Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj! Něco jsem našetřil a chystám se ke koupi nového NTB. Mám velkého favorita a tím je Lenovo G710: http://www.lenovoonline.cz/notebooky/lenovo-g710-cerna/6455
Má přibližně vše, co bych od něj vyžadoval a snažil jsem se najít nějaký stroj, na kterém bych plynule rozjel MSTS a nemusel se spoléhat na ještě nedodělaný OR. Proto bych rád poprosil ty zkušenější, zda je tento NTB, to co hledám. Díky a přeji hezký zbytek svátků.
Prolam

EDIT: Předpokládám správně, že tento NTB utáhne i RW?

Myslím si, že určitě stačí. Před rokem mi Tax poradil Lenovo E531, což je parametricky horší NTB než ten tvůj a RW i ostatní náročnější hry jedou bez problému. A cena je taky dobrá :)

Myslím si, že určitě stačí. Před rokem mi Tax poradil Lenovo E531, což je parametricky horší NTB než ten tvůj a RW i ostatní náročnější hry jedou bez problému. A cena je taky dobrá :)
Neporovnávaj hrušky a jablká. Lenovo E531 ( teraz E54o a pod. ) je notebook. Lenovo G je spotrebná elektronika, LowCost. Minulý týždeň som mal otvorený IdeaPad a bolo mi na zvracanie.

Neporovnávaj hrušky a jablká. Lenovo E531 ( teraz E54o a pod. ) je notebook. Lenovo G je spotrebná elektronika, LowCost. Minulý týždeň som mal otvorený IdeaPad a bolo mi na zvracanie.
Můžeš specifikovat prosím?

Můžeš specifikovat prosím?
Nech sa páči. Sračkové, mäkké plasty ktoré netvoria potrebnú ochranu. Z dôvodu šetrenia poddimenzované šasi z mäkkého, málo odolného plastu, málo bodov ktorými je uchytený spodný dekel, krátke malé skrutky sťažujúce manipuláciu s dekom aj HDD, plasty do ktorých sa zažerie špina a masnota, a to ako povrchové, tak aj na šasi, lesklá obrazovka ktorá si ponechá stopy po všetkých šmuhách napriek tomu že ich človek utrie ... Z dôvodu šetrenia na materiáloch a práci je to poskladané automatmi tak, aby sa to pri pokuse o opravu nedalo rozobrať bez poškodenia. Záručný servis neexistuje. Teda reklamovať v záruke sa to dá, od obchodníka ide to do zberného miesta v Poľsku kde to rozoberú. Z použiteľných dielov zoskladajú "opravené" kusy, zbytok sa rieši vrátením (alebo nevrátením) peňazí alebo výmenou za nejaký iný tovar.
Každý veľký výrobca notebooku (aj PC) má v ponuke aj sračkovú kategóriu určenú na predaj v hypermarketoch a zásielkových službách. Toshiba rieši sériu Satellite servisom v svojich servisných strediskách, Dell to rieši zmluvným servisom a opravou u zákazníka. Ale Dell Inspiron ani XPS nestojí 8.000 CZK. V modeloch HP sa momentálne nevyznám, ale Pavilion sa rieši tak ako som písal vyššie. Fujitsu rieši sériu Lifebook AH rovnako ako jej profiverziu Lifebook A vlastným servisom v servisných strediskách. Acer, Asus, MSi neriešim, ruky preč od toho rovnako ako od lacných modelov veľkých výrobcov. Sony Vaio je štýlovka vyrábaná v Acerovi. Keď si mám vybrať notebook, začnem od Toshiba Satellite Pro, Fujitsu Lifebook A, Lenovo ThinkPad Edge E a Dell Precision alebo Latitude. A samozrejme vyššie modely - podľa toho kto má aké finančné možnosti. Lacnejšie modely je len trápenie seba aj notebooku.
Ďalej hrať 3D gamézy na ultrabookoch s procesorom ktorý má TDP 17W a menej alebo na noťasoch s "atómovými" procesormi CeleronN a PentiumN QuadCore alebo AMD A1, A4 či E1 je márnosť nad márnosť. V prípade MSTS je to plač nad rozliatym mliekom.

