Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Jinak to co napsal Zbyněk je naprostá pravda, ten komfort v 1. třídě máš jenom proto, že na koleje vyjely soupravy RJ, já panu Jančurovi strašně fandím a doufám, že to na kolejích dotáhne hodně daleko.
[/quote]
Osobně si myslím, že každá konkurence je zdravá a určitě nástupem Regiojetů se konkurence pro ČD zvýšila, což se projevilo službami, které najednou začaly ČD poskytovat.V tom vidím naprosté plus.
Ale nechal bych tomu čas, a počkal, jak budeme mluvit za rok.
Ona taky ekonomická stránka asi bude hrát velice důležitou roli po vyčíslení zisků a ztrát.

Luky napsal:
.....podle mě ten fíra tam neměl 160, ale ten tou s tou Gorilou musel pražit trošku přes maximálku tak v rozmezí 165 až 170km/h, protože ta jízda měla vážně grády:D.....

Milujem takéto reči. Môžeš si byť istý, že viac jak 160 tam iste nemal, maximálne tak 162 dole kopcom, pri 168 by ho to už zastavilo. Ale z vagóna nemáš najmenšiu šancu rozoznať či ide 160, alebo 170. Ak má vagón zlý pojazd, tak sa bude triasť aj pri 140. Jazdné doby EC sú stavané na malé rýchlosti. Z Prahy do Břeclavy skráti kludne 15-20 minút, s 363 stíha časy po Brno, potom už trocha namešká.

Taky napíšu pár slov k tomuto tématu. Jednou jsem se vezl v mašině z Prahy do Bohumína v IC Janáček (tenkrát ještě vyjížděl z Holešovic, protože se stavělo Nové Spojení) a ten fíra se doslova vyžíval v tom, že může fičet 160, sotva jsme minuli rychlostník 160 a už banán dostával zabrat:D
Takže určitě záleží i na tom, jaký fíra zrovna jede, někdo má tu rychlost rád, někdo se holt courá...
A když jsem jel z Prahy poprvé pendolinem, tak jsem se na chvilku vecpal do "pilotní kabiny" a tenhle týpek to v krasíkovském tunelu hnal dokonce 168 km/h, přitom to ani nebylo poznat, kdybych neviděl na rychloměl, myslel bych si, že jedeme stovkou:D

Luky napsal:
.. který měl všechny vozy na 140 a oni na to nacpali Banán řady 150, který ještě neměl vylepšení (tlumiče vrtivých pohybů podvozků, jiné rychloměry atd.), aby mohl jet 140 a díky tomu vlak nabíral zpoždění..

Někdy se prostě situace vyvine stylem "Buď rád, že vůbec jedeš", protože nic jinýho není :-D

Este sa k tomuto offtopicu pridam ja.. pan strojvodca dracik pise ze by ho to zastavio pri 168 km/h. Zaujimave.. jedna prihoda z rokov minulych: isiel som z Trenica do Piestan rychlikom...vlak meskal po trencin rovnych 9 minut a fira to meskanie dohnal a pritom sme v Novom Meste nad Vahom stali presne minutku. Bolo to po starej trati samozrejme a 120tka to rozhodne ale rozhodne nebola. A spominany vlak prisiel do Piestan vcas. Co sa tyka rychlosti a casovych rezerv na koridore Praha-CT-Breclav to suhlasim. Kamarad mi tvrdil ze isiel ECckom (este v tomto roku), ktore tahala 363 a vlak nabral od Prahy do Breclavi meskanie IBA 3 minuty. Aktualne zo Slovenska ste si urcite vsimli ze jazdne casy ICciek sa skratili o presnych 12 minut a to najma kvoli 160tke na 100km useku BA -Raca - NMnV. Taky IC Gerlach z Blavy do Kosic zastavuje az po 200 km v Ziline. Skuseny asi 50 rocny fira vravel ze pokial neudrzi konstatnu rychlost 158, 159 km/h tak IC nabere meskanie. Presiahnut maximalku si v sucasnych pomeroch ZSSK vraj dovoli malokdo. Doslova vravel ze kazdemu to sem tam ujde ale napriklad taki firovia z vychodu ked prekrocia maximalku tak maju velky problem a naopak na zapadnom Slovensku to take prisne nie je.

