Aktivity Vlado M.

Zdarec. No, nechci vám do toho kecat :-), Olomoucí projíždím každý týden už více jak 5 let a teď je tam výluka a chaoz při přestavbě nádraží, ale před přestavbou Olomouce v osobním nákladní vlaky normálně stávaly a byly tam i odstavené nákladní vozy, prostě podle potřeby.

Dane, díky moc za objasnění. Každé slovo do pranice se hodí, takže takové to "nechci vám do toho kecat" apod., na to se vykašli. :D

Alcapone:
Problém vyvstává už jen z toho, že ten Mn je podle SJŘ veden do Olomouce, kde končí, čili další pobyt a čas odjezdu někam jinam tam není uveden. Hele:
SJR_Mn81730.jpg

No tak jen detail a víc už se k tomu tématu vyjadřovat nebudu, jezdím do Olomouce každý den do školy, znám se nejen s dispečery místního stavědla, ale i se strojvedoucími od ČD tak ČDC a znám tamní poměry nejen na nádraží, ale také na trati 310 a i na tratích okolních tj. 290, 291, 292, 311, 312,... (atd.)
To že máte v tabeláru uvedeno že vlak končí jízdu v oblasti hlavního(osobního) nádraží je pravda, ale už proto je potřeba znát tamní poměry jelikož když takový manipulák dojede právě třeba od Troubelic tak dojede do oblasti osobního nádraží a pokud to dopravní situace dovoluje hned obrací a sune tak jak přijela do oblasti přednádraží neboli tzv. filiálky na Třebovské zhlaví... (zpravidla když nesune hned sune v rozpětí několika minut v závislosti jak dovolí provozní situace). A už jen díky právě probíhající výluce je odstavení nákladních vozů v oblasti osobního nádraží vyloučená. A na kolejích v oblasti Bělidel stojí trvale (již asi čtyři roky) deponované nákladní vozy ČDC co jsou v havarijním stavu a právě díky výluce co v Olomouci probíhá byly na tyto koleje přemístěny z oblasti filiálky. ;) Takže tak...;) Já se tu s nikým z Vás přít ani hádat nebudu jen říkám jak to chodí a vypadá v reálném provoze a opět zdůrazním to co jsem napsal v příspěvcích výše, NEMĚL TO BÝT ÚTOK NÝBRŽ NÁMĚT PRO AUTORA CO ZLEPŠIT leč chápu, že je to jeho věc a jak jste napsali i Vaše dobrá vůle cokoliv zveřejnit.(Proto tak budu činit i já. ;) ) Jinak spoustu autorových aktivit jsem měl možnost projet a některé z nich byly velmi dobré např. Mn 81620 pokud se nepletu z Domašova do Olomouce... a pak také relaci rychlíků 1128 a 1184 (Krnov - Olomouc/Krnov - Jindřichov ve Slezsku - Jeseník). :) Víc už se k tomuto vyjadřovat nebudu jelikož tu nechci zapráskat vlákno autora věcmi které je stejně zbytečné sem psát a jen se potvrzuje to jak mi psal jeden kamarád jakmile tu něco není ve stejném rytmu jak tu jistí jedinci udávají je zle... Takže z mojí strany končím a víc se k tomuto i přes vše co by se to objevilo nebudu vyjadřovat. ;):)

Tak v konečné stanici si to už roztrká záloha a to není nikde vedeno. Te v relaci stanice a dispečera.
Tento případ neznám, tak nevím. Jinak ale u končících vlaků např. na levé n. nebo pravé n. v Ostravě (příp. OMH, ONV), které přijíždějí od Kunčic je jako konečná stanice uvedena Ostrava báňské nádr. VOK a tam končí pouze jako vlak, dále pokračuje bez zastavení jako posun po koleji 814 nebo jede jako vlak po dopravních kolejích 801 - 804 na uhelným a odtud pokračuje opět bez zastavení jako posun do obvodů levé, pravé, OMH, ONV. Podobně vlaky přijíždějící od Bohumína mají jako konečnou stanici uvedenou Ostrava hl.n., přesto bude reálně vlak končit ve výše zmíněných obvodech stanice.

Konkrétně u tohoto vlaku nevím, myslím si ale, že vjíždí od Bohuňovic na osobní nádr. a pak se souprava sune na ranžír, nedávno jsem tam viděl sunout 742jku něco od peronu na ranžír, třeba to byla vlaková od tohoto manipuláku. Ten ostatně určitě jezdí s posunovou četou takže to není problém.

