Setkání příznivců MSTS v roce 2011

VáclavS

Průvodčí
Martens,jen ať pražská slezina zůstane a v druhé půlce roku proběhne další akce typu Bratislava. Akce typu Bohumín prosím ne - nejsou pro všechny.

Naposled editoval moderátor:
RE: 7. setkání příznivců MSTS

VáclavS napsal:
.... a v druhé půlce roku proběhne další akce typu Bratislava ...

No vidíš, Václave, ja som zas uvažoval o presune Bratislavskej sleziny na nový, vhodnejší termín a nové miesto. Konkrétne v 5 mesiaci ( máj / květen ) v blízkosti areálu MDC - jednak z priestorových dôvodov, jednak kvôli nocľahu a jednak kvôli počasiu - naposledy Poison a KimiR z návštevy areáli moc nemali - zima, mráz a tma nie sú to pravé orechové na fotenie a prehliadku. Navyše v máji je v MDC cez víkendy živo, je tam čo kukať. Ale špekulovať o stretnutí v BA je teraz ešte predčasné.

Čoudo, pred slezinou zájdi k doktorovi, nech ti predpíše antabus

VáclavS napsal:
...Akce typu Bohumín prosím ne - nejsou pro všechny.
A pro koho nejsou ?
Tady byl problém s velikostí sálů, ale minimálně polovina pozvaných stejně nepřijela, tak proč by nemohl přijet někdo další, na koho se zapomnělo. Je to jen o domluvě s organizátorem.
Když tam mohl být A, který je jen fanda do MSTS, proč by tam nemohl být nějaký B, který je také jen fanda do MSTS a chtěl by se takové sleziny zúčastnit.
Někomu nevyjde Praha, nebo Bratislava, tak proč ne Bohumín.

Protože už u prvních srazů v Bohumíně to bylo koncipováno jako tvůrčí sleziny pro tahouny MSTS - mimochodem za takovýto typ setkání jsi taky docela aktivně horoval - takže pokud by David změnil koncepci bohumínských slezin a dokázal to zorganizovat třeba i pro 30-40 lidí, není s tím problém.

Zbyňku, do Bohumína jsem zatím nepřijel, protože mi to slušnost nedovolí. Navíc jsem se o akci dozvěděl neoficiálně, a přijde mi to přijet na takovou akci nebo se ptát organizátora stejné jako vnucovat se na soukromou akci. Zkrátka nejsem pozvaný organizátorem, nevím ani kde to pořádně je, tak nepojedu aby mě organizátor nevyhodil.
Veřejnou akci si představuji jako slezinu v Praze/Majlontu nebo Bratislavě - chceš-přijedeš, nechceš-nepřijedeš ale přijet bez ohlášení nebo čekat jestli se náhodou neuvolní místo po někom kdo nemůže - tohle prostě (nejenom já) nedělám.

Martens napsal:
Protože už u prvních srazů v Bohumíně to bylo koncipováno jako tvůrčí sleziny pro tahouny MSTS - mimochodem za takovýto typ setkání jsi taky docela aktivně horoval - ....
Jenomže to už dávno není pravda. Jsou tam zváni ve velkém měřítku už jen vysloužilí, kdysi tahouni MSTS, zatímco na nové velmi aktivní tahouny se zapomíná. Spíš se jedná o komorní záležitost určité party kolem MSTS, kde vlastní MSTS je jen taková dekorace.
Jinak odborná slezina by nebyla špatná, ale to by sem museli zvát lidi ne podle toho, jaký je kdo pijan, ale například podle toho, co je třeba vyřešit. Ladičové, zvukaři a skuteční současní nebo vysloužilí fírové, kteří mají praktické zkušenosti s nějakou řadou lokomotivy.
Pak budeme mít chování a zvuky eňo ňuňo. :D

