Eng, wag, ladenie vozidiel všeobecne

ZajkoUszko

Začátečník
zdravím
mám takový problém. Když do MSTS dám jakou koliv lokomotivu nebo vagon tak mi to při zpuštění ukazuje chybu.
ukažu na přikaladu čd 754 062
vše dám tak kde to mám dát a při zpuštění se mi ukáže toto
nejdříve- error reading train database file
Line 275
a poté mio to ukáže- File trains\trainset\cd-754\cd-754 062.eng
Line 275
mám MSTS bi 1.7 a vloženou mapu 310
díky za odpověd

To, že máš nainstalovaný MSTS BIN si jen myslíš. Opak je pravdou....
Kromě toho se nauč psát česky, kdo to má po tobě číst.

Dobrý den,

mám prosbu na někoho zkušenějšího než jsem já, a to sice:

Doposud jsem řešil pouze přes CB a AA consisty a soubory do té míry, abych si mohl spustit jednotlivé aktivity. Doposud vše v pohodě. Jak ale stále víc pronikám do msts, chtěl jsem si ověřit, v jakém stavu opravdu mám trainset. A zde nastává problém. Při kontrole Eng a Wag souborů mi vyskočilo neuvěřitelné množství chyb v reportech. A teď nevím, jestli mám dle reportů chyby opravovat (to bych ve většině případů zvládl), a nebo se na to radši vyprdnout, jestliže mi aktivity fungují bez chybových hlášek (nechce se mi věřit, že je v modelech taková spousta chyb).
CB používám verzi 2.3.22
Reporty bych zaslal emailem k posouzení
Tedy: nežádám nikoho o opravování mého trainsetu, pouze o jakousi konzultaci k vygenerovaným reportům.

Vím že čas každého z nás je vzácný, a proto předem moc děkuji za pomoc.

Napiš sem jen vzorek, které vozidlo to dělá. Za TBP se mohu zaručit, že chyba nevyjede žádná. Pokud někomu ano, tak jedině v případě, že sám nějak zasahoval do vazeb v zápisech. Ale CB nezkontroluje vše. Něco víc ještě umí Convoi, ale zase vyhazuje planý poplach u zvuků. Také nemá rád Taurusy, nelíbí se mu tam nějaká úprava od ŽSRho, ale konfliktní ten zápis není, je to spíš také jen planý poplach.
Ostatní vozidla mimo TBP jsou převážně také laděná odŽSRho a mělo by to být OK za předpokladu, že někdo dělá výstupní kontrolu. Pikkovi jsem asi před dvěma lety posílal opravené soubory, jestli si opravil downloady jsem už nekontroloval. Ostatní určitě klonují již osvědčené engy, takže by neměl být problém.

Tipuji, že problém bude ve vazbách na zvuky a kabiny. Pak stačí jedna kabina špatně a report mi vyhodí i 100 chyb v závislosti na tom, kolik vozidel tuto kabinu využívá. (proto kompletní report neposílat)
V tomto případě se pak nejedná o chybu u modelu, ale soudruzi uživatelé z NDR, kteří si model stáhli, udělali někde chybu :D

Ale v každém případě, pokud objevím skutečnou chybu a pravděpodobné to je, tak správný postup je, kontaktovat zdroj, odkud jsem model stáhl a eventuelně poslat i opravu. (předpokládám, když umím chybu identifikovat, umím jí i odstranit).

zkusím z reportů vytáhnout "reprezentativní" vzorky a ty bych zde uvedl. Zatím děkuji za pomoc

Bendíku, ono je třeba před opravováním si projít reporty z CB a chyby posoudit. Když tak mi je pošli na můj mail, máš ho v soukromé zprávě. Nakonec zjistíš, že to taková tragédie nebude. Často je třeba chyba v souboru zvuků sms, tak se pak v reportu násobí počtem odkazů na daný sms v reportu. Pokud budeš kontrolovat consists, tak zase zjistíš, že CB je alergický na velká a malá písmena v názvech. ...

díky moc , zítra ty reporty pošlu. Jinak ano, včera jsem se vrhl na "EngCab" a v podstatě kromě pár špatných směrování a nebo chyb způsobených vyloženě mou nepozorností či blbostí je drtivá většina chyb z toho, že mi úplně chyběly nějaké polské kabiny. Takže to fakt taková hrůza nebude.

To je právě ono. Reporty z CB mohou vypadat drasticky, ale po prozkoumání se ukáže, že je to třeba jen několik banálních chybiček. Chce to je si jen pořádně přečíst a popřemýšlet.

Pánové, jen oznámení, aby nevznikl dojem, že Bendíkům dotaz vyšuměl:
Bendík mi reporty zaslal a po jejich prozkoumání se ukázalo, že to opravdu není až taková tragédie. Pokud je o počet chyb v reportu, ten roste s počtem odkazů na danou chybu v eng, wag nebo sms souborech (hlavně u těch to je často geometrickou řadou). Pokud jde o skutečné chyby, hodně jich třeba bylo v polských zvucích, kde autor použil v názvu znak Ł, se kterým si MSTS neví rady. Dále chybějící zvuky, špatné cesty k wav, překlepy ...

Tak tedy jen pro pořádek.... Vše hotovo a CB bez jediné chybové hlášky. Nakonec to fakt nebyla taková hrůza.
A tímto ještě jednou děkuji P. Ungrmanovi a p. Šemorovi.

Back
Nahoře