Historické dvojosé osobné vagóny 1910 - 1956

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Ce 3-1145 ČSD RC1

Pred chvíľou dostali testeri link na Ce 3-1145 ČSD vo verzii Relase Candidate 1.0. Jedná sa o prkeňák s rozvorom 8 m a uzavretými nástupnými plošinami.
Zabudol som dopísať poznámku, že vagón patrí do adresára CSDvagOs1919, i keď v podstate môže byť v akomkoľvek inom.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/prkna2n/ce3-8m8.jpg

Na podnety testerov som upravil jeden z prechodov a pribalil textúru prechodových mostíkov. Ona v adresári CSDvadOs1919 je, ale kto to inštaloval do samostatného adresára, tak mu ostali mostíky nenatextúrované. Adresa pre download RC1 sa nezmenila. Treba ešte doladiť svetlo z petrolejok, výška ani rozostup sa nezmenil, zmenila sa len vzdialenosť od stredu a to o rozdiel dĺžky vagóna. Keď tak si ju vo wag skúste opraviť.

Ahoj Taxi.
Tak zatím vše funguje jak má, akorát stejný problém jako z předchozími "prkeňáky", nebrzdí a brzdím jen mašinkou.:D Ono je to asi definováno na jinou mašinku, protože mi i editor ukazuje jakoby jinou kolej pod vozy, nevím, tomuhle moc nerozumím, takže bych i uvítal, co to v editoru znamená, že jsou všechny soupravy jakoby na modré koleji a ty Ce na červené.:D:?:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img102.imageshack.us/img102/7448/cikatest.jpg
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj Taxi.
Tak zatím vše funguje jak má, akorát stejný problém jako z předchozími "prkeňáky", nebrzdí a brzdím jen mašinkou.:D Ono je to asi definováno na jinou mašinku, protože mi i editor ukazuje jakoby jinou kolej pod vozy, nevím, tomuhle moc nerozumím, takže bych i uvítal, co to v editoru znamená, že jsou všechny soupravy jakoby na modré koleji a ty Ce na červené.:D:?:
http://img102.imageshack.us/img102/7448/cikatest.jpg
Dan

Dane, jestlipack to nebude tým, že všetkým, vrátane ladičov aj mňa ušlo, že vo wag prkeňákov je o 10 ton nižšia hmotnosť vagónu a to môže mať vplyv aj na brzdenie ? Honza a Jacek už usilovne makalúzujú na revízii :D:cool::rolleyes:

Tax napsal:
Dane, jestlipack to nebude tým, že všetkým, vrátane ladičov aj mňa ušlo, že vo wag prkeňákov je o 10 ton nižšia hmotnosť vagónu a to môže mať vplyv aj na brzdenie ? Honza a Jacek už usilovne makalúzujú na revízii :D:cool::rolleyes:
Ahá, tak je to jasné. Já jen nevěděl co to může způsobovat. ve wag souborech se vyznám jen velmi málo.:D:D Ještě by mne zajímalo, proč jsou zobrazeny ta prkěňáky jakoby ne jiné koleji (červená) má to nějakou souvislost? Jen matně si pamatuji, že se tak snad zobrazovaly defultní anglické vozy pro historickou trať taky defultní v MSTS. Název už nevím, vozy nemám vše mimo náš trainset jsem z MSTS vykuchal.:D
Dan

Dan J. napsal:
... proč jsou zobrazeny ta prkěňáky jakoby ne jiné koleji (červená) má to nějakou souvislost ...

červená čára = sací brda = ve wag BrakeSystemType( "Vacuum_single_pipe" )

modrá čára = tlaková brzda = BrakeSystemType( "Air_single_pipe" )

Honza napsal:

To ale znamená, že hoci skutočné predlohy prkeňákov mali saciu brzdu, mali by sme to ujednotiť na brzdu tlakovú, pretože nemáme vhodnú mašinu so sacou brzdou :idea::?:

Tax napsal:
Honza napsal:

To ale znamená, že hoci skutočné predlohy prkeňákov mali saciu brzdu, mali by sme to ujednotiť na brzdu tlakovú, pretože nemáme vhodnú mašinu so sacou brzdou :idea::?:
A tak jsme doma. Já jsem tušil zradu někde v rozdílu brzd. ;) Dle mého názoru jsou dvě možnosti.
1. Kdyby nějaký hodný a ochotný ladič uděla verzi určitých par. mašinek se sací brzdou.
2. ta mi přijde vhodnější sjednotit to s ostatními vozy, už jen kvůli historickým jízdám na současné trati. Nebo jízdám v pozdějších letech např 1948 - 55.
S pozdravem Dan:cool:

Ahoj,

se saci brzdou nemam zkusenosti, ale pokud vim, po valce (te druhe) byla hromadne, pokud nekde byla, odstranena a jezdilo se uz jenom s brzdou tlakovou.
Nejakou literaturu k sacim brzdam mam, ale ted opravdu nestiham. Doporucuji osadit standardni brzdou nastavenou v souladu se starsimi predpisy UIC a na masinu brzdic Skoda N/O nebo Knorr.