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Protože už u prvních srazů v Bohumíně to bylo koncipováno jako tvůrčí sleziny pro tahouny MSTS - mimochodem za takovýto typ setkání jsi taky docela aktivně horoval - ....
Jenomže to už dávno není pravda. Jsou tam zváni ve velkém měřítku už jen vysloužilí, kdysi tahouni MSTS, zatímco na nové velmi aktivní tahouny se zapomíná......
Tak zbyňku teda nevím, ale toto je dost ostrý názor. Nemyslíš? Z lidmi se kterými jsem se v Bohumíně bavil, na posledním posezení, jsou v MSTS velmi aktivní. Nakonec si tam byl i ty sám. To se cítíš jako vysloužilý tahoun MSTS scény i ty sám?:D:D:D:D
S přáním hezkého dne Dan.

Já jsem za setkání v Bohumíně rád, přeci jen je to kousek a dorazit tam můžu i mezi obědem a večeří. Nějaké to místo se najde, já myslím, že to ani není o tom, že by tam někoho nechtěli, spíš o tom, že se na něj zapomene. Navíc jezdí pořád ti jedni a ti samí.
Setkání v Bratislavě bych taky uvítal spíše na jaře. Určitě je to lepší. Je tepleji, dá se fotit i při cestě zpět, díky tomu, že je světlo i v 7 večer. Dá se kamkoli zajít....

Jasně Dane. Tady nešlo o takové, kteří jsme se tam sešli, ale komu byly rozesílány pozvánky. Na tuto skutečnost právě poukazoval Jiřík TK.
Ale abych si nemusel sypat popel na hlavu, dívám se do pozvánky a minimálně 5 vysloužilců tam vidím, dalších 5 jsou pro mě neznámá jména. Ale nevidím na seznamu pozvaných Dvacku s Gajdmou. Ale já měl vlastně také řidiče Sponku, o jehož svolení jsem Davida požádal. :D
Z nových tahounů ale mohu přímo jmenovat. Motorák, Aleš Sláma (velmi aktivní modeláři pro mou trať),..byl tam psaný Alcapone? Aktivitář a stavitel tratě. Proto jsem si dovolil o pozvaných tahounech psát. :D
Pointa je jinde. Jen jsem odpovídal Martensovi, že to co se koná v Bohumíně není o pracovním setkání aktivních lidí, ale stále je to jen volná zábava jako každá jiná slezina jen v užším kruhu .

Zbyněk Šemora napsal:
Ale nevidím na seznamu pozvaných Dvacku s Gajdmou.
Byl jsem pozván dodatečně, posílal jsem něco Davidovi a k tomu jsem hodil právě dotaz, že bych se měl zájem účasnit, pokud se něco bude. Ale pozván jsem byl. Do MSTS sice dělám málo, ale aspoň si popovídám, o to mi jde. Řešit MSTS můžu v klidu doma a sám, příp. mailem.
Dvacka je na tom asi tak podobně. Taky mu jde spíše o popovídání si. Buďte rádi, že nejsem ještě takový, že bych tam jezdil chlastat.

Jo, a ten vysloužilý tahoun jsem třeba já. A jsem rád, že jsem už vysloužilý. Když si čtu (nemám mimořádně do čeho píchnout) to, co píše ve vlákno o Jackových zvucích Horatio, tak valím oči úžasem.

Gajdma napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale nevidím na seznamu pozvaných Dvacku s Gajdmou.
Byl jsem pozván dodatečně, posílal jsem něco Davidovi a k tomu jsem hodil právě dotaz, že bych se měl zájem účasnit, pokud se něco bude. Ale pozván jsem byl. Do MSTS sice dělám málo, ale aspoň si popovídám, o to mi jde. Řešit MSTS můžu v klidu doma a sám, příp. mailem.
Dvacka je na tom asi tak podobně. Taky mu jde spíše o popovídání si. Buďte rádi, že nejsem ještě takový, že bych tam jezdil chlastat.
Však právě o tohle šlo. Aby byl prostor a mohli přicházet i noví.
Já sám měl strach, jestli dostanu svolení pro Sponku. Pro mě to byl jediný způsob, jak se tam dostat a nakonec tento taxi nás tam přivezl a odvezl plné auto.:D

Já nevím, co tady řešíte. Je to soukromé setkání. Koho si David pozve, to je jeho věc.

