Ladění vozů všeobecně

Čouda napsal:
Pikku tuto je v pořádku. Od odrazky se odráží světlo. Dejme tomu, ale přímo světla -> jako červené světlo si můžou dovolit třebas Italové, který místo odrazek mají červený lampy.

Jirko, ty máš úplně jinej pohled na věc, nevadí ti to ale já od toho simulátoru čekám něco víc.
Nechci Vám do toho mluvit, ale za svou praxi si nepamatuji žádný viaflex, který by nasvítilo pouliční osvětlení nebo měsíček. Těch jízd na autobloku proti stůj v noci, kdy jsme zastavili před nákladem s těmito koncovkami jsem zažil téměř každou šichtu, pokud jsem měl Lysou nebo Pardubice. Dokud se nerozsvítí dálkový reflektor, konce vidět nejsou. Jen černá silueta posledního vozu.
Ale je fakt, že v MSTS by to asi na reflektor nefungovalo, tak kompromis je slabé nasvícení.

Zbyněk Šemora napsal:
....

Ale je fakt, že v MSTS by to asi na reflektor nefungovalo, tak kompromis je slabé nasvícení.

No možná i fungovalo (podle použitého materiálu při modelování), ale zase to bude vidět jen při nasvícení, tohle je lepší. Jinak je to reálně kravina, aby to takhle svítilo. Jenže mě se to tak líbí, je to prostě odrazka :)

Čouda napsal:
Zase mám nervy v kýblu. Jednak z dráhy - blázince a druhak z gumexů, co dávají do nákladních vagonů světla. Copa odrazky v noci svítěj? Expert na tuto je Kebarko. Potom praštěný Polácí udělají milion textur o rozměrech 50x50 pixelů, jakože nárazník, jakože madlo, jakože kuple atd. Nevadilo by to, ale musí dodržovat nějaký značení. Jenže každej pes jiná ves a tak se to musí po těch gumách předělat. Jinak modely pěkný, všechna čest. Jo ještě jsem vzpoměl na směrování zvuků na nějaký cizí zvuky. Pak mě u českých vozů doráží řádek Sound ( "CdVagBex.sms" ). TO už snad není možný, to si autoři z nás všech dělají snad prdel...

Mirku, občas je pro poznání dobré, když dostaneš ochutnat své vlastní medicíny .... :D:D

To už jsem dostal ochutnat tolikrát, že bych to ani nespočítal. Vono se to všecko vrací jako bumerang ;)

Ahoj!
Ví prosím někdo, jak nastavit rozpětí tlaků v kotli parní lokomotivy? Respektive jak nastavit aby tlak neklesal? Parní loko v MSTS mají reálný jízdní vlastnosti jen při plným provozním tlaku, jakmile tlak klesne, mašina se chová divně. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že maximální tlak se v kotli udržet dá (když je dobrý uhlí) takže by to nebyl takový unreal. Díky

Hynďa napsal:
Ahoj!
Ví prosím někdo, jak nastavit rozpětí tlaků v kotli parní lokomotivy? Respektive jak nastavit aby tlak neklesal? Parní loko v MSTS mají reálný jízdní vlastnosti jen při plným provozním tlaku, jakmile tlak klesne, mašina se chová divně. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že maximální tlak se v kotli udržet dá (když je dobrý uhlí) takže by to nebyl takový unreal. Díky
Jak chceš nastavovat rozpětí tlaků?Musíš pořádně topit a o tlak se starat nemusíš.A o uhlí to není,to je jen o nastavení engu...

Mám automatického topiče takže já topit nebudu.
O uhlí mluvim v reále. Když mám dobrý uhlí, udržím mašinu na maximu když je rozumná zátěž takže bych rád kdyby v MSTS tlak v kotli taky neklesal.

Hynďa napsal:
Mám automatického topiče takže já topit nebudu.
O uhlí mluvim v reále. Když mám dobrý uhlí, udržím mašinu na maximu když je rozumná zátěž takže bych rád kdyby v MSTS tlak v kotli taky neklesal.
Vždyť píšu,že je to o nastavení engu...

...páč sám dobře vím že i ve skutečnosti skutečnou mašinu dokážu udržet na maximálním tlaku. Už je to pochopitelný?

Může mi někdo vysvětit, jak je možné, že mi účinkují rychlobrzdy i při Vmax120? Děje se to z uložené pozice a jak kdy. Někdy načtu tu samou a je to ok. Fakt ty rychlobrzdy nám byl čert dlužen!!!!!!!!!!!!

Ahojda!

Přeznačoval jsem si nějaké vozy a když už jsem v tom byl, revidoval jsem engy, dával tomu nějakej řád apod. Narazil jsem ovšem na problém brzdy. Jedná se o následující parametry:

EmergencyResCapacity( 7 ) O.Janiš má u béček 14, někde je 7 a u easů od Kanka je 0.7. Mělo by se jednat o objem pomocného vzduchojemu (pro nás by to mohlo znamenat objem celé brzdy mimo brzdového válce). Číslo vyjadřuje objem v krychlových stopách.
EmergencyResChargingRate( 15 ) určuje rychlost plnění pomocného vzduchojemu. Někde je 30, někde 15, někde 2.5.

Jaké hodnoty jsou správné pro vůz, který brzdí v režimu R? Věděl by někdo? Ať v tom nemám ten bordel, co v trainsetu máme...

Objem pomocného vzduchojemu je stálý a není závislý na typu brzdového režimu.Je fakt,že u hodně vozů je mimo realitu.Po konzultaci s bob57 nastavuji EmergencyResCapacity( 0.5 ).
Režim brzdění R - ještě jsem neviděl mašinu,která má tento režim nastavený.Pokud se už používá,tak mám neaktualizovaný trainset. :(

Péťo jasně, že je stálý ale pro potřeby MSTS se liší tolik parametrů, že já absolutně nezkušenej uživatel... :D :D Však to znáš ale děkuju moc :)

Ale brakeforce máš všude 0, takže by to snad brzdit nemělo... Možná je jen nastavený jiný maximální tlak v celém systému.

Zajimalo by mne zda to dela i nekomu jinsimu. Me s tym sice jde rozjet 160 ale je to strasne lenive.

Podľa mňa to robia tieto dva riadky. Osobne to tak mám tiež nastavené (neviem prečo). Rovnako som to mal aj pri CRW 241. Prepísal som to na 73 a už išlo všetko v pohode.

AirBrakeMaxMainResPipePressure ( 72.52 )

EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 72.52 )

Back
Nahoře