, aby Ti to nainstaloval.
Ale pokud je mi známo, tak například zvuky od Jacka jsou v samoinstačním balíku a uživatel vůbec nemusí řešit, kam se ty zvuky mají vlastně instalovat. :D

Řešit to stejně musí. Jacek tam má výběr, kam ty zvuky instalovat.;) Ale prioritně se instalují do common.snd.

Acho jo ... no asi si ještě zkontrolovat soulad mezi místem uložení souborů kabiny a směrování kabiny v eng souboru ... ale hochu, to, na co se tu ptáš, je základní škola pro MSTS a je na různých místech na fóru i jinde popsaná nejmínň 100x ... takže v Tvém případě je Tvůj dotaz vyloženou a do nebe volající leností!!!!!!!

mě se ro jěště nestalo:oops:aleje to napsáno nějak divně.:?:

A takovíto uživatelé by si měli stahovat a instalovat modely rozdělené na jednotlivé části (model, chování, zvuky a kabinu)? Tak to tedy potěš koště..:D
Jestli by vůbec nebylo lepší kdyby místo pokusů o zkrocení MSTS za sebou tahali na provázku dřevěného kačera. Ten nevyžaduje žádný Bin, a zvuky a kabinu má na správném místě.....
Protože tohle, co se tady předvádí, už fakt nechápu zase já...

Díky, už mi to jde, ale těď mám jiný problém. U vybraných vozidel mi nejdou spustit venkovní pohledy např. 151 019. Nechápu to, poněvadž vnitřní normálně jde. Já to spustím, rozjedu to, a pak si dám pohled, to se sekne, a já musím restartovat PC. Díky za odpověď.

On totiž Banan151 neumí číst!! Laskavě si přečti co je napsáno u modelů řady 151 na stránkách autora!!! Tisíckrát se to psalo taky tady na fóru!!

Já si myslím, že nováček, který vytvoří takový název vlákna, problematiku MSTS nepochopí ani kdyby jste mu to do hlavy nalili trychtířem. Já bych věděl kudy vede cesta, aby si tento nováček, když bude chtít, prohlédl, jak má vše vypadat, aby to fungovalo, ale odpovědět nemohu, protože na to jsou tady někteří alergičtí :D
Ale existuje plán B, kdy dotyčný přijede na pražskou slezinu, kde mu to jistě někdo ochotný vysvětlí.

No jo, ještě více takových dotazů a nemalá část zdejších poradců přejde do tábora nás "labilnějších".

Josef Vogeltanz napsal:
No jo, ještě více takových dotazů a nemalá část zdejších poradců přejde do tábora nás "labilnějších".

Stále platí, že MSTS nie je User-Friendly hra pre širokú verejnosť, zvlášť od vzniku tisícov addonov a MSTS Bin. MSTS vyžaduje počítačovú gramotnosť na slušnej úrovni.
Kto si myslí, že je počítačovo gramotný, ak vie zapnúť PC, sem tam trafí na nejakú ikonu a sem tam sa mu podarí nainštalovať nejaký ten soft, tak je na omyle. Taký človek nech si MSTS nielenže nespúšťa, ale nech ho radšej ani neinštaluje. Počítačová gramotnosť potrebná na ovládanie MSTS je niečo úplne iné, než bezduché klikanie na ikony bez toho, aby poznal význam a funkčnosť tých ikôn a programov skrývajúcich sa za nimi.
Ten, kto chce byť spokojným užívateľom MSTS musí vedieť manipulovať so súbormi, presúvať, editovať, kopírovať ich a ďalšie veci, ktoré sa mi tu nechce vôbec pitvať.

Zbyněk Šemora napsal:
Já si myslím, že nováček, který vytvoří takový název vlákna, problematiku MSTS nepochopí ani kdyby jste mu to do hlavy nalili trychtířem. Já bych věděl kudy vede cesta, aby si tento nováček, když bude chtít, prohlédl, jak má vše vypadat, aby to fungovalo, ale odpovědět nemohu, protože na to jsou tady někteří alergičtí :D
Ale existuje plán B, kdy dotyčný přijede na pražskou slezinu, kde mu to jistě někdo ochotný vysvětlí.

Kludne si mu mohol naísať, že si má kúpiť DVD. Pre takýchto je to naozaj jediné riešenie. Nemôže myť každy MSTS Guru....

Já nemyslel kupovat DVD, na co? Ale už 7 let dle problémů uživatelů souběžně vytvářím manuály, které slouží uživateli, aby správně nainstaloval a nastavil si MSTS. Tam by našel odpověď, proč mu při venkovním pohledu padá MSTS. A k tomu si nemusí kupovat mé DVD. Návody jsou zdarma na mých stránkách :D

Ale mám radost, že se někdo na můj příspěvek nachytal. Začíná mne to bavit. Minule se chytil Martens, když jsem napsal "Čouda by odpověděl...." Já nic nenapsal konkrétního ať si každý domyslí co chce. A úplně stejně jako v tomhle případě domýšlíte si jen to co jste si přáli Vy, abych řekl :D :D :D

I ty provokatére....ses hezky vybarvil :D ....alespoň víme, s kým máme co do činění :D

Nie sme náhodou vo vlákne "Dotazy začátečníku"? Nejako sa to už aj tu zvrhlo...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře