Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Ahoj Čoudoune teď mám komplet nový počítač a zrovna si doplňuji trainset a jsem zvědavej jak mi to dlouho bude trvat, jen trainset má asi 16 GB

Čouda napsal:
Spíš ho už nebaví odpovídat tady na ty nářky typu mě to nejde, mě tam vyskakuje, postav mě atd. Snad by nějaký schopný moderátor mohl do FAQ sekce dát nějakou poučku typu: "Ztrácí se ti silnice, vyhazuje ti trať hlášky? -> SAVE/LOAD a nebo si kup lepší PC!!"

Dobrej nápad!!
Má jenom podstatnou chybu: Nikdo z těch stěžovatelů sekci FAQ nečte a nechystá se to dělat i do budoucna. A když ho tam pošlu, okamžitě se tady objeví celá plejáda samozvaných ochránců lidských ( začátečnických práv ) a budou tady vykřikovat jaký jsem nelida ( lidožrout ) jenom proto, že bych měl po někom požadovat aktivaci jeho šedé kůry mozkové.

Nedá sa mi opytať,skoro mesiac nijaké novinky čo je nové na trati 321?

Budeš mít trať do Děčína, o ostatních úsecích nevím. Martin prej něco říkal že tam bude i od Matese Ostrava Svinov a Choceň...takže přátelé kdo opravuje aktivity tak UPŘÍMNOU SOUSTRAST.

Proč, když to je jen na dvou přesných místech je to pohoda, buď path opravíš nebo uděláš novej, nebál bych se toho.

Venco asi je to tím, že já jsem nikdy neopravoval. Zatím jsem neměl co, Těch pár aktivit, které mám na webu tak těch se zatím změny netýkaly.

Co je nového na Trati 321? No celkem nic moc, je letní sezóna a já zase trávím většinu času v práci, takže se k MSTS téměř vůbec nedostanu... Dneska jsem se vrátil z dlouhé cesty, tak si vytvořím nějakou krátkou aktivitu a provětrám zssk 350, začínám mít pomalu absťák :D

Ale aby se neřeklo, že se úplně flákám, postavil jsem alespoň trať do Track Manie, jestli někdo hrajete Track Manii 2 canyon, můžete zkusit mojí mapu, jen upozorňuju na vysokou náročnost na hardware (jak jinak taky u mě, že...) :D

www.trat321.cz/ostatni/mapa.rar

No a kdo chce, může zkusit uhádnout, ze kterého evropského státu pochází tyto fotky :cool:

www.trat321.cz/ostatni/e01.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e02.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e03.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e04.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e05.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e06.JPG
www.trat321.cz/ostatni/e07.JPG

Tak a já jdu prohnat nějaké EC v MSTS

Naposled editoval moderátor:

Ty jo, dokonce až z Norska....pěkný výlet Martine...

Zajímavá lokomotiva, to vypadá spíš jak nějaký obrněnec ;) V Norsku jsem byl taky, ale po mašinkách jsem nekoukal...

Ja som stiahol mapu že to je nejaká novinka na trati, rozbalím, pozerám , nechápal som čo to je. A potom ma napadlo že to je tá mapa na Track maniu :D

V Norsku je nádherně, už teď se těším na příští rok :rolleyes:
Mašinky mě taky nezajímaly, tu jsem vyfotil jen kvůli vám, stejně nejsou moc pěkné...
No a takhle se v Norsku odpočívá :D

www.trat321.cz/ostatni/n01.JPG
www.trat321.cz/ostatni/n02.JPG

Tak a už dost blbostí, je třeba začít něco dělat, do pondělka mám volno, tak snad něco sfouknu i do MSTS.
Ty fotky pak klidně smažte, vím, že to sem nepatří.

Pepo, rozkopávalo se o něco víc, než jenom Svinov a Choceň, teď to ještě nebudu upřesňovat, jen řeknu, že mám nějaké vylepšení v oblasti výhybek a zatím jsem to vyzkoušel na trati Praha - Děčín. Vypadá to bezvadně, akorát jsem musel většinu stanic v tomto úseku rozkopat, takže upřímnou soustrast všem aktivitářům.
Časem takto upravím i všechny ostatní koridorové úseky.

Tak teda u té druhé fotky, bych se bál.
To Vás obdivuji, že jste tam takto seděl :)
Chci se zeptat, jaká byla asi pod Vámi hloubka??
Fotky vypadají perfektně :)

Děkuji za odpověď Lukáš

Martine, byl jsi taky na zastávce co je pod vodopádem? Jinak velmi známá dráha se sklony přes 40 promile.

