Joysticky, gamepady a MSTS.....

RE: Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Zbyněk Šemora napsal:
... na otázku joystick nebo gamepad, aby fungoval v MSTS jen pokrčí rameny a neodpoví ...

Zbyňku, normálne ma nabádaš, aby som vyskúšal volant Microsoft, čo mi tu trčí v škatuli už niekoľko rokov :D

Zbyněk Šemora napsal:
Tady to není o ceně, ale MSTS nepodporuje žádný klasický Joystick ani gamepad. Kup si něco levného za dvěstě pade a uviíš :D
Úplně náhodou jsem objevil joystick Logitech, kde inzerovali SW. A dále viz výše.
...
Ale zážitek z hraní MSTS za to stojí. Nastavení jsem si nahrál na flešku a tak nemám problém hrát na jakémkoli PC.
A to hlavní, změna nastavení tlačítek a joysticku na rozdíl od klávesnice nevyžaduje reinstal MSTS BIN.

Díky, asi už tomu rozumím. Koukal jsem na ten Genius a je fakt, že není programovatelný jako onen Logitech. Jde mi právě hlavně o "krokování", které mě nebaví "simulovat" bušením do klávesnice. A tak jsem hrozně moc rád za alternativu, kterou jste objevil.

Naposled editoval moderátor:

Já po Geniusech také koukal a zajímalo mne Turbo, kdy by se simulovalo rychlé krokování na 350 nebo laminátky. Bohužel prodejci v kamenných obchodech jen krčili rameny, jestli lze tento gamepad mimo hru programovat. Logitech turbo nemá, ale ten klobouček joysticku umožňuje i to rychlé krokování.
Je to zase bušení, ale je to příjemnější než bouchat do klávesnice.

Tax napsal:
Zbyňku, normálne ma nabádaš, aby som vyskúšal volant Microsoft, čo mi tu trčí v škatuli už niekoľko rokov :D
Ak by si rozchodil to, že pohnutie volantom doľava by pridalo výkon a doprava ubralo, tak to by bola parádna simulácia ovládania na laminátku a podobné haraburdy :D

Ahojte, ako čítam, tak nebulus písal. že paráda by bola, mať volant na MSTS... Ja ho mám, a na Laminátky, Plecháče, 751-ky a podobné lokomotívy, ktoré majú volantový kontrolér... Keď dám doprava, tak výkon ide hore, keď dolava, tak výkon ide dole... Video síce nemám, ale v najbližšom čase sa pokúsim urobiť...
P.S.: Kto bude potrebovať radu, nech sa ozve... :)
Ospravedlňujemsa, ale sa doplním...: "To by nebola paráda, ale to je PARÁDA!!!" ...

Ospravedlňujem sa, ale sa doplním...: "To by nebola paráda, ale to je PARÁDA!!!" ...

Na klasické volantovky to určitě je téměř reál, ale neumím si představit šmrdlat volantem u 350 :D Na druhou stranu, takovou laminátku by to kopírovalo téměř přesně. Jen by to chtělo nějakou volbu Turbo, aby šlo rychle krokovat. Na tohle je zatím nejlepší klobouček joysticku na gamepadu. Tam jde šmrdlat opravdu rychle.

Zdravím, po krátkém brouzdání po netu sem narazil na prográmek Xpadder.
Hned sem ho vyzkoušel na svým Genius joystick F-23 http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/genius-joystick-f23-usb-v2-pi-2590.html .
Nastavení jednotlivých kláves je docela jednoduché. dá se to nastavovat i při běžícím MSTS.

Ahoj kucimsts... Môžem sa opýtať, akú máš verziu? Ďakujem... :)

:) ... Díky... Ono to funguje! Teraz som našiel pákový joyistick v krabici... A paráda je to na x5x a x6x ... :D

Zdravim Pánové!Pokud dovolíte,rád bych přidal taky své dojmy :D
Mám ten samý joystick jako Kucimsts, pak sem si stáhl ten prográmek Xpadder a nastavil v něm joystick! Sice až na několkátý pokus, ale povedlo se!A musim říct je to fakt parádní,a co líp jde tam nastavit aj funkce turbo!
Takže jedu s "Dvojkou" a bud přidávám po stupínku a nebo přidržím joystick dopředu a krokuje to rychle....prostě bomba!
P.S. Děkuju vám za objevení této super vychytávky!!!Díky

Já si rychlé krokování nastavil na ten trimr vedle.... takže když se pomalu rozjíždím jak to krokuju pákou a když sjedu z výkonu před stahovačkama tak jen dám trimr na plno, o více už se starat nemusím. Ale zajímalo by mě zda by šli použít dva joysticky najednou. pak už je jen vhodně upravit a zadělat do nějakýho pultu :)

To kucimsts: Ja som to skúšal, ale nejde to :( ... Ale bola by jedna možnosť: Mám Logitech (program: Logitech Profiler) volant a SpeedLink (program: Xpadder) a to som ešte neskúsil... Len neviem nájsť lokomotívu, kde je volantovka (napr.: 240, 242) a kde je páka (x5x, x6x) ... :( :D

Dobrý večer,pánové,

tak po dlouhém přemítání a na radu kamaráda jsem koupil Gamepad Logitech F310.
Nastavení se povedlo,ale objevila se jedna dosti závažná věc, kterou třeba někdo z Vás taky máte za sebou a budete vědět radu.
Já jsem testerem aktivit na trati 321 a aktivity jsou nabušené a dosti náročné nejen pro samotnou trať, ale i trafiic a dokud jsem to jezdil na klávesnici, vše bylo v pořádku.