Upřesním Taxe ohledně HP Pavilion. Servis této řady notebooků se v ČR řeší centrálním servisem, který je u nás v Táboře. Ještě se mi nestalo, že by zákazníkovi neopravili jeho zařízení a místo toho poslali nějaký zbastlenec z jiných dílů. To se dělo u tiskáren, které chodily přímo do Polska. Tam měl člověk jistotu, že zpět tu svoji nedostane.

Ahoj, chlapi! Nesetkal se, prosím, někdo s chováním MSTS, který vytěžuje pouze jedno z dvoujádra? AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+, RAM 4GB, grafika GIGABYTE Radeon X1600 PRO připojená přes PCI express.
Netvrdím, že je to hrou, možná jde o špatný HW. FPS převážně jen kolem 20.

A netušíte, prosím, jak šlape MSTS přes Boot Camp na MacOS?

Děkuji za případné reakce. Pěkný večer.

Nemá někdo zkušenosti se síťovými připojením v Desítkách ? Protože jak to často blbne, to už se někdy nedá. Například nyní jsem potřeboval něco stáhnout ze starého notebooku (pro potřeby MSTS). Notebook s W10 mi po otevření síťových připojení stále nabízí jen síťový PC (win XP) ,ale notebook s XP nikoli. Přitom ze starého notebooku se dostanu jak do notebooku s desítkami, tak do stolního PC. Takže jsem musel potřebný soubor nejprve po síti zkopírovat na velký PC, který vidí všechny počítače v síti a od něj jsem si soubor konečně mohl stáhnout do notebooku s desítkami. Pro upřesnění, přímé zadání síťové jednotky příkazovým řádkem jsem zkoušel a nejde, nabízí to diagnostiku systému, která stejně nepomůže.

Ale doma mám situaci ještě komplikovanější. Z žádných XP nevidím do notebooku s desítkami. Z Desítek na Notebooku jsou některé síťové počítače dlouho neaktivní (mezi sebou a notebookem 10 vše OK), ale nakonec se zadaří. A nejhorší je tisk z notebooku W10 na tiskárnu HP CP1215 připojenou na PC s Win10. To jednoduše funguje asi na 5 %. Většinou se nevytiskne nic. Ale jakmile PC s Win10 restartuji a nabootuji winXP, tak Tisk z notebooku W10 na tuto tiskárnu, ale tentokrát s XP tiskne bez problémů, jen barevné podání je trochu zkreslené, někdy to dělá i barevné závoje. (CP1215 je aktualizovaná pro Desítky) Takže síťový tisk nejčastěji řeším tak, že z notebooku vytáhnu flešku a přehodím do počítače s tiskárnou. Je to mnohem rychlejší než domlouvat síťovému připojení.

Ale co mi vadí nejvíc, nedávná aktualizace WIN 10 Professional (tlačítko "vypnout" ve Start se změní v "napájení"). Když kliknu na síť, tak zmizela ikonka vlastního počítače, což mi nevadí, ale zmizela ikonka síťového cloudového disku. Sice na něj mám zástupce na ploše, takže se tam dostanu, ale je problém, pokud chci uložit nějaký soubor přímo na cloudový disk, tak když rozbalím síťové jednotky, tak tam cloudové úložiště nemám. Přitom notebook mám s Win10 home, tady podobná aktualizace nebyla a z tohoto počítače cloudový disk vidím bez problému a mohu tam přímo například ukládat.

Doma mi možná zhoršuje tyto nepříjemnosti router, mám nějaký Tenda a prý to nebyla moc dobrá volba. Hlavně se stovkovou rychlostí pro kopírování na cloudový disk. Hračka za šest stovek, tenkrát jsem to musel rychle řešit, protože mi odešel Edimax.

Zkrátka celé slavné Desítky mne začínají pěkně sr*kakat. Jsou to sice maličkosti, ale tak nějak mi to dělá souvislosti, že s desítkami si musíte koupit vše nové včetně tiskárny. Vždyť ani CD k základní desce ve WIN 10 nejde načíst pro nepodporu, nenainstaluji ani žádné nástroje, ani u výrobce desky ASUS k tomu nic není, jen něco pro SSD disky a novější verze Bios. Zlaté Sedmičky a zlatá XP.

