Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ono to vyzerá na podvrh. Neexistuje aby sa akakoľvek s diód rozsvietli, keď su prepínače v sérii....Na to aby tiekol prúd vodičom musia byť všetky prepínače zopnuté. Inak je obvod prerušený a nebude svietiť nič. Tak isto si neviem predsatviť pri Ledkách v sérii prečo by mal pretekať prúd ostatnými LED a nezasvietiť. To je tiež blud.....Akonáhle Ledka nesvieti nemôže ňou ďalej pretekať prúd.

No vzhľadom na to, že je nemožné aby boli na diódach aj plus aj mínus súčastne je to sto percentný fake.

Kdybyste si přečetli komentáře k videu, tak byste věděli, jak je to dělaný.
Je to fake, ale pěkný :-)

Dnes se mi stala jedna věc. Načtu editor MSTS, skočím na místo, pracuji, uložím a najednou mi při přemisťování spadnou všechna okna do jednoho zákrytu:
38f4bdd6ed01e81b2986ae4fe271495b.jpg
Tak jsem to přeskládal zpět, ukončil editor a znovu načetl. Skočím na místo a opět se okna srovnala do řady.
Kdysi se mi něco podobného už stalo, ale nevzpomenu si, co to způsobilo.
Tento týden jsem nahrál nový ovladač grafiky. Možná to má na svědomí on. Pak je divné, že napoprvé jsem se teleportovat po světě mohl bez následků.
Teď nevím, jestli zkusit nahrát starší ovladač grafiky, což se mi moc nechce nebo zkusit reinstalovat MSTS.

Bohužel na tvorbu teď moc času nemám a když už jsem měl, tak takové problémy. A děje se tak i když se po světě přesouvám myší a načte se další čtverec. Takhle se opravdu nedá pracovat. Hold další tvorbě není přáno, nervy má člověk jenom jedny. Není jen MSTS a padá to na mě všude. Včetně dnes ráno jsem objevil v prodejně na zemi rozbité talíře u lednice na který v noci spadl z regálu balík pneumatik jako časovaná bomba. :D A díky tomu jsem si zapomněl vzít to kafe, pro které jsem si do práce vlastně šel :D .

Naposled editoval moderátor:
Nejprve jsem zkusil reinstalovat MSTS, nepomohlo.
Tak jsem odebral ovladač grafiky Catalyst 12.2
A nahradil zpět 12.1
Jenomže tento manévr mi smazal z MSTS Train.exe. Nechápu, ale je to tak.
Naštěstí jsem si jej mohl zkopírovat z jiného počítače.
Poté už vše funguje normálně a okna v editoru se už neřadí do jedné osy.

Kdo máte verzi 12.2, vyzkoušejte.
Ale asi bych doporučoval tuto verzi neinstalovat, pokud k tomu není nějaký důvod, důležitější než MSTS.

RE: Počítačová poradna všeobecně

Ahoj, v poslednej dobe mám problém s mojím PC. Môže ísť aj 3 hodiny v kuse pri prehliadaní webu alebo písaní vo worde, ale akonáhle niečo pozerám online alebo hrám nejakú hru tak mi po nejakej chvíli naskočí čierna obrazovka, PC začne vydávať taký sekavý zvuk "trrrrrrrrrrrrr" a reštartuje sa. Lenže keď mi toto urobí, obrazovka zostane čierna, ventilátori sa točia a nič sa nedeje. Musím PC vypnúť vypínačom na zdroji a potom ho už môžem normálne zapnúť. Po zapnutí sa zobrazí obrazovka či chcem safe mode alebo normal.

Používam w7, antivírus mi nič nenašiel a nepomohla ani obnova systému.

Pýtal som sa aj na jednom pc fore, ale tam som sa odpovedi nedočkal. Teploty sú v poriadku

Prosím o radu

To "trrrrrr" :) jde z repraku, HDD, nebo ceho? Muze to byt cokoliv. Od zdroje, pres zanesene vetraky a prehrivajici se procesor/grafika, vadnou RAM po vadny HDD. Koukni do systemoveho logu (start -> pravym na "pocitac" -> spravovat -> prohlizec udalosti -> protokoly systemu windows -> system, jestli se tam nepise nejaka chyba.

Tipuju to prehrivani v zatezi...

Zrovna jsem toto řešil s Pavlíkem v lednu a únoru a nakonec došlo na koupi nového zdroje, po výměně všech dalších možných příčin.
A také¨se občas PC restartovalo, od té doby je všechno v pořádku.
Takže jen na zkušenou.
A Pavlík to tipnul dobře. Takže proto je u mě jako osobní pečovatel PC veden od té doby.:)

Kosac napsal:
To "trrrrrr" :) jde z repraku, HDD, nebo ceho? Muze to byt cokoliv. Od zdroje, pres zanesene vetraky a prehrivajici se procesor/grafika, vadnou RAM po vadny HDD. Koukni do systemoveho logu (start -> pravym na "pocitac" -> spravovat -> prohlizec udalosti -> protokoly systemu windows -> system, jestli se tam nepise nejaka chyba.

Tipuju to prehrivani v zatezi...

A načo sa mám v tom logu zamerať ? Vypisuje mi to:
Critical - 38
Warning - 28
Errors - 2100

Idem vyskúšať čo vydáva ten zvuk.

Nejlip projit zpetne treba hodinu pred zasekem a popremyslet, co ktera hlaska znamena a jestli to na neco neukazuje. Napr. nekolikrat se opakujici chyba HDD, chyba nejakeho programu tesne pred padem atd.

Nedávno v některém vlákně kdosi řešil problém ve hře, kdy po změně pohledu v kabině mu spadlo FPS na minimum a hra se pak trvale škubala. Stejný problém má jeden nováček, který mi už za dva dny poslal asi 150 emailů s kusými dotazy ala "mě to nefunguje". Postupně jsem z něj vypáčil, že má stolní počítač W7/32 grafika ATI HD4650/1giga, AMD Athlon X2 3 giga. A trať 321 mu na tom běžela normálně. Můj názor je, pokud mu 321 běhala a BP ne, musel něco od té doby změnit, ale dušuje se, že ne. Já osobně jsem okojený ATI a nikdy s těmito grafikami podobný problém nebyl. Parametr má zapsaný správně. Že by moc uložených pozic?
Děkuji za odborné odpovědi.

Akékoľvek spomalenie systému spôsobuje väčšinou bordel v OS. Neviem, aký je ten dotyčný znalý s pracou s PC, ale odporúčam v takýchto prípadoch aplikovať nejaký spoľahlivý program na prečistenie a vyladenie systému. Mne sa osvedčil Windows Doctor. V krajnom prípade možno použiť aj CCleaner - ten je však v niektorých prípadoch nevyspytateľný ...

Zbyňku, ja si teraz nespomeniem, ale podobný problém robilo nevypínanie ( iba uspávanie PC ) a raz nejaký nevhodný parameter v nastavení GK.

Back
Nahoře