Nebyl, já tím vlakem nejel, šli jsme nahoru pěšky, ale už nikdy tam pěšky nepůjdu, příšerný kopec
Pod tou skálou je hloubka 670 metrů.
Byl jsem překvapený tím, že norové si moc na bezpečnost turistů nepotrpí, na mnoha místech Norska se chodí po hranách propastí, dá se vlést pod ledovec, nebo do opuštěných jeskyní atd, nikde žádné varovné cedule, žádné zábradlí, prostě šlápneš vedle a letíš vzduchem :D

Naposled editoval moderátor:

Vidím že nejsem jediný kdo jezdí místo do Chorvatska na léto do Skandinávie :D Ta krajina tam, hlavně jak je Narvik a Harstad, ta je ;)

Nicméně abych nebyl zrovna OT, mohl bych se prosím zeptat, plánuje se někdy "rekonstrukce" některých starších tratí, třeba 270 v úseku od Přerova do Ostravy, tedy včetně již zmíněného Svinova? Minimálně Hranice jsou nepřesné, mohl bych nafotit kompletní objekty okolo/včetně nádraží atd.

Pro rejpaly ohledně zmiňovaných Hranic: Pokud jste Hranicemi někdy projížděli, mohli jste si všimnout odstaveného kocoura (ČDC 742). Kocour stojí na koleji vlevo od staniční budovy kdy od této koleje odbíhá kolej u 1. nástupiště. Jenže v této trati je právě tato kolej normálně průjezdná bez jakýchkoliv "skákaček" přes výhybky ;) Chápu že se na mě sesypou narážky že nic nemůže být detailní a bezchybné, ale když stačí jen tak málo ke prakticky dokonalosti...[/size]

Skandinávie je určitě zajímavější, než se válet na pláži v Chorvatsku, ale každý má rád něco jiného.
A pod tou skálou je hloubka 600 metrů, ne 670, spletl jsem se.

Úsek mezi Přerovem a Ostravou bych moc rád opravil, je to taková černá ovce na trati Praha - Bohumín, některé stanice nejsou postavené tak jak by měly být a i krajina je ještě taková "zastaralá". Určitě by to chtělo opravit, jenže s časem je to horší, kdo ví, kdy se k tomu dostanu.

Stavitelxx napsal:
....A pod tou skálou je hloubka 600 metrů, ne 670, spletl jsem se.....

Tak děkuji za odpověď.
Jenom je dobře, že jste tam nespadl. To už by nikdy nepokračoval ve stavění této nádherné trati :)

Lukáš

Stavitelxx napsal:
....
Pepo, rozkopávalo se o něco víc, než jenom Svinov a Choceň, teď to ještě nebudu upřesňovat, jen řeknu, že mám nějaké vylepšení v oblasti výhybek a zatím jsem to vyzkoušel na trati Praha - Děčín. Vypadá to bezvadně, akorát jsem musel většinu stanic v tomto úseku rozkopat, takže upřímnou soustrast všem aktivitářům.
Časem takto upravím i všechny ostatní koridorové úseky.

Martine. Tohle je úplně normální reakce, pokud člověk přestane jen stavět dopředu, ale poohlédne se občas zpět, co stavěl kdysi. A obvzlášť, když jsou nyní lepší možnosti, jak vyřešit dříve neřešitelné. Pak opravdu nezůstane kámen na kameni. Poté sice chudáci aktivitáři, ale pokud to zvýší kvalitu trati, je to taková nutná oběť.

Máš recht, že si dopřáváš dovolené. Já nevím co je dovolená od dob, co jsem odešel od dráhy. Buď na to nebyly peníze nebo nebyla motivace a teď už není obojí. :( Ale jsem stále optimista, že jednou bude líp. :D

Výborně, díky za odpověď! :) Z Hranic do Ostravy jezdím denně do školy (ráno Os se 460, zpátky pěkně EC Praha :D) takže to tam znám nazpaměť :D Mohl bych udělat cokoliv, například nafotit vše co bude potřeba, sehnat dokumentaci či video,.. :)

Jinak ohledně dovolený - Dánsko a Norsko mě čekají za pár (tý)dnů, teď si užívám Jízdenky na léto :D

Martine, pěkné fotky z dovolené. Ale na ten útes by mě nikdo nedostal ani párem volů. :D Zbyněk by mohl vyprávět, jak jsme lezli jen na blbou rozhlednu. :cool:;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře