Rychlost vlaků na koridoru

Aby si bol v obraze, tak ETCS je traťové zabzar, rovnako ako autoblok, ktoré vysiela nejaké tie signály, na základe ktorých môžeš ísť viac ako 120km/h. Problém je, že tam jazdia len 4 kusy 350 (konkrétne 006, 007, 008 a 011), ktoré sú ETCS vybavené. Ak je nasadená niektorá z nich na niektorý z vlakov 501, 502, 503, alebo 504, tak môžu fičať 160. Žiadny iný rušeň toto nemá a tým pádom tam môže ísť len 120 pri zabezpečení jazdy ako pri obyčajnom poloautobloku. Raz som mal na vlaku 603 350 011, technicky bolo úplne všetko splnené, aby som išiel aspoň 140, ale bohužial ZCP nepustí.

Ja som sa len pýtal ... ako to je ... nič viac myslel som že ETCS ma tieš tú možnosť veť je to moderné vlakové zabezpečenie tak prečo by nemohlo vysielať tieto signáli. tak sa zmýlil noo ok som rád že konečne poznám pravdu ako to na SR chodí...

Ono takto. ETCS je dneska už štandard. To že sa buduje trať s ETCS samo o sebe nie je zlá vec, ale bohužiaľ sme na Slovensku. Keby sa toľko bezočivo nekradlo, tak úsek Ba-ZA mohol byť celí už s ETCS a s nejakými novými ETCS mašinami a nie 40 ročnými Gorilami, na ktorých bolo preinvestované už toľko prachov, že by za to bolo minimálne niekoľko nových Taurusov.

Veru stretnuť Taurusa na IC by bolo dosť dobrý pocit ale myslíš že Taurus by šiel od Košíc až do BA??

Zbyněk Šemora napsal:
Ale například mezi Břeclaví a Štúrovem se musí jet na plný výkon a nezkrátí se ani minuta. Břeclav - Bohumín to samé. Ale zase jak u čeho. Bavíme se o EC.

Zbyňku aby si videl, že sa to naozaj dá. Tak si pozri dnešnú Hungáriu v Úseku Bratislava - Štúrovo.
http://poloha.vlaku.info/vlak/171/

Skrátil som 5 minút.

Back
Nahoře