Historické dvojosé osobné vagóny 1910 - 1956

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Taxi.
Tak ten je parádní. Podobný jezdíval na místní dráze Slezských Zemských Drah SZD, Ostrava Poruba - Kyjovice a to až do 50. let minulého století, pak přešla trať do tramvajového provozu. Jeden i se služebním oddílem, jen měly po stranách peřejky (laťky). Dodnes jsou tyto vozy součásti expozice TM muzea v Brně i s lokomotivou 310 z této dráhy. A než se rekonstruovala stanice Ostrava Svinov pro koridor, stála i nádražní budova.
S pozdravem Dan.

Dnes som mal po dlhom čase možnosť otvoriť 3ds max a venovať sa modelovaniu. Chcel som konečne dokončiť dlhý Ci 4-1691 a jeho deriváty ( ex. Ci Steg ) ale narazil som na drobný problém vedúci k tomu, že nemôžem dokončiť celú sadu: Chýbajú mi potrebné podklady a to konkrétne kde to malo umiestnený hajzlík a kde boli umiestnené kachle u "motorovej" verzie Cim 4-7257.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/prkna2n/ci_steg_700.jpg

Privítal by som, keby by sa našla nejaká dobrá duša a vybrala sa pofotiť interiér či už do Lužnej alebo kde ešte ten voz majú - myslím, že sú zachované dva a oba sú v pojazdnom alebo aspoň vystavovateľnom stave. Alebo aspoň keby niekto mal nejaké doplňujúce podklady, výkresy z ktorých by bolo zrejmé usporiadanie interiéru verzie s WC a kachlami :rolleyes:

Back
Nahoře