Řízení 809tky

HPmini

Začátečník
Zdravím Vás:)
doufám, že mne za toto téma neukamenujete jelikož jsu zde začátečník. Jde mi o to že jezdím trasy s 809tkou kde se jezdí většinou 50...problém není se ani rozjed ale udržet těch 50 když dám více výkonu přeřadí to tak na 48,5 a jakmile to přeřadí tak zrychlí a to už jsem zase nad 50tkou a překračuji rychlost:(.... Je to teda věc simulátoru nebo je to aj ve skutečnosti:)a před 50 musím výkonu ubrat....a jak vlastně jedete s 809tkou vy:)?

Díky za odpověď

Hovorí sa tomu kreativita....To je to čo ti chýba...Treba skúšať až kým ti to nepôjde. Trénovať a trénovať...Si myslíš, že reálny majster sadne po kurze na mašinu a hopsa do toho jedeme? Keď chcete reál tak si daj 720 hodín jazdného zácviku a keď ti to nepôjde ani potom tak si daj výpoveď...

Nie. Nie je. Je to tak diametrálne ďaleko od toho, že sa to nedá porovnať. Nič to nemení na veci, že treba trénovať.
Bez praxe nie sú koláče :) ......(vlastná mumifikácia, pardon modifikácia )

Naposled editoval moderátor:
HPmini napsal:
Takže přesně to co se děje v tom simulátoru je 100% aj v reálu jo?
Ale kdeže, zejména u 809 je to spíše hra na realitu. MSTS neumí hydrodynamickou převodovku a navíc 809tka má dva stupně s HD přenosem a dva stupně blokované, to jest s vyžazenou HD převodovkou. Svého času se pokoušel Jarda Brabec udělat něco věrohodnějšího. Výsledek nebyl až tak špatný, ale zkrachovalo to na nemožnosti udělat k tomuto ladění věrohodné zvuky.
Existují dvě docela dobrá ladění 809, s fiktivním mechanickým a ještě fiktivnějším elektrickým přenosem a jsou k dispozioci na webu u Jacka. Zda se toto ledění dostalo i do TBP nevím. To, co tam svého času bylo (zde byl k rozjezdu i solo vozu potřebný výkon snad až okolo 50 procent, nepamatuju si to přesně), není hodno použivání.

JiříkTK napsal:
... MSTS neumí hydrodynamickou převodovku ...
Existují dvě docela dobrá ladění 809, s fiktivním mechanickým a ještě fiktivnějším elektrickým přenosem ...

Proč je elektrický přenos fiktivnější, než mechanický? I když jsem si všiml, že dnes se na osmsetdesítkách běžně "řadí", původně tomu snad tak být nebylo, ne?

Ale Tome, vždyť to jsou jen slovíčka, neber mne tak moc vážně. Jinak ty dva stupně, kdy je HD převodovka vyřazena, jsem bral jako "mechanické".

Back
Nahoře