Historické dvojosé osobné vagóny 1910 - 1956

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Prví zástupcovia prkeňákov, vozy Ce 3-4287 a Ce 3-5064 sú k downloadu vo verzii pre roky 1919 - 1932

0a245af242bdac5dc002599a2c72893c.jpg

Tož kto chcete, sťahujte, kto nechcete, nechajte tak :rolleyes:

Naposled editoval moderátor:
Tak tomuto hovorím bizarnosť. A terazky by si mal ešte do blonsgrcu preskinovať nejakú ušatú. :D

nebulus napsal:
Pretože je v tom balíku nie aj verzia vhodná na prevádzku na koridore, tak som si narýchlo vytvoril verziu s klimatizáciou a náterom Blonski :lol:.
http://img357.imageshack.us/img357/7130/ce3blonskitj5.jpg
:P:P:P Tak před toto jedině 350, mebo Eso :twisted::twisted: a hurá na koridor. Kolik že má po generálce povolenou rychlost :?::D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
nebulus napsal:
...tak som si narýchlo vytvoril verziu s klimatizáciou a náterom Blonski ...
:P:P:P Tak před toto jedině 350, mebo Eso :twisted::twisted: a hurá na koridor. Kolik že má po generálce povolenou rychlost :?::D
S pozdravem Dan.
Súdiac podľa obľúbenej rady 813/913 max. rýchlosť zrejme zdvihli na 90 km/h, ale to by aj mohlo stačiť ... :D

K tomu by se určitě hodila i nějaká prvorepubliková pára se snímači LVZ a s anténou TRSky na budce :D

Ďalšie z prkeňákov, vozy Ci 4-1858 a Ci 4-1885 sú uvolnené k downloadu.

f2cad49a9b6e07c3506f3ec6bcdbdd3c.jpg

To Nebulus: môžeš začať skinovať blonski náter :D :rolleyes:

Tax napsal:
Ďalšie z prkeňákov, vozy Ci 4-1858 a Ci 4-1885 sú uvolnené k downloadu.
To Nebulus: môžeš začať skinovať blonski náter :D :rolleyes:
Spravil som testovaciu súpravu 350+7x Ce a zistil som že pri 160km/h ani nevidno či sú vo vlaku zaradené vozy Ce, alebo Ci. Z tohto dôvodu priaznivci superreálnych súprav musia oželieť trocha reality:P.

Veľmi pekne Laci, sú to pekné modely a myslím že nájdu široké uplatnenie aj pri nostalgických jazdách na súčasných tratiach.Podobné vagóny /moc sa v tom nevyznám/ má aj spolok KHT Zvolen, boli s tým minulý rok u nás v LV na jazde "Na levický jarmok" spolu so 422.0108.Ináč kto by chcel mám celú súpravu vrátane býčka nafotenú na textúry, vozy sa menujú Ci4-7995,Ci3-9738,Di-72442 a mašina 422.0108.

nebulus napsal:
Spravil som testovaciu súpravu 350+7x Ce a zistil som že pri 160km/h ani nevidno či sú vo vlaku zaradené vozy Ce, alebo Ci. Z tohto dôvodu priaznivci superreálnych súprav musia oželieť trocha reality:P.
Teraz si to vystihol - vagón, to je v aktivite len kulisa k lokomotíve - netreba tam superreálne a fulldetailistické modely - treba čo najjednoduchšie, ktoré sa podobajú na svoje predlohy, ovšem nezaťažujú PC a nezaberajú priestor na Hdd velikánskymi *.s súbormi s 5 a viac urovňami LOD a s X megatextúrami.
Preto som napríklad u týchto vozov s Kujus okolo 1,5 - 1,6 vôbec LOD neriešil - a keď tak, tak max. 2 úrovne a dosť. Nuž ale to je len môj osobný názor - každý máme nejaký ... :cool:

Ono na už na vzdialenosť väčšiu ako pár metrov väčšina detailov zaniká. Osobne považujem za geniálny model Regionovy od Džordža, kde sa mu podarilo spraviť dobrý kompromis medzi počtom poly a kvalitou zobrazenia v MSTS.

duuso napsal:
... Podobné vagóny /moc sa v tom nevyznám/ má aj spolok KHT Zvolen, boli s tým minulý rok u nás v LV na jazde "Na levický jarmok" spolu so 422.0108. Ináč kto by chcel mám celú súpravu vrátane býčka nafotenú na textúry, vozy sa menujú Ci4-7995, Ci3-9738, Di-72442 a mašina 422.0108.
Dušan, ono je to o tom, že tieto vozy sa vyrábali snáď vo všetkých vagónkach v bývalej monarchii a ako vieš, keď dvaja robia to isté, nie je to to isté - proste čo výrobca, to svojský rukopis. Keďže nie je možné zdokumentovať všetky existujúce verzie, urobil som jediné, čo som mohol urobiť - proste som modeloval tie, na ktoré som mal výkresy. Textúry som doplnil z toho, čo som nafotil v MDC a vo Vrútkach.
Ináč David Hájek mi poskytol výkresy vagónov vyrábaných v Studénke, časom príde snáď aj na tie. Davide, díky za ne.