ZSR

No když jsem na ten rozdíl přišel, také mne napadlo, že bude asi třeba brzdy sjednotit. Je zajímavé, že jsme si toho všimli až teď, i když má sací brzdu Tax např. u všech již vydaných vozů v balíku CSDvagOs1919. Budeme si u Taxe muset udělat brigádu na výměně brzdových systémů. Jinak v Atlase osobních vozů z NADASu už má tento vůz (již jako řada Be) uvedenu tlakovou brzdu Knorr Kp nebo Westinghouse W.

Honza U.

Info pre testerov: Honza upravil wag súbory pre Ce 3-1145, zmena je v použití tlakovej brzdy a v úprave hmotnosti a brzdovej váhy.

Model vo verzii RC 2.1 si môžete stiahnuť na pôvodnom linku, ktorý máte v SZ, akurát v názve si zmente rc1 za rc21.

Takto budú časom upravené aj existujúce modely Ce, Ci, BCi a Bi

Honzo, díky :)

Naposled editoval moderátor:
Info pre testerov: Na rovnakom linku, aký máte v poslednej ( včerajšej ) SZ si môžete stiahnuť archív doplnený o freightanimy.
Model a textúry zostali zatiaľ nezmenené, akurát som vyexportoval freightanim a naklonoval *.wag súbory, aby sa dali skladať už definitívne consistsy

Pre nedočkavých a zvedavých: Dd 6-4114 "dlhý" služobný voz pre osobné a nákladné vlaky z roku 1919

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/prkna2n/dd6-4114.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Taxi.
Tak aktivita pro Osobák z roku 1938 je v plném proudu a finišuji do zdárného konce, ale narazil jsem na problém s trháním vozů, jak jsme si psali o pár příspěvků výše, ne u všech wag. byl změnen tento parametr a zůstalo tam 6N:
Break ( 3.2e6N 3.2e6N ) na Break ( 3.2e8N 3.2e8N ) pomohla.
Takže jakmile budu mít malinko víc času, opravím to a wag. soubory ti pošlu. Služebák je v pohodě, tam to je zvedlé na 8N. Model parádní a konečně můžu zařadit do prostřed soupravy. ;)
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj Taxi.
Tak aktivita pro Osobák z roku 1938 je v plném proudu a finišuji do zdárného konce, ale narazil jsem na problém s trháním vozů, jak jsme si psali o pár příspěvků výše, ne u všech wag. byl změnen tento parametr a zůstalo tam 6N:
Break ( 3.2e6N 3.2e6N ) na Break ( 3.2e8N 3.2e8N ) pomohla.
Takže jakmile budu mít malinko víc času, opravím to a wag. soubory ti pošlu. Služebák je v pohodě, tam to je zvedlé na 8N. Model parádní a konečně můžu zařadit do prostřed soupravy. ;)
Dan

Dane, aktualizoval som na webe opravný balík. Zrejme sa tam dostala nejaká staršia verzia, ktorá síce už mala tlakovú brzdu, ale upravený parameter Break. zaujímavé je, že to bolo "půl napůl" - vagóny Bi a Ce mali tento parameter správne, BCi a Ci ho mali po starom. Takže na stránke s prkeňákmi je aktualizovaná verzia patchu s tlakovou brzdou a upraveným parametrom break.

Tax napsal:
Dane, aktualizoval som na webe opravný balík. Zrejme sa tam dostala nejaká staršia verzia, ktorá síce už mala tlakovú brzdu, ale upravený parameter Break. zaujímavé je, že to bolo "půl napůl" - vagóny Bi a Ce mali tento parameter správne, BCi a Ci ho mali po starom. Takže na stránke s prkeňákmi je aktualizovaná verzia patchu s tlakovou brzdou a upraveným parametrom break.
Ahoj.
No, je to aktualizovaný balík, poněvač brzdy jsou přepracované, to bylo první, co mne napadlo a kouknul jsem do editoru v MSTS jestli je celá souprava na jednotné (modré) koleji, takže asi nějaký šotek ve wag souboru. Nejvíce mne dojalo, že se to v celé aktivitě netrhlo, až před stanicí, kde je cvrkot a já se těšil jak si to vychutnám.:D Ještě mne napadá taková otázečka, neplánuješ tomu služebáku rozanimovat boční posuvné dveře, podobně jako Pikku u vozů Ds a Ds-k? S těmito vozy jezdím velmi často s otevřenými dveřmi. ;)
Dan

Dan J. napsal:
Tax napsal:
... Ještě mne napadá taková otázečka, neplánuješ tomu služebáku rozanimovat boční posuvné dveře, podobně jako Pikku u vozů Ds a Ds-k? S těmito vozy jezdím velmi často s otevřenými dveřmi. ;)

Predbežne ani nie, Dd 6-4114 vznikol jednak ako oddychovka popri stavbe vozu Npp a jednak preto, aby si mal primeraný služobný voz pre prvorepublikové vlaky. Môže byť, že sa časom k tomu vrátim, ale to by som asi musel zrekonštruovať celú sadu prkeňákov.

Jasná věc, to byla jen taková otázka ze zvědavosti, co kdyby. Hlavně že jsou ty služebáky.;) Tak a jdu pokračovat ve tvorbě aktivity.:D
Dan

Back
Nahoře