Jasně, je to jeho věc koho David pozve. Já se jen chtěl přimluvit, aby měli šanci i noví aktivní se kterými bych rád hodil řeč, pokud jim nevyjde Praha. Těma mejlama je to jen takové poloviční, víc se vyřeší ústně. jde nám přece společně za MSTS krásnější. Alespoň doufám.

Zbyňku a proč čekat na něčí pořádanou slezinu? To je takový problém se domluvit a sejít se jinde a jindy, pokud cítíš potřebu osobního kontaktu? Na slezině to ani nestojí, ani nepadá.

David vždy uspořádal sice "soukromou" akci, ale i s doprovodným programem, který by ocenil kdokoliv, jenže témata a hlavně možnosti došly. Na loňské akci se pár kusů v neděli vypravilo do Báňského múzea a všichni byli spokojeni. Myslím, že David má svých starostí dost a i přesto uspořádá rád další "soukromé" setkání. Akce v Praze byla vždy kultovní akce Pppooollla společně s Martensem. Jsem rád, že se toho za Martina a Pavla ujal VáclavS, přijedu a doufám, že i všichni kecalové.

Martens napsal:
Zbyňku a proč čekat na něčí pořádanou slezinu? To je takový problém se domluvit a sejít se jinde a jindy, pokud cítíš potřebu osobního kontaktu? Na slezině to ani nestojí, ani nepadá.
A věříš, že to problém je ? Jestli myslíš že ne, tak v pátek v podvečer přijeď, zajdem na pivko.
To je jen příklad. Je hold problém synchronizovat volno všech zúčastněných. Na těxh slezinách se to ví dlouho dopředu a člověk si to už může ve svém diáři rezervovat.

V súvislosti s pomerne pozitívnym ohlasom na novembrové stretnutie v Bratislave som uvažoval, že by som ( pravdepodobne opäť v spolupráci s Nebulusom ) prichystal bratislavské stretnutie, ale v novom termíne a na novom mieste.
Okrem toho existuje možnosť na viacdňové sústredenie cez prázdniny na chate v Slovenskom raji, ale jak sme s Nebulusom nad tým rozumovali, mám obavy, že by sme sa zúčastnili len my dvaja :D Nechám to zatiaľ otvorené, môžeme o tom zoširoka podebatovať.
Čo sa týka Bratislavy 2011, videl by som to na víkend 21 - 22. 05, poprípade 28 - 29.05. na Rendezi v Krematóriu alebo vedľa v pizzerii s ubytovaním u vojakov a s nedeľnou exkurziou do priestorov MDC ( reko 555.3008, výstava vo vodárni, trubkáreň, exponáty pod holým nebom, modulová železnica ... ). Ubytovanie majú Poison a KimiR vyskúšané, je to cca 5 min peši od miesta konania stretnutia a 2 - 3 minúty od MDC. Až by bol dostatočný počet záujemcov, pripravím samostatné vlákno s anketou o účasti.

Tax napsal:
V súvislosti s pomerne pozitívnym ohlasom na novembrové stretnutie v Bratislave som uvažoval, že by som ( pravdepodobne opäť v spolupráci s Nebulusom ) prichystal bratislavské stretnutie, ale v novom termíne a na novom mieste. ....

Ahoj Taxi,
velmi rád bych se zúčastnil sleziny v Bratislavě, ale 21.5. máme každoroční parní akci "Vlakem na Dobříš s Vlakem na Dobříš" a 28.5. mám vystoupení, takže oba termíny jsou pro mne passé.
Ale ten Slovensky raj by mě velmi lákal! :)

Back
Nahoře