Moje modely

Otík11

Skladník
Zdravím tak jsem se zase pustil do modelování a mám zatím vyrobený první model. Sice jednoduchý objekt ale od něčeho se začít musí. :rolleyes:
Jedná se o značku konec nástupiště a je konkrétně z Mladkova kde teďka trávím hodně času. :D
Jinak ještě upravím texturu trochu a poté ho nabídnu ke stažení.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://obrazku.cz/obr669190_1004.jpg
Vím že těchto objektů je všude plno ale co se dá dělat od něčeho se začít musí :)

Jasne.Niekde sa začať musí. Technicky k modelu len toľko, že má priveľa poligónov na jednu takúto tabuľku. Zaoblenia tabuľky je úplne zbytočné. Volným okom nepostrehnuteľné v MSTS. Ďalej stĺpik na ktorom to stojí, by stačil štvorhran. Ten podstavec tam netreba vôbec. To sú len technické pripomienky k modelu. To, že si to spravil a dokázal exportnúť je len dobre. Za to ti gratulujem a len tak ďalej.
Možno by som ešte pripomenul jeden nedostatok a to je strašne veľký screen na toto fórum. Stačil by menší, normálny :)

Naposled editoval moderátor:
Hezký den,
ne, ne. Jen tak dále. Těchto objektů zase tak moc není. Staviteli i takováto drobnost udělá radost. Zvláště, když modelovat sám neumí... Už pomalu fotím balík textur Místa zastavení. Původně jsem chtěl zapřáhnout Somatka, protože má hezké modely, ale našel se dobrovolně jiný adept :D:D:D
Tom.

V podstate to isté čo aj pri prvej. Ten podstavec bude aj tak v zemi takže je to zbytočné mrhanie polygónmi. Inak pekné.

dem napsal:
V podstate to isté čo aj pri prvej. Ten podstavec bude aj tak v zemi takže je to zbytočné mrhanie polygónmi. Inak pekné.
Podstavec můžu odstranit klidně není vůbec žádný problém ;) Jinak děkuji :)

Už několikrát tady zaznělo, abys vyházel ty zaoblené rohy a ostatní zbytečnosti. Pouze to žere polygony, nic víc. Ale jako objekty na kterých se učíš je to dobré.

Miran napsal:
Už několikrát tady zaznělo, abys vyházel ty zaoblené rohy a ostatní zbytečnosti. Pouze to žere polygony, nic víc. Ale jako objekty na kterých se učíš je to dobré.
Já vím ale já se jen snažím zvěčnit značku aby vypadala co nejvíc realisticky..:( Jinak není problém vůbec to pozměnit.;) Jinak děkuji za připomínky.:)

Otíku, na takovou značku (na ten plech) ti stačí 4 polygony. Ta zaoblení jde oblbnout tak, že budou na textuře (textura totiž dokáže výborně mystifikovat, míněno v dobrém a tak je potřeba toho využívat), viz obrázek, nebo je udělej pomocí alfakanálu, jsou-li velká.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img705.imageshack.us/img705/1401/screenshot1144.jpg

Tloušťku plechu také nemá smysl modelovat, nikdo si toho ve hře ani nevšimne. Je to sice pár polygonů, ale objektů jsou na čtverci tisíce a a pak každý polygon navíc už je hodně znát.

Já vím, na něčem se člověk učit musí, ale proč modelovat to co už máme. Například malá upozorňovadla s patkou už máme a jsou osazena, ale co nemáme, jsou malá upozorňovadla k předvěsti čtveratá. Jsou myslím k předvěsti do Jablonného, atd. Ale dobrá je cedule konce nástupiště se zákazem vstupu.
Jinak co se týká tloušťky plechu, myslím, že mnohdy je na místě. Protože pokud se udělá jen jedna plocha, tak z boku jsou tyto objekty neviditelné. Mám takových hodně zábradlí a z lokomotivy nikdo nepostřehne, že nějaké zábradlí mezi kolejemi je. Navíc se takový objekt v editoru velmi obtížně edituje, nejde označit a jeho smazání je možné pouze v souboru w ve World.
Takže vše je individuální a šetřit polygony za každou cenu nemusí být vždy správná volba. Patky pokud jsou u cedulí viditelné, tak je na model dávat.

Na rychlostník se z úhlu 90° 0´00´´snad nikdo nedívá a z nepatrně jiného už je tabulka vidět. Mě osobně se nikdy nestalo, že bych musel nějaký takový "2D" objekt mazat ve *.w souboru. Vždy to šlo v editoru. Jinak objekty vypadají k světu a reálnost, kterou lze v simulátoru zaregistrovat tak do 20 metrů, lze s výhodou řešit pomocí LOD.

Nemáš náhodou tu tabulku konce nástupiště jako domácí kino 16:9 :D.
Teď se dívám na video a tabulka v Mladkově je stejně široká jako Vstup zakázán. Když dodržíš výšku, tak se dostaneš i na správný poměr stran.

Tak to si sypu popel na hlavu :D.
Hold budu mít asi křivé video :D .
Jednoznačně fotka je ostřejší, video mám jen takovou mazanici přes špinavé okno.
f43032f55dda264a4a77d43f09c58011.jpg
Je toho dnes na mě nějak moc. 14 dní byl klid před bouří a dnes řeším jeden model za druhým, aby se to do zítřka stihlo a já to měl za sebou a vy se mohli kochat. :D

Naposled editoval moderátor:
Dovolim si vyjadrit sa. Tie objekty su sice na oko pekne, ale z mojho pohladu nepouzitelne. 812 poly je vcelku dost na taku znacku, ktoru asi tazko bude ktosi okukovat zblizka, jedine, ze by tam boli nahotinky:D Ten stlpik na tej tabulke je x hran, snad 32 a viac a uz to je nezmysel. Stacil by bohate maximalne 8 hran, spravne mapovany a smothovany, kedze ani to nemas dobre. Pozri si ako sa ti lame svetlo pri zmene nasvitu v SV. Dalsia vec je neumerne velka textura. 1024 na toto je prilis, maximalne 256 a aj to staci v DXT. Ty si dal 1024 a este zbytocne exportoval 32 bit, cim narasta aj datova velkost textury. Ked uz detaily, tak s LODmi a hlavne efektivne. Verim, ze prestavanim by bez strat na detailoch objekt mal max 300 poly. Ber to ako rady, nie buzeraciu. Viem, ze si povies, jedna tabula neuskodi, len keby takto modeloval kazdy, mame z msts slideshow, co uz mame aj tak;) A tie LODy naozaj odporucam pouzivat aj u menej polygonovych objektov. Ma to vyznam aj u 50 polygonovej budy. Viem, o com pisem, sam som vo svojej trati poznal rozdiel vo FPS. To ze nesedi tvar tu uz pisane bolo. Kazdy zacinal, tak verim, ze sa poucis;)

16 polis na tabulku koniec nastupišťa zo zakazom vstupu. Len 16 polis pri rovnakej kvalite. Pokial tam máš stovky tak je to nepoužitelné...

Back
Nahoře