Přeji hezký den.
Dnes se mi při tvorbě aktivity stalo to, že při příjezdu na DVK do Kaáčova mi MSTS trhá soupravu Ci-ček a to i kdyžjedu přes výhybku 10 km rychlostí. Přes výhybky jedu rovně. Nejsem v MSTS ještě tak zběhlý, a tudiž nevím, zda to může být jen záležitost tratě a nebo i nějaké chybky ve spřáhlech. Proto to píšu sem přímo k vagónům Ci.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... mi MSTS trhá soupravu Ci-ček a to i kdyžjedu přes výhybku 10 km rychlostí. Přes výhybky jedu rovně. ...
Trhajú tieno nové Ci-čka, alebo tie preskinované nemecké ? Alebo máš zmiešaný vlak z jedných aj druhých ?
Porovnaj to s rovnakou súpravou s rybákov ...
Ináč dvojosý voz nejde hladko ani po rovnej trati, nieto ešte cez výhybky, ale v tom to určite nebude, MSTS zas neni až taký koumák :rolleyes:

Tax napsal:
Dan J. napsal:
... mi MSTS trhá soupravu Ci-ček a to i kdyžjedu přes výhybku 10 km rychlostí. Přes výhybky jedu rovně. ...
Trhajú tieno nové Ci-čka, alebo tie preskinované nemecké ? Alebo máš zmiešaný vlak z jedných aj druhých ?
Porovnaj to s rovnakou súpravou s rybákov ...
Ináč dvojosý voz nejde hladko ani po rovnej trati, nieto ešte cez výhybky, ale v tom to určite nebude, MSTS zas neni až taký koumák :rolleyes:
Ahoj, soupravu mám tvořenou takto:
ČSD 310.0100, Ce 3-4287prvý, Ci 4-1885 stredný, Ci 4-1858 stredný, Ci 4-1885 vložený, Ds-k.
ČSD 310 mám opravenou a vyladěnou od Jardy, takže ta se mi chovala vždy korektně, ona se mi ta souprava trhne vždy za 1. nebo 2. vozem.
Dan
Ps:rybáky skusím a skusím i výměnu mašinky, pak dám vědět.

Dan J. napsal:
... mi MSTS trhá soupravu Ci-ček a to i kdyžjedu přes výhybku 10 km rychlostí ...
Trhanie je odstránené. Spôsoboval to parameter ESD_Bounding_Box v *.sd súboroch.
Kto viete, upravte si v *.sd hodnotu ESD_Bounding_Box na ( -1.5 0.5 -6.09 1.5 3.82 6.09 ), kto nie, môžete si stiahnuť celú opravenú inštalačku odznova, alebo si sosnite len opravené *.sd súbory: http://xtrain.alsat.sk/msts/oprava/csdvagos1919-patch.zip a nakopírujte ich do adresára ../Trains/Trainset/CSDvagOs1919

Tax napsal:
Dušan, ono je to o tom, že tieto vozy sa vyrábali snáď vo všetkých vagónkach v bývalej monarchii a ako vieš, keď dvaja robia to isté, nie je to to isté - proste čo výrobca, to svojský rukopis. Keďže nie je možné zdokumentovať všetky existujúce verzie, urobil som jediné, čo som mohol urobiť - proste som modeloval tie, na ktoré som mal výkresy. Textúry som doplnil z toho, čo som nafotil v MDC a vo Vrútkach.
Ináč David Hájek mi poskytol výkresy vagónov vyrábaných v Studénke, časom príde snáď aj na tie. Davide, díky za ne.
Však ja nič, fotky na textúry tých vozov a býčka má aj Pikku, ak by si chcel tak napíš a pošlem aj Tebe ak Ti to on ešte neposlal, koniec koncov dal som to tuším aj do ponuky fotiek.

Zdravím.
Tak a neradostná zpráva. Souprava se trhá zase. V Káčově na DVK už ne, ale jakmile jsem ji objel a jedu se soupravou zpět, tak se mi trhla v Netomicích na vjezdovým zhlaví. Tam jsem se hold dostal až dnes při tvorbě akt. Řazení stejné akorát opačně a vyměnil jsem loko za 524.1110. Takže souprava vypadá takto:
ČSD 524.1110 uhlím vpřed, Ds-k, Ci 4-1885 vložený, Ci 4-1858 stredný, Ci 4-1885 stredný, Ce 3-4287koncovy,
Dan.
Ps: skusím ještě radu od Josky Alcaponeho, který mi poradil toto:
přepsat ve wag souboru
Break ( 3.2e6N 3.2e6N ) na Break ( 3.2e8N 3.2e8N )

Back
Nahoře