Mazať či nemazať modely z webu

poison

Pomocník strojvedoucího
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
jen ještě doplním, že na žádost Jirky byly odstraněny starší modely, které podle jeho slov již byly překonány. Tato informace je důležitá především pro aktiváře.
Noc proti, ale aspoň 151.023 mohla ke stažení zůstat, zbytek je v TBP. Je to škoda.

RE: Dílna Jirky Tovačovského

poison napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
jen ještě doplním, že na žádost Jirky byly odstraněny starší modely, které podle jeho slov již byly překonány. Tato informace je důležitá především pro aktiváře.
Noc proti, ale aspoň 151.023 mohla ke stažení zůstat, zbytek je v TBP. Je to škoda.
Taky se připojuji k Poisonovi. Ty elektriky velmi často využívám v aktivitách a že by šlo o nekvalitní model, tak s tím nesouhlasím. Například 163-ky v TBP jsou hoooodně starší a vůbec mi to nevadí. Poněvač potkávat jednu propracovanější mašinku v aktivitě je větší zlo, než 20 starších.:D Navíc do traffic, který potkávám, bohatě postačí míň náročné modely. A těch Banánů je fakt škoda.
S pozdravem Dan.

Ano, také se připojuji ke kolegům. To pak musíme znovu naimstalovat aktivitu a mišinu vyměnit, páč někteří jedinci to neuměj a umět ani nechtěj. Tohle mazání modelů se ve velkem děje u Dussa. Polovina modelů je fuč bez náhrady. Kuva chlapci u mě nějaký to místo je, tak když to nechcete mít u sebe, tak mě to pošlete.

Já se taky připojuji. V propadlišti dějin by měly mizet hrůzy typu cd_Gabs a podobné prastaré fikce s malovanými texturami. Pokud však zmizí bez náhrady slušný model, protože jiná verze je slušnější, je to jen další klacek pod nohama aktivitářů. Misí jsem až tolik nevytvořil, ale pořád to musím řešit:
- u jedné mise na 310 mám jako vozidlo hráče skin místní mašiny. Pak se autor urazil, skončil s MSTS a mě se pořád lidi ptali, kde tu mašinu najdou. Nahradit ji nemůžu, leda bych si naskinoval úplně stejný stroj
- u většiny misí na 310 je v Krnově na posunu místní 742. Byla u Duusa, pak najednou už ne. A zas záplava e-mailů. Náhrada je nemožná, nakonec aspoň autor souhlasil a skin je u mě.
- U jedné starší mise, která ještě není veřejná, jsem použil model 363.039. Dělal jsem to na základě fotek, kdy tenhle konkrétní stroj vezli z Krnova po laku. Jiný stroj tam dát nemůžu, mám to na fotkách. Bohužel takhle ta mise neveřejná už zůstane a nejen tato.

Aspoň u nás to nie je o mieste. Je to nekvalitné ide to preč. Ak Vám to vadí, že to po určitom čase s webu ide preč, nepoužívajte s našej stránky v aktivitách nič....Je to jednoduché.

p.s: samozrejme vyjadril som sa za seba nie za duusa a Jirka.

dem:
tak pak nám nezbyde nic jiného než aktivity jednoduše nevydávat vůbec pokud nechceme volý čas trávit odpovídáním na e-maily a posílat modely. V tom případě je to úplně o ničem. Máme sice trainset BP, který je stálý, ale dostupný jen na DVD za peníze, takže to můžeme zabalit.
Nebo k trati shromažďovat její trainset? To zas nedovolí autoři. Takže radši nic...

Jacku, přesně tak, i web Fildy Havla aspoň držel už vydané výtvory, je škoda, že se něco vydá a za pár měsíců je to podle autora nevyhovující i přesto, že s tím spousta lidí jezdí. Ale nic nenaděláme, pouze se s tím smíříme i přesto, že víme o věčné škodě.

Jacek napsal:
.... Máme sice trainset BP, který je stálý, ale dostupný jen na DVD za peníze, takže to můžeme zabalit.
....
Jacku. Jestli jsi na tom tak finančně špatně, já Ti to DVD pošlu na své náklady. Stejně na něj máš jednou za čas nárok.
Jen prosímtě nepiš, že jsi nemyslel sebe, ale druhých, protože to už tady bylo. Podobně psal Gajdma a také pak reagoval, že nemyslel sebe, protože on na to ještě má. :D:D

