Joysticky, gamepady a MSTS.....

RE: Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Jenže právě, že všechno na BP běželo normál a dělá to v tvých aktivitách, příjezd do nabušených stanic Bohumín, Břeclav a pád.
Takže ještě večer mohu zkusit zmírnit kvalitu zobrazení.
Nic víc mě nenapadá. Je to prostě divné a jsem naštvaný.

Zdravím.

Ten prográmek na set-up joysticku vypadá zajímavě, ale mám dotaz. Nezkoušel jste někdo, jestli zvládne dva joysticky zapojené najednou? Jeden joy třeba jako rajčák, a druhý joy jako vlak. brzda.

no prej to hle nezvládne.. ale přemýšlím o tom že bych joystick rozebral a upravil ho tak aby se z něj dal udělat ovládací pult. Bylo by to podle mě méně pracné než to dělat z klávesnice.

Dobrý večer... Skúšal som dať dva joysticky (volant- Logitech a pákový- SpeedLink) do PC a pustiť MSTS... Ono sa spustí, ale potom to začne blbnúť. Raz ide jeden, potom druhý, totož, striedajú sa. Takže to nebude dobrý nápad dať dva joyisticky do PC. S pozdravom Luko3105...
Príjemný zbytok večera... :)

Prosímtě přez co si to měl nastavení pro msts?? zkoušel si to v tom prográmku na kterej tu je odemě odkaz?

Tak jsem ještě zkusil přenastavit i požadavky na MSTS a stejně nic nepomáhá, hra mi padá při použití Gamepadu jako divá a tak mám pocit, že se budu muset nadále omezit na klávesnici.

kucimsts napsal:
a zkoušel si to nastavit i přez ten xpader?

Tak k tomu jsem se dostal až teď, resp. někdy před hodinou a něco a zkusil jsem všechny aktivity, kde mi to se SW Logitechu padalo a musím konstatovat, že Tvoje řešení POMOHLO!!!!! :-D:-D
Takže moc děkuji za radu, asi otevřený profiller v gamepadu něco brzdil a já bych s dál nedostal. Ale teď to šlape, jako divý :-)
Ještě jednou moc děkuju!

Midrafon napsal:
kucimsts napsal:
a zkoušel si to nastavit i přez ten xpader?

Tak k tomu jsem se dostal až teď, resp. někdy před hodinou a něco a zkusil jsem všechny aktivity, kde mi to se SW Logitechu padalo a musím konstatovat, že Tvoje řešení POMOHLO!!!!! :-D:-D
Takže moc děkuji za radu, asi otevřený profiller v gamepadu něco brzdil a já bych s dál nedostal. Ale teď to šlape, jako divý :-)
Ještě jednou moc děkuju!
Mě to ještě vrtá hlavou, proč Ti to brzdí MSTS. Díval jsem se do mého počítače a já mám v SW ve vlastnostech "spustit jako správce". Ale je fakt, že bych asi musel zkusit Tvou aktivitu a pak teprve můžeme porovnávat.

Ono Zbyňku to opravdu nepomohlo, ani změna nastavení MSTS-zmírnění nároků,ani nic jiného.
A shodou okolností můj kamarád aktivitář, který se přesunul z NTB na stolní PC také s XPéčkama měl totožný problém jako já.
Jen mně pořád nejde do hlavy, že na Tvé trati to jelo a na 321 a zvlášť na aktivitách mého kamaráda to padalo jako divé :-(
Ale xPadder to skvěle vyřešil a tak je asi dále zbytečné to rozebírat.

Ahoj,
chych poděkovat Zbyňkovi za svkělý tip na gamepad Logitech F 310. Mimochodem přes Xpadder (kucimsts - taky díky!) lze nastavit i u obou joysticků 8 poloh, čímž je možné navolit normální i rychlé krokování jak u výkonu, tak i u směru (což přijde vhod u páry). Je to fakt paráda! Ještě jednou díky!
PS: Pokud by byl zájem, můžu vzít na slezinu.

No já už nejezdím jinak než s tím Logitechem. Taky mi to nakonec funguje jen s tím Xpadderem, ale každopádně to není na škodu. Díky všem za tipy a rady, protože nebýt jich, tak nejezdím takto pohodlně bez překlepů na klávesnici (při noční jízdě).

I já se přidávám. F310 od Logitechu a Xpadder k tomu=nádhera :-))))

Nehovorí sa "do štvorky"? Fakt paráda, u mňa už neexistuje jazda bez joystickov... Fakt paráda a kucimsts, díky za program xPadder... :)

Zbyňku tak si nainstalujte joystick přez xpader a můžete zatížit jedno tlačítko a jít na pivo :D Přez ten xpader se dá fungovat i v poznámkovým bloku.. ale na výběr je jen určitej počet písmenek :D

hmm to vypadá zajímavě :) ještě by to chtělo video s volantem u nějaký 122 a sekvenční páka by se hodila jako brzda.

kucimsts napsal:
Zbyňku tak si nainstalujte joystick přez xpader a můžete zatížit jedno tlačítko a jít na pivo :D Přez ten xpader se dá fungovat i v poznámkovým bloku.. ale na výběr je jen určitej počet písmenek :D
Tak jsem to chtěl vyzkoušet, ale jaksi bohužel Windows7 to nepodporuje.
Hledal jsem novější verzi a to samé, podpora max Vista.
Tak jdu dál napouštět Tichou Orlici. Tady budu užitečnější. Už to mám splavné od Dolní Lipky až k Jablonnému. To byly záplavy, než jsem to ukočíroval :D Nemám rád řeky, je s tím moc práce.
Mirane, jestli něco víš, tak poraď. Nějaký generátor klávesy F by se opravdu hodil.

Zbyněk Šemora napsal:
kucimsts napsal:
Tak jdu dál napouštět Tichou Orlici. Tady budu užitečnější. Už to mám splavné od Dolní Lipky až k Jablonnému. To byly záplavy, než jsem to ukočíroval :D Nemám rád řeky, je s tím moc práce.
Mirane, jestli něco víš, tak poraď. Nějaký generátor klávesy F by se opravdu hodil.

Teď nevím, jestli ti mám radit nebo tě radši nechat stavět.
Stačí jednoduše nastavit kompatibilitu s WINXP a já mám ještě Spouštět jako správce :)

Zbyněk Šemora napsal:
kucimsts napsal:

Mám win 7 a xpader mi jde v pohodě a ani sem nic nenastavoval. Prostě sem to nainstaloval přiřadil klávesi a jezdil

Už jsem to spustil, ale jaksi jsem se zamotal v nastavení, tlačítka OK, ale páka joysticku, identifikuje mi to jen jednu osu. Ale zatím by mne zajímalo, jak jste vyvolali režim turbo, tedy opakování stisku klávesy. To je teď hlavní, co mne zajímá. A jakou verzi používáte ? Já jsem si stáhl 5.2, pak jsem našel 5.3 a Google našel 5.7. Jen abych zbytečně nebádal nad vybádaným. Děkuji za tipy.

Back
Nahoře