EDIT: Tak Luke19 byl rychlejší a potvrdil mi to. Myslel jsem si to správně. :)

Až budu nádražák, tak to napíšu po vašem, já to napsal jednoduše, ale myslel jsem uplně to samé, co vy v těch souvětí. Berte to tak, že já a Vlado nejsme zaměstnanci, tedy nemáme jak zjistit co se s vlakem děje na konečné a pokud to chci vědět, tak to stejnak nezjistím, pokud si nedám práci a ten vlak neodsleduju.

Nechtěl jsem, ale nedá mi to... Beru nejste nádražáci ani zaměstnanci drah, já taky nepracuji na dráze, ale nic Vám nebrání se tady třeba zeptat co a jak kde chodí a probíhá, nebo ne?! ;) Já mám tady ty tratě projeté křížem krážem a troufnu si říci, že jak v simulátoru tak v reálu mám trať 310(čistě trať jako takovou) projetou na takové úrovni, že znám každý oblouk(berte to s rezervou), rozmístění traťových rychlostí, staniční poměry (co a kde je odstavené + co kde je a není),... A myslím, že to co jsem napsal v příspěvku o pár řádů výše mi nepřijde nijak složité stejně tak jako to co napsal Gajdma, jen to se chce zajímat a ptát se a nééé jen slepě tvořit. ;) Já jelikož jsem se svými dvěma aktivitami minulý rok nijak nepochodil protože nemám v každé stanici přehršel trafficu a v každé stanici mi nestojí plno vagónu, tak od té chvíle tvořím jen sám pro sebe a úzký kruh lidí kteří ví a zajímají se trošku o provoz na trati č. 310. ;) Ovšem jak napsal Vlado je věc každého z Vás co si do aktivity dáte a ani já neuznávám jízdu 160km/h z bodu A do bodu B...

Nechtěl jsem, ale nedá mi to... Beru nejste nádražáci ani zaměstnanci drah, já taky nepracuji na dráze, ale nic Vám nebrání se tady třeba zeptat co a jak kde chodí a probíhá ...
Každý neni kráľ času ako ty. Keď raz budeš mať iné povinnosti než pobehovať medzi vlakmi a vypytovať sa čo a jak, tak potom sa ozvi a mudruj. Svet nestojí na železnici a hraní s PC. Vidím že si nejako moc náročný, tak sa predveď, ukáž na čo máš - teda okrem kritiky, mudrovania a poučovania.

No tak jen detail a víc už se k tomu tématu vyjadřovat nebudu, jezdím do Olomouce každý den do školy, znám se nejen s dispečery místního stavědla, ale i se strojvedoucími od ČD tak ČDC a znám tamní poměry nejen na nádraží, ale také na trati 310 a i na tratích okolních tj. 290, 291, 292, 311, 312,... (atd.)

Luke, díky za zpětnou vazbu. Fakt se za to na Tebe nezlobím. Právě naopak. Osobní nádraží už je ryze osobní, a vlak hráče je po příjezdu odsunut na Bělidla (což ale bylo takto uděláno od samého počátku této aktivity). Snad tedy toto "kompromisní" řešení neurazí. Mohli bychom dále komunikovat přes soukromé zprávy? Tvoje tipy a poznatky bych určitě rád využil a zohlednil v následující tvorbě. Díky. :cool:

No comment...
Jen nechápu proč se do mne navážíte s tím že jsem "král času"?! o_O Mám svých povinností víc jak dost a to nepočítám školu, ale to je škoda zde vysvětlovat jen se dál přesvědčuji stále víc o tom, že jakmile zde není něco jak zde udávají jistí dirigenti je zle. A pokud chcete tak si mé dvě aktivity vyhledejte nebo Vám je s i rád pošlu, ale jak jsem psal jelikož jsem se nesetkal s "pozitivním" ohlasem díky absenci trafficu který podle některých má být pomalu v každé stanici tak jsem přešel na individuální tvorbu a tvořím jen pro určitý okruh lidí a opět zdůrazním, že jsem nechtěl aby toto vyznělo jako ÚTOK NÝBRŽ PODNĚT A NÁMĚT CO ZLEPŠIT!!! ;) Proto se už k tomu nechci více vyjadřovat. :);)