Jinak nikdy nebyl účel a nikdy jsem netušil, že po letech bude hodně modelů z webu nedostupných a památky zůstanou jen na mém DVD. Vše co tam je bylo ve své době veřejně dostupné.
Jinými slovy, mé DVD nejen zachovává dnes už historické vedení tratí, ale je tam hodně modelů, které by už jinak byly nenávratně ztracené.
A jestli si někdo myslí, že staré modely nepotřebujeme, protože dnes už jsou dokonalejší, tak to je velký omyl. Detailně dokonalý model si mohu dát na vlak hráče, ale zbytek co jezdí kolem by měl být v odlehčehé verzi, aby MSTS to vše unesl. (Praha a velké uzly)

Zbyněk Šemora napsal:
............ Detailně dokonalý model si mohu dát na vlak hráče, ale zbytek co jezdí kolem by měl být v odlehčehé verzi, aby MSTS to vše unesl. (Praha a velké uzly)
A to je přesně to, o čem jsem tu kdysi psal. Naprostý souhlas a dokonce, pokud mám soupravu složenou z 8 vozů B a všech osm vozů je totálně totožných, vypadá to blběji, než když je v soupravě i kdyý starší model, ale například porezlý a odstínově odlišny. Tím myslím například nádherný vůz ČD B 597 co byl nedávno na webu u Duusa a byl také stažen. Ten byl tak nádherně jetý a v kombinaci s vozem B v najbrtu to byl přesně ten pravý kontrast posledních záchvěvů rozmanitosti souprav na tratích ČD.:D Navíc, pokud podkám na koridoru v 140 km rychlosti protijedoucí soupravu s lokomotivou ČD 150 a je to model byť kdysi vydaný u Havla, nebo nynější, v té rychlosti to stejně nepostřehnu (no postřehnu) ale nevadí to ani trochu. Ale na druhou stranu, ne vždy model co vypadá v MSTS jednoduše zatěžuje MSTS míň. Viz kdysi vydané Pilštyky a nynější nový model.
S pozdravem Dan.
Dan

Jacek napsal:
dem:
tak pak nám nezbyde nic jiného než aktivity jednoduše nevydávat vůbec pokud nechceme volý čas trávit odpovídáním na e-maily a posílat modely.

Pokiaľ je to taká tragédia pre niekoho, že aktivita je po záruke, tak asi hej.
Každá aktivita má nejakú životnosť. Weby sa budú musieť stále obmieňať. Nie len ten náš,. Pokiaľ si niekto drží u seba starú aktivitu a chce si ju aj hrať tak nech si ju patrične upraví. Ak nie tak nech si ju zmaže. Je to veľmi jednoduché a robíte s toho tragédiu...

Len tak pre informáciu aby aktivitári nemali zase mindráky, tak z mojej stránky bude v blízkej budúcnosti vymazaný model ŽSR_Bh a ZSSK_Bh. Nepoužívajte to v aktivitách.

Dan J. napsal:
....Ale na druhou stranu, ne vždy model co vypadá v MSTS jednoduše zatěžuje MSTS míň. Viz kdysi vydané Pilštyky a nynější nový model.
S pozdravem Dan.
Dan
O tom jsme se bavili na slezině s Ondrou J. Mnohé nové vozy jsou pro MSTS menší zátěž. Také jsme se bavili udělat v TBP omlazení a mnohé prvotiny nahradit. Bohužel, toho času je tak málo. A také mnohé nepěkné vozy držím jen z důvodu, abych nemusel opravovat consisty v aktivitách.
To je přesně otázka do pranice probrat vozidla na slezině, za který model existuje lepší alternativa a pokud se nejdná o žádný unikát, který lze postrádat, také nevidím problém jej vyřadit. Ale zase jen za předpokladu, že bude souhlas i do zařazení nového vozidla do TBP. Mě nejde o nic jiného, aby mé aktivity byly provozuschopné pro každého laika, který nepotřebuje připojení k internetu. A budu raději, když to co používám bude vždy alternativa k volnému stažení. Tak tomu v počátcích vždy bylo a jak jsem psal, skutečnost, že současně jsou mnohé staré věci dostupné jen na DVD, za to já opravdu nemohu.

poison napsal:
Jacku, přesně tak, i web Fildy Havla aspoň držel už vydané výtvory, je škoda, že se něco vydá a za pár měsíců je to podle autora nevyhovující i přesto, že s tím spousta lidí jezdí. Ale nic nenaděláme, pouze se s tím smíříme i přesto, že víme o věčné škodě.

Pěkný den přátelé,
tady nejde o místo na serveru ani o to, že by autor chtěl "šuplíkovat" své modely. Jirka zkrátka předpokládal, že když někdo jiný vytvořil totožný model v současné kvalitě, tak, že je jeho dílo překonané. Nicméně, Vaše reakce ho zaskočila a poprosil mě, abych download zmíněných kousků opět oživil. Já tak učiním, ale prosím všechny o trpělivost, trápí mě nedostatek času.

