Joysticky, gamepady a MSTS.....

RE: Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Kliknutím na ono tlačítko pravou klávesou (v té hlavní tabulce) a objeví se ti nabídka, ve které je i režim turbo :)

Díky, díky. Už to funguje. Jen jsem na tlačítko joysticku musel postavit lahvovou 12tku Plzeň. Bohužel mám poslední a po obědě nebude klávesu čím zatížit :D
A kopec se nám krásně zaobluje :D

Teď jsem to zkusil ve hře a to turbo nemá chybu. Teď se parádně rychle krokuje na 350. Díky za tip.
Ale je divné, že to ten Logitech Profiler neumí. Nebo jsem jen málo hledal ?

Včera jsem zapomněl ukázat obrázek, jak profesionálové :D zaoblují v MSTS kopce.
Zopakuji postup:
V xpadderu si na Joystick naprogramuji klávesu F a dám ji režim Turbo.
Označím kopec, který chci zaoblovat a nadefinované tlačítko zatížím lahvovou dvanáctkou, nejlépe Plzeň. :D
dae6cdf96677ed2b35127d5760ad3207.jpg
Ještě jednou všem děkuji, kteří mne pro využití xpadderu pro stavění do MSTS pomohli. Je pravdou, že mnohdy jsem umlácenej pro opakované aktivování klávesy F. I když jen na chvíli podržím tlačítko ručně, bude to paráda.

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku, vidím, že už máš aj ten počítač z NASA a musíš používať takéto technológie:D

Tak to jsem se zasmál. Já mám vlastně počítač NASA a netušil jsem to. A přitom to mám napsané na ploše :D
Ale já jen chtěl také ukázat odkud s Martinem Stavitelem pocházíme :D

V práci mám gamepad a nemohl jsem ho rozdejchat. Nakonec jsem musel odinstalovat Logitech proffiler (doma v sedmičkách nevadil) . Ale klávesa F mi na Turbo klepla jen jednou. Nakonec v pokročilém nastavení jsem to seřídil.
Takže gamepad se bude hodit i na stavění tratí :D Tvarování terénu s klávesou end, atd :D

Zbyněk Šemora napsal:
.... Nakonec jsem musel odinstalovat Logitech proffiler (doma v sedmičkách nevadil) . Ale klávesa F mi na Turbo klepla jen jednou. Nakonec v pokročilém nastavení jsem to seřídil.
Takže gamepad se bude hodit i na stavění tratí :D Tvarování terénu s klávesou end, atd :D

Já jsem Logitech profiler také nerozeběhl, resp. rozeběhl, ale po maprogramování tlačítek, uložení a následném otevření tam bylo něco úplně jiného. Takže LP šel ven a používám k naprosté spokojenosti Xpadder.
Ten nápad s tvarováním kopců pomocí joysticku s turbem je také skvělý! Tak jsem to taky vyzkoušel, ale také to má své nedostatky. Nejvíc mi asi vadí, že je to pak moc teplý! :D

Ja by som bol vďačný , keby niekto múdrejší trochu pomohol mne hnojárovi z dediny s Xpaderom. Neviem ako tam mám priradiť nejakú klávesu. Má to toľko možností, že som s toho jeleň.

Dem. Já to také nechápal, ale doporučuji zagóglit a nabídne se instruktážní video. Z něj se to dá pochopit. Já sice neřešil obrázek gamepadu, ale na videu jsem viděl, že se dá se čtverečky myší hýbat, aby jsi měl všechny povely ve tvaru Tvého ovladače. Přiřazení klávesy je jednoduché. Klikneš na požadovaný čtvereček, dá se prosvítit povelem z gamepadu, objeví se klávesnice a zadáš písmeno. Pak vlastnosti a můžeš přiřadit například Turbo. To se dá pak nastavit detailně, kdy si zvolíš rychlost opakování. Zase ve vlastnostech Joysticků můžeš zadat mrtvou zónu, aby joystick reagoval až od určité dráhy.
Já jsem z toho opět úplně nadšen. Dík patří Tomovi Kankovi, který o rychlém krokování začal psát. Nemá to chybu. Jeden joystick gamepadu má 8 poloh, tak jsem využil na každé straně jednu šikmou polohu pro rychlé nakrokování a rychlé zkrokování. Na protilehlé šikmé polohy jsem dal pískování. Doma mám zase joystick klasický, zde jsem dal klasické krokování na tlačítka Joysticku (palec ukazovák) a rychlé krokování na páku joysticku a také to není špatné.

Ahoj,
nastavení Xpadderu je celkem inutitivní, takže velmi, ale opravdu velmi, stručně:
1) Po otevření Xpadderu klikni na: <--- Click "New" to create layout or "Open"
2) Otevři záložku Stick - zde nastavíš Joysticky
3) Zaškrtni Enabled a pohybuj Joystickem dle šipek
4) Otevři záložku DPad
5) Nastav stejným způsobem jako u Joysticků
6) V záložce Buttons nastav jejich stisknutím všechna tlačítka
7) Zavři okno Controller Settings
8) V okně Xpadderu teď máš máš jednotlivé ovládací prvky
9) Kliknutím na kolečko se symbolem klíče u Joysticků a DPadu nastavíš jejich možnosti
10) Kliknutím na každý čtvereček se ti otevře virtuální klávesnice, kde kde přiřadíš tlačítku, resp. poloze Joysticku konkrétní klávesu.
11) Stisknutím tlačítka Advancet se otevřou další možnosti a funkce - např. Turbo, Assignments - zde můžeš nastavit např. postupné přepínání jednotlivých pohledů jednou klávesou.
12) Po nastavení všech prvků uložíš profil, a je hotovo.