Jazdné doby na trati 120 sú v niektorých úsekoch riadne "navatované" skrz výluky. Tento rok je jazdná doba Trenčín - T.Teplá 10 minút, spraviť sa to dá za 6 pri dodržaní všetkého. To sú hneď 4 minuty dole. Minulý rok bola táto vata v úseku Zlatovce - Melčice. Takže skrátiť 9 minút z Trenčína do Piešťan neni nejaký extra problém. A za prekročenie rýchlosti drbú aj nás. Tých 160 stráži na gorile Mirel, jak mi to skočí na 168, okamžite zaúčinkuje NZ2. To isté na trati 120 pri rýchlosti 128kmh (pokial nejdem na ETCS).

A ako je to v useku Senec - Sladkovicovo? Tam je 140tka. Niekdo este davnejsie spominal na bud tomto alebo inom fore ze isiel ECckom v tomto useku a podla GPS v telefone si zmeral rychlost vlaku a ukazalo mu vraj 154 km/h. Ja len ci je to mozne a ci sa to fakt mohlo stat :-)

eurostar_mikso napsal:
A ako je to v useku Senec - Sladkovicovo? Tam je 140tka. Niekdo este davnejsie spominal na bud tomto alebo inom fore ze isiel ECckom v tomto useku a podla GPS v telefone si zmeral rychlost vlaku a ukazalo mu vraj 154 km/h. Ja len ci je to mozne a ci sa to fakt mohlo stat :-)

Zdravím,
v dnešní době se už může stát cokoli. Možná byl problém se čtvrtou družicí GPS a ty tři to nějak špatně "vyšpekulovaly".;)
Nevím,osobně bych takovým vymožemostem typu GPS v telefonu až tak nevěřil. Vždyť se u přesnosti GPS udává také nějaká tolerance v uvedených údajích,ne ?

David

My jsme jako študáci měřili rychlost pomocí stopek na digitálkách. Stopky se spustily mezi dvěma kilometrovníky a zbytek se spočítal na kalkulačce. Určitě to bylo přesnější než GPS. Jen byl trochu problém, ne vždy bylo možné v trávě ty patníky identifikovat.

GPS MIO MOOV, ktorý sem tam používam v aute, ukazuje rýchlosť veľmi presne. Tak isto mi presne ukazovala NOKIA 6230 s navigačným programom Sygic. Zase iPhone 3G ukazuje blbosti. Takže to závisí od kvality hardwaru ...

Senec - Sládkovičovo je 140, na GPS mi raz ukázalo aj 274kmh. Neviem kedy bolo "raz" ale v dobe Haslerov, čo zvykli ukazovať hocičo, to až tak nemožné nebolo.

Když už jste vzpoměli ty GPS...dělám stavárnu v Opavě, obor geodezie, takže s tím mám nějaké zkušenosti. Jak tady bylo řečeno, přesnost, rychlost vypočtení atd. závisí na typu a kvalitě přístroje, počtu družíc apod.. V dnešní době někdy není problém GPSkou zaměřit profesionálním přístrojem pár geodetických bodů na centimetr, ale zase jindy je klasická forma měření kolikrát určí půl metru někde jinde. A to jsou opravdu přístroje na profesionální úrovni za "pár stovek" tisíc korun :cool:
Troufám si říct, že s tychlostí to bude podobně, osobně bych tomu taky až tak moc nevěřil, ale co víme.... :D

Dobrý den když už se objeví nebo se objevil modelář lokomotiv který se pustil do tvorby lokomotivy regiojet, nenašel by se modelář který by vymodeloval lokomotivu 380 společnosti ZSSK Slovensko.
Děkuji

strojvedoucí Radek: Nic takového neexistuje...

380 zssk??? Sak to hadam este ani neopustilo brany zavodu.. riesit tu 380 zssk je naozaj predcasne.. si zober ze ako dlho uz po Slovensku beha Elefant 671 a nic.

Dád bych se zeptal, jak je možný, že při rozjezdu z Prahy hlaváku v aktivitě se mi sekne a následně spadne celá hra, ale při rozjezdu v prohlížení tratě se nic nestane. Děkuji za odpověď

Marco Polo napsal:
Dád bych se zeptal, jak je možný, že při rozjezdu z Prahy hlaváku v aktivitě se mi sekne a následně spadne celá hra, ale při rozjezdu v prohlížení tratě se nic nestane. Děkuji za odpověď

Zdravím,
zřejmě to bude tím,že je v aktivitě nějaký ten traffic /počítačem řízené soupravy/ a PC to s ním prostě "nedá".:(
Ve volné jízdě /"prohlížení tratě"/ žádný traffic není,takže se systému PC hodně odlehčí načítání objektů apod. a pád MSTS tak nastat nemusí.

David

Děkuji Davide, tahle možnost mě taky napadla, tak alespoň to mám ověřený ;-)

Tak mám anulovanej veškerej traffic a stejně mi to stále padá :'(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře