repainty a modely Fejbijou

Fabio napsal:
....... ulozil jsem si objekt, vypnul pc, dneska rano pc zapnu, chci nacist objekt a mi to vyhodi- chyba nacitani...
Aj mne sa to už stalo, ale objekty ukladám často, takže som stratil možno desať minút práce...

nebulus napsal:
Fabio napsal:
....... ulozil jsem si objekt, vypnul pc, dneska rano pc zapnu, chci nacist objekt a mi to vyhodi- chyba nacitani...
Aj mne sa to už stalo, ale objekty ukladám často, takže som stratil možno desať minút práce...
Aha, ja ukladam taky casto......ale zalohy porad nedelam ,ja blbec.....
Takze to asi obnovit nepujde?

Fabio napsal:
nebulus napsal:
Fabio napsal:
Aha, ja ukladam taky casto......ale zalohy porad nedelam ,ja blbec.....
Takze to asi obnovit nepujde?

Bohužel gmax neznám, ale v autocadu je funkce "restauruj"...a tím se dá právě poškozený soubor (výkres) opravit...netuším, ale zkus zapátrat v nápovědě k tomuto prográmku a uvidíš co najdeš.
Ale i přes toto, stejně když kreslím modely, tak ukládám jednotlivé fáze stavby. Pak mi třeba z mašinky zbyde 20 výkresů po jednotlivých krocích. Bez záloh ani ránu, už se mi to taky tvrdě vymstilo - přišel jsem o dva týdny práce.

Ahojte,
problem vyresen, diky Deteriovi, nasel jsem nejake autoback-upy a vse je ok.
V kazdem pripade diky moc za radu.

Fabio napsal:
Ahojte,

A co takhle zkusit "verzování"? 3dsMax ho má a myslím že i Gmax. Pracuje to tak že nedáváš Save ale dáš SaveAs a v dialogu co se ti objeví by vedle pole pro jméno souboru mělo být tlačítko označené "+". Stačí kliknout a program ti začne za jméno ukládaného souboru přidávat automaticky se zvyšující číslo takže v případě problémů se máš kam vrátit. Soubory s modelem nejsou nikterak veliké a tak zapráskání disku nehrozí.

Miran napsal:
Fabio napsal:
Ahojte,

A co takhle zkusit "verzování"? 3dsMax ho má a myslím že i Gmax. Pracuje to tak že nedáváš Save ale dáš SaveAs a v dialogu co se ti objeví by vedle pole pro jméno souboru mělo být tlačítko označené "+". Stačí kliknout a program ti začne za jméno ukládaného souboru přidávat automaticky se zvyšující číslo takže v případě problémů se máš kam vrátit. Soubory s modelem nejsou nikterak veliké a tak zapráskání disku nehrozí.
No a ja si rikal na co ten cudel je :) super vec....vidim ze se mam porad HODNE co ucit....:( no tak to asi naporad zustane, co uz :(
diky moc

Ja som si verzie robil doteraz sám, dal som "Save as" a ručne som si zvyšoval číslo, prípadne aj s nejakým komentárom. Ale mohli by ste ozrejmiť ten spomínaný "autobackup", nech všetci vieme kde hľadať poslednú záchranu :x .

Je to tady: v hlavnim adresari gmaxu je slozka autoback a v ní soubor MaxBack.bak nebo jednotlivé soubory Autobackx.gx které jdou přímo v gmaxu otevřít pokud je soubor modelu poškozen.

Ale pozor, u Maxu je funkce autobak stejná, ale není to 100% záchrana. Už se mi stalo, že i soubor autoback byl také poškozený, takže jediná rada je - průběžně to ukládejte do více souborů.

Smichov "final"

Tak mame tady, alespon pro me, finalni verzi mojich budov ze Smichova. Porad tam jsou jeste nejake mouchy, bohuzel MSTS se jiz dale nevenuji, v pocitaci ho ani vubec nemam, takze s tim uz zrejme nebudu nic delat, ovsem pokud by se nasla nejaka hodna duse, zdrojaky jeste mam......
V kazdem pripade dekuji moc Michalovi a Honzovi Svecovi za pomoc ;)
takze mate to tady:
http://www.ckf.tym.cz/smichov_Fabio.rar

Back
Nahoře