Psal jsem konkrétně o nastavení Gamepadu Logitech F310, ale předpokládám, že nastavení jiných zařízení bude podobné. JAk říkám - není to složité a chce si to vyzkoušet.
Jízda s Gamepadem opravdu nemá chybu a s ovládáním přes klávesnicí je to nebe a dudy! Nastavení rychlého krokování v šikmých polohách je paráda, takže krokuješ pohybem (dejme tomu dolů) a mírným pohybem do strany okamžitě shodíš na nulu.
Jedinou nevýhodou je, že třeba u Gorily to chce hlídat, abys tam nenasypal EDB - totéž u průběžné brzdy, kde při rychlém odbrzdění skončíš na švihu. Ale možná, že i to by šlo nějak ošetřit - nevím, natolik jsem Xpadder ještě neproštudoval.
A ještě jedna výhoda Xpadderu - je možno nastavit 8 verzí (tlačítka s čísly vpravo dole), takže lze nastavit zvlášť pro elktriky, el. přenos., mechanické převodovky, páry, apod.

Já jsem právě trochu zpomalil turbo a pak se krokování gorily dá uhlídat. Pak je to paráda, když například po stahovačce tam přesně rychle nakrokuji 27 stupeň . Já nastavil hodnotu Turbo na 0,2 sekundy. Ale je zajímavé, že krokování dolů je stále hodně rychlé, tak jsem se ho trochu pokusil přibrzdit. Ale ta 0 se dá strefit. Dnes jsem zase testoval 380 a i zde se hodí rychlé sjetí z výkonu, kdy dám Joystick gamepadu šikmo. Je to přímo nádhera.

Máte někdo zkušenosti s Xpadderem na Windows 7? Volně stažitelná verze 5.3 se mi nechce spustit, prý je kompatibilní jen s XP a Vista.

Já mám win7 a jde mi to v pohodě. nemám ani nastavenou kompatibilitu. Používám tenhle http://www.slunecnice.cz/sw/xpadder/

No nevím, jestli na ten malý citlivý klobouček, je řešení dávat takovou velkou nestabilní páku. Gamepad má jinak výbornou vlastnost, že umožňuje i rychlé krokování např u 350.

No, máš pravdu :) neni to sice jak v reále, že s tým cvaknem a vráti sa mi to späť, no musím povedať, že ma s týmto simulátor baví viac. Tú páku som vyrobil z vodársky tenkostenných PVC trubiek a zase tak ťažké a nestabilné to neni, ale musím priznať že to neni úplne ideálne. O tom krokovaní som sa dočítal v tomto vlákne a nemá to chybu. Zdá sa mi, že si občas jazdil aj na 350, tak by som sa ťa chcel opýtať, že na akú rýchlosť máš nastavené to turbo keď ideš s 350 a akože tam dáš veľké + Aby to zodpovedalo rýchlosti krokovaniu v reále.

Ahoj, ponúkam na stiahnutie moje nastavenie xpaddera

Na voľbe 1 mám nastavenie pre radu 151/350. Je tam: skok z 0 na 27. stupeň (pravý trigger hore), z 27. na 0 stupeň (pravý trigger dole). Pri brzdení vlakovou brzdou je pravý trigger nastavený do nearetovanej polohy (zníženie tlaku v HP prebieha dotvedy, dokým je pravý trigger držaný v pravej strane, zároveň dochádza k nábehu EDB, po jeho uvoľnení sa vráti späť a prestane znižovať tlak. Odbrzďuje sa zase do ľavej strany rovnakým spôsobom EDB treba skrokovať ručne.

Ľavý trigger napodobňuje kontrolér. Pri posune hore dojde k dvojitému stlačeniu klávesy D a tak nemusíte toľko ďatlovať.

Toto nastavenie môžete použiť ako vzor pri nastavovaní vášho gamepadu. Súbor je treba nakopírovať do zložky, kde máte nainštalovaný xpadder.

Ahoj, používám xpadder a mám saitek pro flight yoke system. Chci použít páky na výkon a brzdu, ale pořád mi to nefunguje jak by mělo.
Jinak jde o tohle: http://www.bruceair.com/product_reviews/images/saitek/ProFlightThrottle-01-500px.jpg

Můj problém... jak v xpadderu nebo podobném programu nastavím, aby to klávesu nedrželo (hold)? Představuji si to tak, že páku posunu nahoru, aktivuje to klávesu D, ale jen jednou. Zase pousnu páku a zase to jen jednou zmáčkne. Teď se to chová tak, že posunu páku, nechám jí a pořád to "mačká" D. :(
Díky.

K čomu to je k lietadlu ? Nebol k tomu aj nejaký soft ?

Čo sa týka xpaddera vyskúšaj tam dať cycle stop.

Back
Nahoře