Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

deep napsal:
Dobrý den,

Mám takový dotaz, bude mi trať jakštakž chodit při těchto parametrech? Procesor: AMD Sempron procesor 2600+ 1.6 GHz, paměť RAM: 512 MB a grafika: ATI Radeon Excalibur 3D 9250 256 MB

Děkuji za kladné odpovědi

Áno, bude.

Bude, ale žádné zázraky bych si od toho nesliboval. Už ta paměť - 512 MB RAM.

deep napsal:
Dobrý den,

Mám takový dotaz, bude mi trať jakštakž chodit při těchto parametrech? Procesor: AMD Sempron procesor 2600+ 1.6 GHz, paměť RAM: 512 MB a grafika: ATI Radeon Excalibur 3D 9250 256 MB

Děkuji za kladné odpovědi
Tohle je dotaz spíš do vlákna počítačové poradny. Sem se píší dotazy přímo k trati.
Ale starý AMD 1.6 GHz na současné MSTS obecně, těžko. I kdyby to mělo frekvenci dvojnásobnou, tak to pojede jen uspokojivě. A s tou pamětí, tohle je konfigurace maximálně na kancelářské použití.

Grafika je z roku 2004 a na dnešní trati určitě stačit nebude - Rychlost grafického čipu [MHz]: 240 . Rychlost grafických pamětí (efektivně) [MHz]: 400 .Typ grafické paměti: DDR

Je to tak, tohle vypadá na pěkně "fousatou" kancelářskou sestavu. Pro dnešní velké (nejen české) tratě v MSTS nevhodnou a v podstatě nepoužitelnou.

Tak nakonec sem koupil toto:

HAL3000 Alien 9514

procesor: 4 jádro Intel Core i5 760, paměť 4GB DDR3, grafická karta: nVidia GeForce GTX460 1GB GDDR5, disk má 7200 oáček.

Co dělám špatně, když se mi ani na tomto Praha nezobrazí korektně ani při instalaci slabší Prahy v trati 321?
Konkrétně se nenačítá Libeň. Všude jinde je Praha OK

Naposled editoval moderátor:
Neděláš nic špatně. Praha se nezobrazí korektně nikomu. Pomůže leda tak SSD disk (na tom staví Martin Stavitel), ale to je zatím hudba budoucnosti. Já mám teď též našlapanou sestavu a Prahu neprojedu ani na volnou jízdu. Vždycky za Libní směr Hlavák musím load/save.

Kolik máš FPS na té GTX460? Já mám Radeon HD 6850 1GB GDDR5, 256bit sběrnice a ve volné jízdě se to drží kolem 51 a u BP dokonce 57. Ale Praha, ta je zakletá...

gtx 460 udělá i 60 FPS, ale na širé trati a s nízkou hustotou zástavby. Velká nádraží /Bohumín, Praha, hl.n./ pod deset nejde při maximálních efektech kromě stínů.

Tonik napsal:
Hekl338 napsal:
S tou Nvidiou 460 to nie je pravda. Mam overene, ze funguje aj v msts normalne, jak v XP, tak W7, uz som to myslim raz pisal v inom vlakne. Niekedy to da viac prace, ale da sa to vsetko nastavit, ze sa chova korektne aj v msts.

Jó????!!!!!! ...no,tak to bych teda chtěl vidět na vlastní bulvy .Půl roku sem si s GT460 hrál a výsledek byl totální PRT! ....fps 5 průměr... vyřešila to až ATIna.
Tak si skusal zle. Zrovna dnes mi jeden clovek pisal cosi podobne (tentokrat 465-ka). Mal FPS 5-9. Testoval v trati Luhacovice. Stacilo naistalovat spravne ovladace, FPS slo na 17-35, podla zastavby. Takze v grafike rozhodne chyba nebude, treba hladat niekde inde

Naposled editoval moderátor:
Hekl338 napsal:
Tak si skusal zle....

Hmmm,no tak samozřejmě,že sem zkoušel i různé ovladače,nejdřív všechno co sem sehnal přímo od výrobce GK a pak i přímo od nVidie, od toho čísla co mám na cd od GK víš... starší sem teda nezkoušel.... a furt nastejno.Trochu pomohlo nastavení vlastností GK z návodu tady na foru.Stejně si ale myslím,že to bude nějakým nastavení,možná v biosu,možná někde ve win,newím,v compech tak dalece zběhlej nejsem.
Pokud si pamatuju tak Luhačovice jely docela v poho,ať to kolega zkusí na 321 někde z Lovosic směr na Prágl,tam to bylo na zabití a taky v aktivitě to vypadá jinak než ve volný jízdě...
...jestli můžeš,zeptej se prosímtě kolegy jaký nůmero ovladače mu pomohlo,jestli před tím instaloval ovladač od výrobce a pak přez něj novej,nebo ten novej instaloval jakoby načisto znova...

Ovladace dal April 2011. Ono zatial som sa nestretol s tym, ze by nejaka GK nesla vytunit na stare msts. Samozrejme vytunit v tom zmysle, co sa z msts da vytiahnut. Trat 321 nevlastni, tak to neposudi. Ale za seba mozem povedat, ze na 321 je GK uplne fuk. V hustej zastavbe to FPS bude furt o nicom, ci na grafike 6600, 460, ci vysia, alebo ATI. MSTS jej vykon aj tak nevie vyuzit. S ovladacmi je to boj, obvykle su najlepsie tie, co su na cedlu ku grafike, ale u 46X to rozhodne neplati. Stejne tak to neplatilo u GTS250. Ono to neplati len u MSTS, problemy dokazu narobit aj novsie hry. Casto je problem nastavit spravne AA, ci mipmaping... Ale to sem uz nepatri.

lukas matura napsal:
Co si myslíte o téhle bedně.
http://www.alza.cz/fujitsu-esprimo-p3521-e-star-5-d225745.htm

Kvalitný PC pre nejakú staršiu tetičku do kancelárie, alebo študentke na internet a multimédiá.

Dostačující kancelářský počítač. Stačil by i na MSTS, ale ne integrovanou grafiku. Jelikož počítač a drahý SW nekupujeme jen pro účely MSTS, tak doporučuji si raději poskládat něco, co bude sloužit do budoucna. Aby na tom jelo například video v HD kvalitě nebo šla zahrát nějaká současná hra, alespoň v minimální konfiguraci.

Tak ještě:
http://www.alza.cz/acer-extensa-e470-d217381.htm
nebo
http://www.alza.cz/fujitsu-esprimo-p3521-e-star-5-d225745.htm
našel jsem i toto

To lukas matura:
Ty neumíš číst? Všechny tvé sestavy jsou prakticky totožné. A u všech je v popisu napsáno, že jsou to kancelářské stroje a jsou i v příslušné sekci obchodu! Slušnou sestavu hledej v sekci herních počítačů. Je naprosto jasné, že počítač bude pochopitelně dražší, než oněch cca 10000 Kč. A kromě toho je skutečně nejlepší si počítač poskládat sám nebo s pomocí někoho znalého věci. Jen tak lze získat hodně muziky za málo peněz. Možná by ti mohl poradit Tax, když ho požádáš o pomoc.

zdravím chcem sa spýtať rozmýšlal som nad OS bud XP x64 alebo W7 x64 ktorý odporúčate? dakujem

Back
Nahoře