Bez kabiny, avšak něco přece...

Banďur

Začátečník
Ahoj všem, nevím jestli jste se tady s tím už setkali, ale občas se mému msts povede toto. A já se ptám, jako proč....:))
Díky za postřehy

2837815016d348be796b82e5192cbd39.jpg

Naposled editoval moderátor:
90% uživatelů jsou troubové kteří jezdí s brzdičem ve vysokotlakým švihu. Z toho fakt rostu.

K tvému problému můžu říct několik faktů. Buď tvůj PC nestíhá (má toho v dannou chvíli moc na počítání), nebo je chyba v zápisu v cvf souboru kabiny. Konkrétně se mi jedná o zdvojená lomítka a uvozovky. Čistě teoreticky by to při vysoké zátěži mohlo dělat potíže.

RE: Bez kabiny, avšak n

Typicky priklad toho, proc toto forum na jednu stranu rad nemam.
Nevim kde beres jistotu, ze msts musi hrat jen drazni a lokomotivni znalci s vedomim nepouzivani svihu pri jizde a vsichni ostatni jsou tim padem troubove. V tomto pripade jsi se sam pojmenoval. Pokud mi pro msts nestaci 3gigove ctyrjadro se 4G Ram a HD5620 tak pak ano, mam slabej pocitac. Navic tato chyba je sporadicka a nahodna. Prosim o radu pouze tech, kteri svym prispevkem chteji skutecne poradit a nikoli dat vsem najevo, jak vsemu rozumi,vsude byli dvakrat a ostatni jsou troubove. Dekuji

Ak toto fórum nemáš rád, načo sem lezieš :cool:

Tvoj problém je zaujímavý, väčšinou sa stane, že sa kabína nezobrazí vôbec a ty tam máš ovládacie prvky. Keďže sa ti to stáva sporadicky, tak potom ako píše Čouda, nestíha ti comp, a je úplne jedno aký ho máš výkonný. Nenapísal si operačný systém, koľko procesov beží v pozadí, atď, atď, atď ...

Niekedy sa to stane aj mne, hlavne v Prahe, ale nie pri každej lokomotíve, človek si na to zvykne, bude to asi fakt, že nestíha počítač alebo niečo také.
Čo sa týka švihu pri jazde s ním tiež jazdím, je to len simulácia vlakov tak to poniektorí s tou vážnosťou nepreháňajte, v niektorých vláknach som si všimol, že napríklad aj dlhoročný návštevníci tohoto fóra po celé tie roky brzdili nesprávne, a čo trápilo to niekoho? Nie! Niektorým vám už táto hra ide na mozog, choďte sa radšej prejsť kus na čerstvý vzduch a zhlboka to predýchajte. Život je tam vonku.

Ja osobne beriem MSTS doslovne ako SIMULÁTOR, aj keď nie je 100%ný, snažím sa jazdiť podľa reálu - brzdenie, sťahovanie zberačov, húkanie, atď. Ináč to podľa mňa nemá zmysel. To si potom môžem na odreagovanie zahrať nejakú arkádovku, ako čumieť na koľajnice a pridávať a brzdiť :D

Zaujímavý problém, mal som niekoľko PC, všelijaké problémy, ale že by mi zmizol front, ktorý tam už raz bol, tak to som ešte nezažil.

Na tomto není až zase tolik zajímavého.Je to chyba,která zřejmě vzniknula mezi židlí a pc.Msts je program,který je v mnohém nedokonalý.Osobně bych se podíval na směrování,ale nikoliv samotné kabiny.Směrování kabiny je ok,spíše tam bude chyba ve směrování "x.ace" souboru frontu.Ovladače tedy jejich "x.ace" jsou směrované správně,proto jsou ovladače zobrazeny,jen je chyba u frontu.A jeden postřeh.Nikdy se mi nestalo za 10 let co msts mám,aby mi při nějakém kritickém okamžiku(načítání množství objektů) zmizel jen tak pult.