Díky za pochopení

Já to Jardo pochopil, že Jirka bere tato díla jako překonaná, i přesto si myslím, že některé výtvory, jako např. 151.023 zmizet nemusela. Ty ostatní 151čky a popolštěný peršinky jsou v TBP. I tak jsem rád, že to takto dopadlo. Strpení věřím máme dostatečné. Díkes ;-)

dem napsal:
Jacek napsal:
dem:
tak pak nám nezbyde nic jiného než aktivity jednoduše nevydávat vůbec pokud nechceme volý čas trávit odpovídáním na e-maily a posílat modely.

Pokiaľ je to taká tragédia pre niekoho, že aktivita je po záruke, tak asi hej.
Každá aktivita má nejakú životnosť. Weby sa budú musieť stále obmieňať. Nie len ten náš,. Pokiaľ si niekto drží u seba starú aktivitu a chce si ju aj hrať tak nech si ju patrične upraví. Ak nie tak nech si ju zmaže. Je to veľmi jednoduché a robíte s toho tragédiu...

Len tak pre informáciu aby aktivitári nemali zase mindráky, tak z mojej stránky bude v blízkej budúcnosti vymazaný model ŽSR_Bh a ZSSK_Bh. Nepoužívajte to v aktivitách.
Jenže jde o aktivity nové a staré, které pravidelně aktualizuji s každou aktualizací trati 310. Pokud např. vyjde nový model vozu a starý model stejného vozu autor smaže, v aktivitách to vyměním, o tom to je. Pokud ale smaže skin nějakého konkrétního stroje za který není náhrada, tak bohužel. A jestli každá moje vydaná aktivita po čase způsobí záplavů e-mailů, protože to či ono vozidlo už není ke stažení, tak končím s veřejnou tvorbou aktivit, budou jen v okruhu "vyvolených"
Do určité míry chápu, že autoři nechtějí na svých stránkách své modely překonané kvalitou někým jiným. Ale ne jiným modelem úplně jiného stroje. Podle této logiky bych ze svých stránek mohl smazat 90% zvuků nebo veškeré skiny vozidel ČSD. Jsou staré a pro mě dávno nekvalitní.

Ono to je len o uhle pohľadu. Nič viac. Vidíš to každý to berie inak. Jirko si to tu prečítal a dal to obnoviť. U mňa čo zmizne s webu sa tam už nikdy nevráti.

Aktivitárom doporučujem ku aktivite buď do readme, alebo na vlastnú stránku napísať, že vozidlový park použitý v aktivitách sa časom môže zneprístupniť pre verejnosť a preto doporučujeme dané vozidlá zálohovať, alebo neplatnú aktivitu opraviť, či zmazať. A máš po probléme. Nemusíš na nič také reagovať.
Mimochodom Jirko máš to pekné. Sú tam drobné chybičky mapovania a aj to len preto, že sa strihalo, rezalo :) Aj ja s tým bojujem pri Bvteer , ale modeli sú to podarené. Hlavne krčma je super. Tá sa mi najviac páči :)

Naposled editoval moderátor:

Mazať niečo bez náhrady mi prijde trochu divné. Ak tieto modely nezodpovedajú dnešnej dobe a autor sa za ne hanbí, tak mohli byť nejako odlíšené aby bolo jasné že sa nejedná o etalón kvality. Napr. Low kvality :-)

Nie. Takými vecami si nebudem zasierať web.

A chcel by som poprosiť moda aby túto diskusiu ak môže oddelil. Iba sme to tu Jirkovi zasrali.....
p.s: dám na web jeden oznam, že vozidlá sú na webe len dočasne a že je nutné ich zálohovať keď ich niekto chce mať natrvalo. Dnes to nie je problém. Stiahnem a vypálim si na DVD :)

Naposled editoval moderátor:
Milane, potřeboval bych poradit, v jedné aktivitě od Josky je nutné použít GySEV Hcrrss. Ale pokud na to kliknu, tak se objeví, že to tam už není.

Ahoj, u jaké probůh. Jde o krytý vagón na auta mam dojem, tak to nahraď vagonama řady H od poláků. Nebo vagónama od Kebarka.

Pepa z Nuslí napsal:
Milane, potřeboval bych poradit, v jedné aktivitě od Josky je nutné použít GySEV Hcrrss. Ale pokud na to kliknu, tak se objeví, že to tam už není.

To musí byť nejaká chyba. Ten sme nemazali. Takže sa na to pozriem.

Back
Nahoře