Ještě doplnění. V práci notebook s XP jsem nechal zapnutý a po obědě jen tak zkusil na notebooku s Desítkami zobrazit síťová připojení a ejhle, po několika hodinách, sám od sebe už neznámý notebook vidí a konečně mohu jít i do něj, což samozřejmě už nepotřebuji. Takže nějakou chybou v nastavení sítě na routeru to asi nebude. Tak, počítačoví experti, poraďte, kde může být chyba.

Ale ve Win7 vše fungovalo celé roky 100%. Včera večer, otevřu na domácím PC ve w10 professional síť a najednou tam vidím úplně vše, včetně cloudového disku. To jsem tam letos ještě neviděl. Možná nějaká aktualizace, netuším, uvidím dnes večer, jestli to tak bude i nadále. Co se týká tiskárny, mám ještě jednu PC vykopávku s 64bitovými Vistami a tam síťový tisk nemá žádný problém. Tipuji, že celý problém bude v těch Desítkách.

No jo, na win 10 je jeste malo navodu a malo popsanych zkusenosti na internetu. Taky se s tim peru. Jeste ze mame na siti jen 2 ks z 250. A oba administratoru... ;-)

Noo, u mňa - teda u klientov - jeden z Win10 zhodil bezdôvodne Outlook, druhý zablokoval prístupy na portál ministerstva. Zrejme odflákntutými aktualizáciami. Ale aj u Win 7 v poslednom čase odflákli všeličo. Napríklad nefunkčnosť excelu, polofunkčnosť Outlook. Tak sa nečudujme, že MSTS na 10-kach ide ako ide ;)

Dobrý den,
jsem se školou na výměnném pobytu na Slovensku a je tu připojení přes LAN kabel.
Minulý týden jsme si tady nastavili a rozběhli internet a vše fungovalo správně. Jelikož je zde pouze jedna zástrčka a na pokoji jsme dva, tak jsem si dovezl switch a zapojili jsme kabely do něj. Po připojení jednoho kabelu do switche a druhého do notebooku vše fungovalo, ale jakmile se spolubydlící zapojil se svým notebookem, tak internet přestal fungovat, připojení přes žádný kabel nesvítí a i když je kabel připojen, tak ve Síťových připojení to stále píše "Síťový kabel byl odpojen".
Chci se tedy prosím zeptat, zda se někdo již s tímto problémem setkal a jak bych jej mohl opravit??

Děkuji moc za jakékoliv odpovědi :)

... jakmile se spolubydlící zapojil se svým notebookem, tak internet přestal fungovat, připojení přes žádný kabel nesvítí a i když je kabel připojen, tak ve Síťových připojení to stále píše "Síťový kabel byl odpojen".
Vypnúť, po 1 minúte zapnúť switch a postupne pripájať PC v poradí ako to fungovalo. Keď to nepôjde, tak ste odpálili switch. Predpokladám že je to desktopový bakeliťák s 5 alebo 8 portami. Ak áno, je veľmi pravdepodobné že ste ho uvarili.
Oprava je možná, potrebné nástroje: Kladivo + majzlík, keď nie je toto poruke tak stačí sekerka.

PS: predtým než ho rozbijete na kusy treba skontrolovať zdroj - predpokladám že je to nejaký adaptér.

Ale když zapojím síťový kabel do zástrčky ve zdi a do svého nebo spolubydlícího notebooku, tak nám to stále píše, že Síťový kabel byl odpojen. Toto připojení před switchem fungovalo a teď už právě ani to ne.
A v LAN zástrčce v notebooku neproblikne nic. Dělá to, jak kdyby tam nic nebylo zapojené....

Tak vás niekto odpojil. Ale to by switch svietil a LAN by bola vo vašich PC funkčná. Akurát by nešiel Internet a nepriradilo by to IP adresy. Ale v PC by určite nesvietilo že LAN nie je pripojená

Zapojili jsme to do switche, jeden noťas jel, zapojili jsme druhý noťas a nic. Najednou to nezabliká, nejede a píše, že Síťový kabel byl odpojen. Zkoušeno na obou NB a stále stejné. Vyměnili jsme již kabely a stále nic. Už nevím, co bych měl zkusit nebo udělat :(
Wifi mi běží normálně, takže myslím, že v síťové kartě problém nebude...

Back
Nahoře