Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahojte. Mám takový problémem. Tento týden jsem si přeinstaloval Windows a teď, když si chcu zahrál Train Simulátor trať BP tak mi to vyhazuje hlášku Region load error-parent TrackMonitor does not exist. Nevíte někdo co mi tam chybí??? Moc díky všem za pomoc

Citováno z vlákna trati Bratislava - Praha.
CANDY napsal:
ja viem pardon... lenže v poradni nikto neporadí ...
Candy. Do všech vláken chodí ti samí lidé a je úplně jedno v jakém vlákně se zeptáš, vše vidí a když ví, tak odpoví. Jen když se zeptáš v nesprávném vlákně, tak děláš ve vláknech zbytečný nepořádek a odsuneš do pozadí například nějaký důležitý vzkaz k dané tématice nebo prezentaci novinek.
Když kupuji počítač, nejlépe se s někým poradím a složím si ho sám, protože hotové sestavy často obsahují komponenty, kterých se výrobce potřebuje zbavit. A navíc si za sestavení nechají dobře zaplatit a "výhodná cílová cena" je na úkor kvality například základní desky, což je častý jev a po aktivování Windows mám navždy smůlu.
Takže nejprve nějakou trochu dobrou základní desku dobře hodnocenou, pořádný zdroj, herní grafiky vyžadují 500W, takže raději 650 (méně se hřeje než 500W zdroj, vyzkoušeno). Moderní procesor, počet jader pro MSTS není důležitý, ale nebudeme na PC provozovat jen MSTS, herní grafiku. ATI jsou sice za nvidiemi, ale pro MSTS zatím žádná nezklamala , ale doporučuji nebát se výkonnějších a paměť 2x2giga RAM. Pokud používáte například Pinacle studio na tvorbu filmů, tak je to málo a optimální je mít dohromady 8 giga ram. (4giga jeli při tvorbě filmu a běžísího editoru MSTS na 100% vytížení)
Pro tvorbu počítače se můžeš jinak inspirovat na www.zive.cz
Ale jinak doporučené sestavy zde omíláme stále dokola.

neplánujem kupovať PC zostavu ale NB koli štúdiu je to výhodnejšie a lepšie... ale dakujem za rady....

Notebook není vhodný pro hry. A když už tak herní a je to vždy větší investice než do obdobného stolního počítače s tím rozdílem, že notebook nikdy neudělá ten výkon jako stolní počítač. Ale viděl jsem notebook, na kterém šlapal MSTS úplně špičkově a to u Honzy Švece. Měl 17 palcový monitor a byla tam grafická karta od nVidie. Možná někde v historii zde napsal, co si kupoval za sestavu.

Zdravím, chtěl bych si koupit novou grafiku. (zatím mám nVIDII GeForce FX 5200 což už není nic moc) Mohl by mi někdo doporučit nějakou vhodnou, aby na ní MSTS dobře fungovalo ? Procesor mám Celeron(R) 2,60 GHz 1 GB ram

Já mám GIGABYTE AMD Radeon HD 6850 s vlastní pamětí 1GB a nemůžu si stěžovat. Ale není potřeba kvůli MSTS kupovat až takové dělo. Ale myslím, že hry to zvládne všecky a v porovnání cena/výkon je to v pohodě.

Citiováno z vlákna trati BP
Luky napsal:
Ahoj dívky a hoši,

omlouvám se, vím, že jsem měl nafotit fotky železniční stanice Havlíčkův Brod, ale hodně se mi zaviroval počítač a odešel i pevný disk, takže o všechny nafocené fotky co jsem měl připravené jsem přišel. Bohužel jsem si ty fotky zapomněl zálohovat a navíc si ještě teď musím shánět nové zaměstnání a tudíž to focení musím odložit, ale do kdy to opravdu netuším. Ještě jednou se Vám všem omlouvám. Myslím si, že je fér Vás o tom informovat.
Přitom stále dokola si opakujeme. Neotevírat nevyžádanou poštu či přílohy od známých bez prověření antivirem, nechodit na erotické stránky a jiné pochybné.
Ale jak je vidět, je to marný, je to marný, je to marný. :D
Ale ona úplně stačí půjčená fleška od kamaráda. Jak flešky kolují na slezinách, z toho mi až běhá mráz po zádech.
Stejně by mě zajímalo jak skutečně k takovým stavům může dojít. A jak se bránit. Je to nesprávným antivirem ?
Mě teď končila licence Nod32 Antivirus, tak jsem využil akce od Esetu Smart Security, kdy za cenu jedné licence mám licence 3. Zde je zajímavý firewall. V interaktivním režimu bez mého potvrzení a zapamatování si pravidla nic nejde tam ani dovnitř. Otázka ale je, jestli by mě nějaký virus neoblbnul a já mu dovolil komunikovat.