Teď na Gamepadu bohužel. Neustále se objevují hlášky o objektech, které nelze přidat do světa, nebo se aktivita odporoučí do Win bez hlášky a to prosím hovořím o aktivitách, které jsem sám testoval.

Jen chci podotknout, že na BP jelo vše ok. :-O

Věděl by někdo, kde by mohl být zakopaný pes? Těšil jsem se,jak si to užiju a ono nic, je s tím více mrzutostí, než radosti.
Ještě poznámka, mám herní PC a docela nabušený (viz výše)

Díky za jakoukoliv smyslplnou radu, či pomoc.

Já si myslím, že to s gamepadem nesouvisí. Nepozoroval jsem žádný pokles na FPS ani na stabilitě. Vždyť je to také taková USB klávesnice, jen do jiného tvaru.
Ale když popisuješ závadu, já řešil to samé, ale nebylo to gamepadem, ale parametrem v zástupci větším než 512 ve Windows 7

Zbyňku, zkusím to, protože ho mám 1024 a jestli to tak bude, jsi fakt machr....díky.....dám vědět.
Tak jsem zkusil upravit parametr zástupce i v TS a nic se nezměnilo.
Provedl jsem zkoušku. Stejný úsek jsem jel bez Gamepadu a načetl se, projel jsem až do inkriminovaného místa a projel jej bez pádu (jedná se o 321, vjezd od Dětmarovic-docela mazec i s trafficem) :-) a hru uložil.
Potom jsem totéž zkusil s Gameoadem a dojel k místu a pád do Win. Hra se načítala pomaleji, jen o pár vteřin.
A z onoho uloženého místa jsem chtěl na Gamepadu pokračovat a načtení trvalo dlouho a pak pád.
V tuto chvíli mně nikdo nevymluví, že Gamepad nějakým způsobem negativně hru ovlivňuje a já bych rád věděl, jak se tomu vyhnout.
Kamarád (aktivitář), tvoří a jezdí na NTB a já mohu jeho aktivity jezdit na plné nastavení,ale s Gamepadem asi ne.
Prosím, poraďte, co se s tím dá dělat. :-(
Děkuji.
Abych ještě dopnil údaj, mám XPéčka a doteď žádné takové pády nebyly normálním a běžným jevem.

Já používám na nastavení joyisticku tento prográmek http://www.slunecnice.cz/sw/xpadder/ a hra jde bez problémů. Jde na tom nastavit jakýkoliv joyistick. Tak ho odskoušej a dej pak vědět.

Tak mně to nastavení, co je přímo v Profilleru od Logitechu taky funguje normálně a bez problémů,jen hra prostě padá a padá. Bez něj to jde taky bez problémů.
Jako by přítomnost Gamepadu hru omezovala :-(
Zkusím toto nastavení a uvidíme.
Kdyby někoho napadlo ještě něco, co by stálo za zmínku, prosím, hoďte sem nápad.

Nechci se smiřovat s tím, že Gamepad je pro mě zapovězen.:-)

Děkuji.

Midrafon napsal:
....A z onoho uloženého místa jsem chtěl na Gamepadu pokračovat a načtení trvalo dlouho a pak pád.
....

Tak to je divné. Já kolikrát na gamepad zapomenu a zapojuji ho až když mám MSTS spuštěný. Samozřejmě hned nefunguje, musím shodit MSTS do lišty, spustím SW gamepadu, nahodím z lišty MSTS a už pařím. Jediná neplecha je, že musím nejprve procvičit tlačítka a klávesy. Jinak například odbrzdím přídavnou a ona mi automaticky skočí do brzdy. Nebo mi houkají houkačky. Ale stačí odbrzdit přibrzdit odhouknout a už je vše OK. Není to pravidlem.
Ale to že v sedmičkách musí být parametr 512, na to jsme přišli kolektivně. Možná musí být ještě nějaká podmínka. Zajímalo by mě to, kde je problém. Já mám také killer aktivity a už nemám problém.
Když se hra dlouho načítá, déle než obvykle, to už samo o sobě signalizuje problém.
To by chtělo vidět přímo u počítače. Znám podle sebe, že civím do prostředí a nevidím, že mám něco špatně, přijde někdo cizí a rovnou vidí problém. Například notebook se dá přivézt na slezinu, gamepad také. A tam se to dá testnout.

Jenže kolega psal, že on na notebooku nejezdí, má celkem nadupaný herní PC, a k němu si pořídil ten gamepad. Takže tomu by asi slezina zase tak moc nepomohla. Já třeba na ntb jezdím s oním gamepadem také (a bez problémů), ale na úkor kvality zobrazení, což je vcelku pochopitelné. Kdybych všechno vyhnal na maximum, v tom lepším případě je pak projížďka aktivity spíše slideshow než jízdou...

Back
Nahoře