Aktivity Vlado M.

Já si pod pojmem reálná aktivita představuji, že aktivita bude vytvořena přesně podle skutečných událostí určitého dne, tudíž např. v aktivitě z 18. března pojedou všechny lokomotivy tak, jak jsou napsány ve sledovačkách, pojedou ty stejné vozy jako 18. března na daných vlacích, vlaky budou mít zpoždění přesně takové, jaké měly a vlaky budou jezdit přesně po takových kolejích, na jaké je výpravčí v ten den poslali... ...což je samozřejmě úplná HOVADINA!!!, protože takovou aktivitu není možné vytvořit. Proto jezdíme aktivity nereálné, úplně stejně dobré, jako ty reálné. Sice taky se přikláním k tomu, aby v tom Šumperku stál třebas Panter i když není pod drátama, ale je to autorovo rozhodnutí a když tam dá třebas toho šarka, tak to určitě tu hratelnost a tu dokonalost nezmění.

Čo to je reálna aktivita.....? Zložitá otázka a treba ju trochu zjednodušiť.....Napríklad čo to je aktivita?

p.s: mimochodom reálne je všetko čo existuje.......Viditeľné či neviditeľné....či v dvojkovej sústave alebo v inom skupenstve:)

No u osobáků na nějaké krátké trati viz Klatovy - Ž Ruda by se ten reál asi dal dát dohromady, když bychom nekoukali na konkrétní čísla vozů, ale byla by to pěkná fuška. Ale chtělo by to mít možnosti se dostat ke všem soupisům vlaků, reálné poloze zpoždění jak v které stanici atd. což já mám, ale obávám se, že odezva by byla naprosto stejná, jako u klasicky dělané aktivity s trochou fantazie od autora.

No veď to.......Tu sa podaktorí zamýšľajú nad rastom trávi v noci......(a to je možno ešte normálnejšia téma ako to, že prečo tam nie je tento vlak.....)

Tak i já sem úspěšně dojel a rovněž díky. Po hoodně dlouhé době mě jízda opravdu bavila a doslova jako malej Jarda sem si užíval houkání před každým přejezdem a pomalé rozjezdy ... inu co udělá takový nový modýlek s novými zvuky. :rolleyes:

Trošku je škoda, že mi ty tvoje aktivity pro 310 neustále padají a já nevím proč ... i tadle se docela místy škubala. Svůj podíl na tom bude mít třeba přehláškování, ono co 5 vteřin při posunu odklikávat hlášku "Suneme" asi nebude úplně to pravé ... a co teprve chudák posunovač v těch kolejích v Hlučíně, tak tak sem zastavil ... o_O

Neplánuješ do budoucna třeba nějakou Opavskou dispečerku s Veselou kravkou? To by mohla být zábava na hodně a hodně hodin ... ;)

Ahoj kluci! Díky moc za reakce! Ten osobák jsem měl v šuplíku asi měsíc, s původním Lachtanem, ale ten dnes již historický model mi nevyhovoval a jako na zavolanou Pikku pustil ven tenhle úžasný kousek. To mě nakoplo, abych aktivitu dodělal (konečně mě to několikeré projíždění i bavilo). Ten posunovač v Hlučíně je taková nouzovka kvůli hráčovu přesnému zastavení, a protože jsem ho nemohl umístit na kolej hráče a sousední koleje jsou od sebe kvůli ostrůvkům trošku dál než by měly být, tak je posunovač uprostřed koleje (o důvod víc snažit se ho nesejmout). :D

fma_0526, máš nějakou konkrétní představu, jak by ta dispečerka měla vypadat? Na dispečerku si teda upřímně příliš netroufám, to je solidní záhul jak pro tvůrce, tak i pro hráče. :D Když si vemu, že mi několikrát stříkaly nervy i při tomhle osobáku, tak nevím nevím, zda bych při tvorbě něčeho takového neskončil v Opavě i v reálu, ale někde úplně jinde. :D

Znáš to ... todle umřelo tady, todle se zašpraclo támdle, tomuhle se nechce do kopce tak by se hodil postrk ... k vymyšlení je spousta věcí. Nemusí to být přímo dispečerka jako taková, já jen že se ta 714 používá pro staniční posuny a tak podobně ... TS 751 a 752 hovoří o nasezení stroje řady 714 a 799. Začneme-li tou druhou, Adéla má psán, pokud to chápu dobře posun po depu v čase od 02:50 do 07:15, vzhledem k tomu, že jsi poměrně aktivitový noční pták by Tě mohlo zaujmout i toto. Varianta dvě, tedy 714 má psán oběh Os 13405, Os 13404 a od 07:15 do 13:30 má veden posun Opava a následně opět přechází na Os 13421, 13420, 13425 a 13424. Vzít se to dá za jakýkoli konec ...

Back
Nahoře