Dotaz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Šeba
  • Datum začátku Datum začátku

Šeba

Skladník
Zdravím vás, mám dva dotazy.
Myslíte si, že je lepší když mám více instalací MSTS nebo všechno v jednom a mám tam samozřejmě zálohy na global, sound atd.?

A druhý dotaz. Nevíte proč mi nejede MSTS v okně? Samozřejmě, že tam mám příkaz vm:w, v okně se to rozjede, zvuk všechno jede akorát je to jakési černé :D, zrušil jsem všechny kompozice plochy, motivy a furt nic.

Díky za rady :)

Víc instalací MSTS rovná se rozkopírování adresáře Train Simulator. V registrech je vždy jen jedna instalace a ta plnohodnotně funguje. Nejlepší je mít vše v jedné instalaci, kdy různé Global, Routes a Sound mám neaktivní přejmenované. Ale ideální je na přepínání mít nějakou utilitku

Jo to mi je jasné, že se to kopíruje, zas takový amatér nejsu :D, ale ta druhá věta mě zajímala :). Díky :)..akorat by me zajimalo jeste proc mi v tom okně nejede nevíte?

Zdravím vás
mám otázku pri hraní aktivít sa mi dosť často stáva že mi naskočí hláška problém s vložením xy vozom alebo mašinou a pri tom mám to prekontrolované cez conbuilder a čo chýbalo som dosťahoval

diky moc

Podla mňa chcel povedať to že mu pri hraní aktivity vyskočí hláška "nelze pridat vozidlo xxx do sveta". Skús pred takýmto miestom save, ak nepomože pomocou conbuilderu vymen chybný vozeň alebo mašinu. Keby si potreboval návod ako to opraviť napíš SZ.

Toto robí vtedy, ak je model zle naištalovaný, tzn. súbory s príponou "eng" alebo "wag" tam sú ( preto Conbuilder nehlási chybu ), ale chýbajú mu súbory s príponou "s" alebo "sd". Príslušný model príp. skin treba znova poriadne nainštalovať.

To orlov: jo, to by odpovídalo, ale nemusí jít jen o špatnou instalaci - on už může být (hlavně ty starší nebo neodladěné modely) problém přímo v instalaci a v chybném odkazu na s nebo sd soubor - pak je potřeba si to opravit ručně. Chvalabohu to zase tak často není.

Ale už se mi to stalo taky z toho důvodu, že jsem vyčerpal systémové prostředky a prostě to tam nacpat nešlo.

Jak píše Martens, hláška "nelze přidat vozidlo xxx do světa" se objevuje z 90% pouze po vyčerpání systémových prostředků. Může taky jít o chybu v modelu, ale s tou by si měl poradit jeho autor. Nejlépe je takto problémový model vyzkoušet mimo aktivitu ve volné jízdě. Pokud jde o chybu modelu projeví se i zde.

tak skúsil som to pre inštalovať a píše mi stále tu istú hlášku a potom ma to vyhodí z hry

tá hláška presne znie "nelze přidat vozidlo zssk_Bmeer_059 (uid:200013) do světa"

Otevři si soubor xxx.wag (program WordPad) a skontroluj, zda máš tyto směrování zvuků Sound ( "..\\..\\common.snd\\Vozy\\CDvuzOsKlima4nEx.sms" )

Pokud nemáš, překopíruj Sound (".. do souboru wag.

Peter268 napsal:
tá hláška presne znie "nelze přidat vozidlo zssk_Bmeer_059 (uid:200013) do světa"
Podívej se v které soupravě je ten vůz použitý, případnně si vytvoř nějakou svoji, kde bude pouze libovolné HDV a onen problematický vůz. Potom si vyber volnou jízdu a použij ji jako svůj vlak, který budeš řídit. Správná souprave se pozná podle typu HDV v čele a potom podle jejího názvu. Pokud ti to projde a MSTS nespadne, je jasné, že chyba není v modelu, ale ve slabém počítači na danou aktivitu.

No poviem Vám, že hlavne názov tohto vlákna stojí za všetky drobné. Ak niekto bude chcieť hladať presne tento problém, tak pod názvom dotaz to určite nájde....

čo sa týka smerovania to bola jedna z prvých vecí čo som kontroloval a je to v poriadku a PC nemôže byť slabý lebo je 2 mesiace starý a je dostatočne výkonný...a čo sa týka celkového problému čo sa rieši sa mi to už stalo nie prvý krát

"nelze přidat vozidlo zssk_Bmeer_059 (uid:200013) do světa": To môže robiť aj nefukčný ( zle zapísaný ) parameter mem512.

To Peter268: kdybys trochu času věnoval čtení fóra nebo FAQ, objevil bys mnohokrát opakovanou zmínku o tom, že MSTS je herní veterán, který obecně špatně hospodaří s HW prostředky, především pamětí. Takže o stáří počítače to vůbec není, i na nejlepším počítači NASA by se problém mohl vyskytnout, je to prostě o stáří jádra programu. Já jsem se s Tebou uvedenou hláškou setkal vždy jen v okamžiku, když už se zahltila pamět (MSTS ji po sobě neumí uklízet). Někdy to může být hned na začátku hraní aktivity, když začínáš ve velké stanici kam autor vložil hodně vlaků kolem. Takže doporučuji pravidelně ukládat klávesou F2 a pokud hra spadne, pokračovat od uložené pozice. Už to, že se po té hláška ve stejnou chvíli neobjeví, je důkaz, že to byl ten pravý důvod. Jinak to překonat nejde.
Chyba vozidla by to byla jen tehdy, pokud by se stejná hláška objevovala vždy ve stejnou chvíli a pro stejné vozidlo, pak se v tu danou chvíli objevuje trafik s chybným vozidlem a je třeba hledat tam.

Jinak v reakci na nebuluse: samozřejmě předpokladem dobré kondice MSTS je správné nastavení rezervování paměti (parametr mem) a při hře vypnutí ptákovin na pozadí (kecálkové, prohlížeč, ...)

Back
Nahoře