K počítači a nestíhání ... mnohokrát na fóru napsáno ... MSTS vzhledem ke stáří jádra a úrovni PC v době vzniku neumí příliš dobře hospodařit s hw prostředky. Takže ani nadupaný počítač NASA není zárukou, že si MSTS nepostaví hlavu.
Pokud se Ti u konkrétní loko jednou kabina zobrazí a jednou ne, je příčinou vyloženě problém v "nestíhání". Doporučuji uložit pozici přes F2, ukončit jízdu a z uložené pozice jet dál. Pokud nepomůže, F2, uložit, ukončit MSTS, spustit MSTS a od uložené pozice jet dál. Já vím, jsou to rady jak v pravěku, ale je to malá cena za to, co nám (nebo alespoň mně) MSTS dává.
Pokud se Ti u konkrétní loko nezobrazí front (textura kabiny), zkontroluj si v příslušném cvf souboru směrování na odpovídající obrázek (ace soubor), bude tam chyba a MSTS příslušný obrázek neumí najít. To je totiž chyba, se kterou jde v MSTS jet.

A na Čoudu nekoukej. Jako si ten skřivánek musí vrznout, i kdyby měl zmrznout, musí si Čouda rýpnout, u kdyby měl dostat po ... ;)

Děkuji Vám chlapci za Vaše názory. Ještě se krátce vrátím k mé první reakci. Čtenář z mé odpovědi neměl nabýt názor, že nemám rád toto fórum. Nemám ho rád ve chvílích, kdy se vytrácí původní smysl fóra, což otázky neznalých a odpovědi zkušenějších jsou a klade se při odpovědích "mistrů" důraz na upozornění sebe sama.
Nyní k věci. Nevím jestli to souvisí s výkoností pc( mimochodem sedmičky 64bit) nebo s konkrétní loko, ale při takto netradičně "zobrazené" kabině, jestliže zmáčknu Esc( přičemž simulátor běží normálně bez škubání) zobrazí se mi nabídka " uložit-konec atd" pouze jako text bez orámování a bez toho barevného okna, v němž se mi má ta nabídka zobrazit.
Napovídá Vám to něco? Nebo to potvrzuje něco někým tady již uvedené?
Díky, Ahoj

Banďur: Jestli to provozuješ na Win7, tak si zkontroluj parametr mem v zástupci MSTS. Měl by být -mem:512. Jiná hodnota mi dělala náhodně i takovéto mizení frontu.

ahoj, mám tam mem:512
bohužel je to opravdu jen občas a je jedno, jestli nádraží, či volná krajina, takže fakt netuším, co tu blbost v tý kabině vyvolá.
Jedeš třeba dvě hoďky normálně, pak 5 kiláků bez kabiny a pak zas vše v normálu...

Právě to částečně zobrazené informační okno napovídá "nestíhajícímu" PC. A znovu připomínám, vzhledem k jádru MSTS je určitá hranice hw, nad kterou ho MSTS neumí využít, stejně tak je to o systému.

Michal napsal:
Banďur: Jestli to provozuješ na Win7, tak si zkontroluj parametr mem v zástupci MSTS. Měl by být -mem:512. Jiná hodnota mi dělala náhodně i takovéto mizení frontu.

No vidiš,já když zapíšu hodnotu 512,tak neprojedu ani Hradec Králové nebo jinou stanici,jde je třeba hodně trafiku a právě v tom případě mi takto mizí cab.Musím mít 1024 nebo víc,jinak si kloudně nezajezdím.Pak je už ale celkem jedno,jestli tam mám 1024 nebo 6144.Myslím,že ta 512 nebude nutně platit pro každej comp.
Včera mi slezl service pack 1 do W7,vy komu už taky dorazil,zkuste změnit parametr -mem: ,jestli se něco nezměnilo k lepšímu.U mě je to ale nastejno. t.

Tonik:
Tady se to dost testovalo: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3184 . Ale nepopírám, že co počítač, to originál a může mít jiné nastavení. Také jsem ve svém příspěvku nenapsal, že ten parametr musí být 512.;)

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:
Tady se to dost testovalo: http://forum.....

Já vím,sleduju forum pravidelně.Jen by mě zajímalo,který střívko v pc je ten rozdíl,proč většině funguje 512 a mě ne. t.

Back
Nahoře