Aktivity Vlado M.

Já to vím určitě, ale nebudu za Vlada nic psát, je to jeho věc a jeho vlákno. Nemám právo sdělovat jakékoliv informace ohledně jeho práce pro MSTS.

Tak to napiš, Vlado má problém s notebookem, proto vše stojí. Tedy možná někdy se k tomu vrátí.

Myslím, že to nebude nejen notebookem.
Pokud jsem jej pochopil, ta přestávka bude rozhodně delší.
Ale pokud chcete vědět víc, zeptejte se jeho.

Zdravím. U aktivity Os 2902 mi při přepřehu lokomotiv ve Starém Městě nastává problém. Jel jsem s Esem a připojil jsem peršinga k vagónům smeřujícím do Přerova. Poté jsem si se samostnatným Esem couvnul na Huštěnovické záhlaví a pak popojel dopředu k návěstidlu, abych si pak mohl couvnout k vagónům smeřujícím do Břeclavi. Čekám tedy před návěstidlem, kde je červená. Pak mi vyskočí zpráva, že mám odjezd do Břeclavi povolen. Já jsem ještě ani nebyl spřáhnutej s vagónama. Tak jsem to zkusil projet na červenou a v tom mi aktivita skončila. Nevíte kde je problém?

Zmáčkni , před návěstidlem , který má návěst stůj , klávesu "TAB".Potom zkus projet na červenou. ;-)

Po více jak dvou letech usedl s absťákem Vlado k editoru a vytvořil jednoduchou aktivitu pro trať 310, odklon EC 146 Kysuca z Olomouce přes Šumperk do Zábřehu na Moravě. Více ZDE

Zdravím. Aktivita Odklon EC 146 pro trať 310 vznikla spíše pro oprášení mých schopností, takže od toho nečekejte žádný zázrak. Testoval ji Dvacka a měla by tedy být funkční do samého konce. Nyní zkouším splácat krátkou úlohu s manipulákem ze Zábřeha do Šumperka. Kompletace soupravy zabere cca půl hodiny, nějaké vozy pak necháváme v Bludově. Zábřeh mám ze strany hráče hotov, dnes bych rád vykoumal ten Bludov. Pokud nebudu mít ani pak dost, je možné, že si po příjezdu do Šumperka připravím ještě něco navrch. Nepřesnosti v provádění příkazů budou trestány poněkud přísně, a kdo ještě nejel se 753.7, doporučuji se začít zacvičovat. Dost jsem se u testování zábřežského scénáře navztekal, než jsem se s mašinou sžil. V průběhu víkendu možná dodám první screeny. :-)

Aktivita je funkční do konce, projel jsem ji celou a na žádnou chybu jsem nepřišel :)
Jen v Olomouci jsem musel jet nadvakrát, protože napoprvé jsem nestíhal posun :D

Ale jinak krásná aktivita a nenudil jsem se.

Ty jsi jako Posunovač nestíhal posun? To teda nevím jak to s tebou bude u připravovaného Mn. :D

Ano, jel jsem s loko pomalu a nestíhal jsem se včas napojit na soupravu :D,ale napodruhé jsem si pospíšil a už to bylo v pořádku :)
Na připravovaný Mn jsem sám zvědav, ale tak snad vše proběhne v pořádku, když je to Mn z mého okolí.

První screeny z připravované aktivity již dnes. :)

Začínáme na solo mašině, po obratu bereme dva vozy z kusé koleje u skladu:
d820ebc32b51ef46a2ec7793b37d268c.jpe
K blížícímu se konci posunu pak potkáme i osobák s porouchaným Peršingem:
64e286d0f243b800353f1056e69cb976.jpe
Bereme i nějaké vozy z Pn 61302:
cc06dded3269ca43b3fb3f47c91ec09b.jpe
Během posunu dojde i k přepřahu z elektriky na diesela u R 917, protože trať do Šumperka jaksi nestihli včas zadrátovat. :)
596c6df0f9b3995d05ccc56aadf59bf9.jpe

To by bylo prozatím vše. Jakmile se zase někam posunu, třeba ukážu, jak by to ve výsledku mohlo vypadat. Jediné, co mě dost nemile překvapilo, bylo zjištění, že víc než půlku naplánovaných traffic vlaků jsem musel smazat, protože zůstávaly viset na vjezdu nebo odjezdu ze stanice. Snažili jsme se s Poisonem najít řešení, ale marně. Co šlo zachovat, zůstalo, ale žádná sláva.

Po X hodinách strávených nad editorem a neustálým projížděním posunu jsem konečně zdárně uzavřel první část scénáře v Zábřehu, a nyní mě čeká koumání posunu v Bludově. Na přiloženém obrázku odjíždí Mn 91372 ze Zábřeha.
a9eee87fc8774e40ad04847aff879355.jpe

K odklonu 146 v Olomouci než si dokážu připravit mašinu zabere mi to nejméně 1. minutu, proč tedy hláška už po půl minutě? Kam spěchat? Informace o hmotnosti vlaku není žádná. Do Šumperka pořád cca na 95% výkonu a stejně mi to tam vyhodilo. Vidět tohle cvičnej, mám po prémiích. Jsem trochu v rozpacích bohužel.

Připouštím, že se ledasco mohlo udělat lépe a na základě podnětů můžu aktivitu překopat. Jediný, kdo aktivitu před vydáním jel, připomínkoval kdeco, ale třeba zmiňovaný pobyt v depu ne. Alespoň zas pro příště vím, na co si dát bacha.

Příjezd do Šumperka se stihnout dá, jen je třeba trošku přitlačit na pilu.

Já jsem tuto aktivitu testoval a celou jsem ji projel až do Zábřeha, kde jsem odstavil loko a vše proběhlo v pořádku.
Na točně v Olomouci jsem nezamrzl ani jednou, vše jsem projel.
Je pravda, že se často jede skoro na 100%, protože je velké stoupání a brejlovec 9 vozů s 1 lokomotivou moc nevytáhne, ale jde to potom.
Do Šumperka jsem přijel včas, viděl jsem vykřižování RJ a potom dalšího EC.
Takže u mě bylo vše v pořádku :)

Tak u mně to probíhalo asi takto: Olomouc jsem stihl napodruhé. A Šumperk jsem stihl až napotřetí. Je třeba "tlačit na pilu" a navíc zastavit úplně u praporku, a nebo i kousek za, aby se odbavila hláška a nedošlo k vyhození z důvodu nestihnutí času.
Ale jinak aktivita velmi pěkná, jen není úplně jednoduchá.

Back
Nahoře