Zbyněk Šemora napsal:
... tak jsem využil akce od Esetu Smart Security, kdy za cenu jedné licence mám licence 3. Zde je zajímavý firewall. V interaktivním režimu bez mého potvrzení a zapamatování si pravidla nic nejde tam ani dovnitř. Otázka ale je, jestli by mě nějaký virus neoblbnul a já mu dovolil komunikovat.
Zbyňku, proč myslíš, že to pchajú všade, kam sa len dá a to za facku? Něco není v pořádku v státě Dánském.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... tak jsem využil akce od Esetu Smart Security, kdy za cenu jedné licence mám licence 3. Zde je zajímavý firewall. V interaktivním režimu bez mého potvrzení a zapamatování si pravidla nic nejde tam ani dovnitř. Otázka ale je, jestli by mě nějaký virus neoblbnul a já mu dovolil komunikovat.
Zbyňku, proč myslíš, že to pchajú všade, kam sa len dá a to za facku? Něco není v pořádku v státě Dánském.
Záleží jen na tom,zda-li si nastaví vše sám anebo to nechá na defaultním.Pak se ale nemůže divit,že do počítače se něco může dostat.

Já tedy s Esetem žádné problémy nemám, naopak maximální spokojenost.
Měl jsem AVG. Tolik falešných poplachů jsem nikdy neměl. A jak to zpomalovalo systém, to bylo na slabších počítačích neúnostné. Pak jsem měl dva roky 4 licenece NOD32. Teď jsem usoudil, že by stačily jen 3 licence, protože ten čtvrtý PC už je jen takový náhradní. Dal jsem tam jako antivir ten od Microsoftu. A hned po nainstalování mi označil VNC pro vzdálenou plochu jako potenciálně nebezbečný soubor. Ale jinak s ním také nejsou problémy. Jen mi připadá, že se aktualizuje hodně se zpožděním.

Díky, zdalo sa mi že mi zaberá dosť veľa miesta, miesto do cca 2GB, je to niekoľko desať násobne viac....

nebulus napsal:
Díky, zdalo sa mi že mi zaberá dosť veľa miesta, miesto do cca 2GB, je to niekoľko desať násobne viac....

Ono k holej inštalácii XP pripočítaj ešte balíky aktualizácií, tie zostávajú na disku, pokiaľ ich nejakým vhodným spôsobom nevymažeš ... k tomu prirátaj aj odištalátory aktualizácií a softvéru, nutné zlo umiestnené napr. v Common files, Local Settings a podobné balasty v adresároch Program Files a Documents and Settings. U mňa konkrétne zaberá zložka Windows 8,5 GB, z toho samotné odinštalátory aktualizácií zaberú 2,5 GB. Ono to ide nejako rozumne odmazať, len si spomenúť ako a nič tým neposrať :D

PS: Máš zaujímavý avatar :D

Naposled editoval moderátor:
Ide o to že som preinštaloval WIN bez formátu a zaberá to snáď 40GB. Tak si to zopakujem a poriadne, vtedy to bolo tak narýchlo a bál som sa o nejaké dáta na C disku.
A vieš odkiaľ je ten avatar?

nebulus napsal:
Ide o to že som preinštaloval WIN bez formátu a zaberá to snáď 40GB. ... A vieš odkiaľ je ten avatar?

No, ono to bude zrejme tým, že pôvodne bol na disku XP SP3 český so slovenským interface a ty si možno inštaloval anglickoslovenskú verziu s tým, že inštalátor neodmazal balasty, len systémové súbory, zbytok, sajrajt v Documents and Settings, sajrajt v Program Files a sajrajt v adresári Windows nechal tak vrátane aktualizácií ... teda až hovoríme o predmetnom PC s E8500

O avatare vôbec netuším, čo by to mohlo byť za hoviadko božie :D

nebulus napsal:
Samotné XP s SP3 mi zabírají necelé 3GB.Nepočítám do toho Document and Setings a složku Common Files.Mám je komplet v češtině,žádné anglické názvy či soubory.

Ronoath napsal:
Svého času jsem používal znělky z Happy Tree Friends jako vyzvánění na šéfovou:D

Ja som mal zas na otravných klientov "Sojuz nerušimyj, respublik svobodnyj" - jak som počul hymnu, vôbec som si nelámal nohy aby som zdvihol telefón :D

Back
Nahoře