Luke, díky za zpětnou vazbu. Fakt se za to na Tebe nezlobím. Právě naopak. Osobní nádraží už je ryze osobní, a vlak hráče je po příjezdu odsunut na Bělidla (což ale bylo takto uděláno od samého počátku této aktivity). Snad tedy toto "kompromisní" řešení neurazí. Mohli bychom dále komunikovat přes soukromé zprávy? Tvoje tipy a poznatky bych určitě rád využil a zohlednil v následující tvorbě. Díky. :cool:
Jistě pokud budeš chtít moc rád Ti pomohu!! :)

No comment...
Jen nechápu proč se do mne navážíte s tím že jsem "král času"?! o_O ...
Sám si to napísal vo svojom príspevku:
... ale nic Vám nebrání se tady třeba zeptat co a jak kde chodí a probíhá, nebo ne?! ;) Já mám tady ty tratě projeté křížem krážem a troufnu si říci, že jak v simulátoru tak v reálu mám trať 310(čistě trať jako takovou) projetou na takové úrovni, že znám každý oblouk(berte to s rezervou), rozmístění traťových rychlostí, staniční poměry (co a kde je odstavené + co kde je a není...
Normálny človek s bežnými povinnosťami na toto čas nemá. A vieš čo? Predveď sa nejakou sériou brutal dokonalých a zamotaných aktivít.

Luke19:
Díky za odpověď na můj polodotaz a věřím, že se Vladovo úkoly líbí, byť mohou mít někdy trochu "divné" provedení, které je ovšem pouze na autorovi, kterého tvorba baví a hlavně dokáže vytvořit námět. Nyní to však vidím, že díky vaší spolupráci budou jeho výtvory jen vzkvétat. ;)

Sám si to napísal vo svojom príspevku:

Normálny človek s bežnými povinnosťami na toto čas nemá. A vieš čo? Predveď sa nejakou sériou brutal dokonalých a zamotaných aktivít.

Já nevím co na tom bylo složitého k pochopení :D Lukáš zde psal něco o reálném provozu, ale vy melete furt svoje ... zamotaných aktivit...když někdo chce tvořit aktivitu podle reálného provozu (což znamená aby to odpovídalo reálné jízdě) tak logicky nebude dělat nějakou brutal zamotanou aktivitu...protože v tu chvíli už to nemá s reálným provozem nic společného...PS: Lukáš dle mě má dokonalé aktivity ;) ...

Pamatuji si, ze nedavno zde byla diskuze ohledne aktivit. Nekteri uzivatele chteli, aby se tvorily obycejne aktivity z bodu A do B :) takze i takovy "obycejny" aktivity jsou urcite jezdeny. Na odreagovani jsou podle me nejlepsi.
Vlado dela skvele manipulakove aktivity a rad je jezdim :) Na druhou stranu jsou narocne aktivity take potreba, protoze se zde neda nudit a nekdy si hrac sahne na svoje simulatorove dno :D

Takze nekoho, kdo pro MSTS dela a nebo udelal, bych neodcuzoval. Sam vim, jak je vse narocne jak casove, tak nekdy i psychicky...

Nechtěl jsem do toho vůbec zasahovat, ale řeknu si svůj názor taky. Co je reálná aktivita??? Podle řazení v aktuálním GVD, nebo jak se to pozná?? A to upozorňuji že jsem v provozu!! Jen takové dvě zajímavosti z tohoto týdne, první Sp 1901 Labe do Kolína místo 162+A+4 Bdtmee jela 451 alias lochneska. Dnes na Sp 1832 Želivka místo dva roky turnusového brejlovce 754 opět hlučná berta nevím která neviděl jsem, jen slyšel 310vý koncert po rozjezdu ze Sázavy Černých Bud. A proto se ptám proč by nemohl být v Šumperku žralok, nebo štádler a nebo nedej bože loďák 831 ??? Proč to někomu vadí, jsou aktivitáři a nebudu jmenovat jejichž aktivity prostě už ze zásady nejezdím, jelikož jsou úplně mimo mísu. A na druhou stranu aktivity Josky, Dana, Vlada, Šneka nebo Poisna si vždycky rád projedu. Takže teď se těším na aktivity nových autorů které budou opravdu a 100% reálné.

Back
Nahoře