Dva hráčem řízené vlaky v aktivitě

agentcipisek007

Začátečník
Ahoj všici.Lidi ví tu někdo jak přesně se má postupovat při tvorbě aktivity kde bych vyjel z jedné stanice motorákem a zdalší bych pokračoval rychlíkem dál na konečnou stanici?Příklad:Trať Letohrad - Pardubice.Vyjedu z Letohradu motorem v 5:00 do Ustí nad Orlicí tam budu v 5:25,kde bych měl dál v 5:35 pokračovat do Pardubic rychlíkem.Jak mám zařídit aby se mě pro každej usek ukazoval jízdní řád zvlášť.(jestli toto vůbec jde)To jak přesednout vím(připojit se,F9 klik myší na druhou lokomotivu a kl. 1)Všechno ostaní chápu jen mi jde o to že na netu jsou aktivite kde se střídá X vlaků,ale nikdo se nezmiňuje jak to vytvořit.Hledám tejden kde se dá a všude se jen vysvětluje samotnej přestup z vlaku do vlaku.Ale už ani slovo o tom jak si tuto situaci nadefinovat v aktivtě.Děkuju moc za jakoukoliv radu.

Nechci nijak mystifikovat, ale pokud Ti jde o jízdní řád vlaku hráče v samotné hře, tak já to nijak neřeším a trasuju a následně zatrhávám to, co potřebuju. Domnívám se totiž, že jinak to udělat nejde, kromě aktivity rozdělené na více částí. Pro každý vlak dělaný podle nějakého grafikonu mám pak přibalený sešiťák ve formátu PDF - ten si hráč může vytisknout, položit nebo pověsit někam na oči a může vyrazit... :)

Myslím, že mu nejde o jízdní řád, ale o přechod na jiné vozidlo, což samozřejmě lze. Na tvém příkladu, přijedeš do Ústí nad Orlicí s 810kou, tam bude stát u peronu souprava rychlíku u stejného nástupiště ke kterému přijíždíš. Připojíš se k této soupravě a pomocí F9 a klávesy "1" přeskočíš do lokomotivy v čele rychlíku, pak opět pomocí F9 odpojíš 810 a jedeš do Pardubic.

Tohle MSTS neumí. Buď se jede více vlaků ale s jedním jízdním řádem v msts (vlaků se dá jet hodně viz Den Blbec), nebo aktivitu rozkouskovat na více částí (viz TS 502, kdy hráč postupně jede 5 vlaků).

VáclavS napsal:
Tohle MSTS neumí. Buď se jede více vlaků ale s jedním jízdním řádem v msts (vlaků se dá jet hodně viz Den Blbec), nebo aktivitu rozkouskovat na více částí (viz TS 502, kdy hráč postupně jede 5 vlaků).

Takže:

1.Postavit jednu výchozí trasu z Letohradu do Pardubic.
2.Vni odškrtat všechny stanice pro obě soupravy.
3.Pak do cesty si vložit jen soupravu se kterou budu pokračovat. (losse consist nebo jak se to píše)
4.Do ní ve hře přesednout,odpojit motor a pokračovat do Pardubic se stavajícím jízdním řádem?

Teda pokud se mě a to se mě opravdu nechce stopnout MSTS a pak zase zapnout proto abych pokračoval v cestě.Jinak díky moc.Tak nějak sem to tušil,ale já chtěl mít jistotu vtom že to dělám tak jako všichni a tak jak se má!

agentcipisek007 napsal:
4.Do ní ve hře přesednout,odpojit motor a pokračovat do Pardubic se stavajícím jízdním řádem?
Jízdní řád si můžeš upravovat tak jak potřebuješ ty a to tak, že v editačním okně klikneš na čas příjezdu a zadáš čas odjezdu, potvrdíš OK a celé to uděláš znova s tím, že už zadáš jen čas příjezdu, čas odjezdu se ti nezmění. Osobně Přepočítat jízdní řád nepoužívám.

poison napsal:
agentcipisek007 napsal:
Jízdní řád si můžeš upravovat tak jak potřebuješ ty a to tak, že v editačním okně klikneš na čas příjezdu a zadáš čas odjezdu, potvrdíš OK a celé to uděláš znova s tím, že už zadáš jen čas příjezdu, čas odjezdu se ti nezmění. Osobně Přepočítat jízdní řád nepoužívám.
Hmm tak to je mě novinka,pač já přepočítávání taky nepoužíval,jelikož mě to nejednou celé spadlo kvůli tomu.Do teď sem to řešil tak,že sem si v Excelu vytvořil tabulku která mě zadanej čas HH.MM.SS přepočítala na vteřiny a ty sem pak opsal do *.act souboru ve kterým byla aktivita uložena.To samé sem uděla i v *.trf souborech pro trafic.Parádní tip díky moc :cool::D

poison napsal:
Myslím, že mu nejde o jízdní řád, ale o přechod na jiné vozidlo, což samozřejmě lze. ...

Ale vždyť o tom psal, že ví, jak na to... :D Řešil jízdní řád a to, zda může mít pro každý vlak extra, nebo zda to musí mít pro oba vlaky v rámci jednoho JŘ.

Back
Nahoře