Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

To nemůže padat. Maximálně se nenačtou objekty, jako například nádraží Libeň. Maximálně se objeví chyba v sms. Pak je nutný save/load. Ale klasický pád nehrozí, pokud mám správně zapsaný parametr v zástupci pro spuštění.

Zbyněk Šemora napsal:
To nemůže padat. Maximálně se nenačtou objekty, jako například nádraží Libeň. Maximálně se objeví chyba v sms. Pak je nutný save/load. Ale klasický pád nehrozí, pokud mám správně zapsaný parametr v zástupci pro spuštění.
Tak je mi líto, mně to spadne. A stalo se mi to i třeba v Olomouci, když jsem se po "předjetí" znova rozjížděl

Líto být nemusí, stačí správně zapsat ten parametr, dle instrukcí, nejlépe přes schránku a pak spadne maximálně myš ze stolu, pokud do ní strčím. :D
Původní MSTS není stavěný na tak velké tratě, velká nádraží a náročnější provoz a defaultně si ze systému bere málo paměti, proto to mnohým padá. Pokud tím parametrem přikáži, aby si MSTS vzal paměti víc, bude to pak už stabilní. A to i na slabém počítači. Jen s tím rozdílem, že FPS se pak bude blížit k nule.

Nadi si to, tisíckát se to tady psalo.......

Já si myslím, že spíš se tisíckrát ptalo, ale odpovědi je méně... Ve FAQ to ale opravdu je.

Marco Polo napsal:
A jak prosim tě přepíši ten parametr?

Stačí, jen taková maličkost, navštívit autora této tratě stránky tam vše najdeš. Nebo si zde pročíst pořádně fórum.

Marco Polo napsal:
A jak prosim tě přepíši ten parametr?
Pusť si mé instruktážní video na YouTube (odkaz z mých stránek), pokud psaný návod dělá problém :D

Děkuji za pomoc, kde to sehnat. Odkaz jsem bezproblému našel :-)

Zdravím,
v posledních dnech jsem si při stavbě tratě dokonce zahrál kostky.
Na nekoridorové úseky jsem chtěl umístit ošoupané cedulky upozorňující na zastávku, které vytvořil Somatko, ale měl jsem k dispozici 5 různých cedulek (rozdíl byl v koeficientu ošoupanosti a špinavosti) a nevěděl jsem kdy kterou vybrat, tak jsem to vyřešil házením kostky - každé cedulce jsem přiřadil jedno číslo a jaké číslo padlo na kostce, takovou cedulku jsem tam umístil. :D
Takže umístění těchto cedulek v trati je čistě náhodné...

Tímto bych chtěl Somatkovi poděkovat za skvělé ošoupané objekty pro staré úseky, nejen tyto značky, ale i rychlostní předvěstníky a pískáčky.

Jinak jsem využil pětitýdenní dovolenou a trochu pokročil se stavbou, malá ukázka zde:

(screeny jsou z úseku mezi Lovosicemi a Ústím n. L.)

www.trat321.cz/ostatni/u01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u03.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u04.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u05.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u06.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u07.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u08.jpg
www.trat321.cz/ostatni/u09.jpg

Martin

Martine....to, to je božské. Opravdu úžasný, luxusní a paráda.

Ty máš dovolenou 5 týdnů? Jinak hra s kostkami je úžasná.

Edie napsal:
Martine....to, to je božské. Opravdu úžasný, luxusní a paráda.

Ty máš dovolenou 5 týdnů? Jinak hra s kostkami je úžasná.

Ano mám dovolenou 5 týdnů, z toho ještě tři týdny před sebou, takže je nejvyšší čas začít válet šunky :D
Jsem rád, že se screeny líbí, akorát by to ještě chtělo na Labe nějaké ty lodičky, co říkáš čoudo? ;-)

Bohužel Martine je teď větší pravděpodobnost souběžné jízdy nákladů na tratích po obou březích pod Střekovským hradem během oběda na hradě než potkání jediné lodi mezi Prahou a Děčínem.

Martine neboj, všechno bude.

Spíš než lodičky by to chtělo nějakého modeláře, který by ve stylu Honzy Švece modeloval další rodinné a městské domečky. Tedy i s podstavcem pro terenní nerovnosti a zahrádkou kolem. Já už mám výčitky, že se mi všude opakuje těch 9 modelů a koukám i u Martina to samé :D . Domečky jsou to nádherné, ale kromě Matese s obcí Kostěnice nikdo v podobném stylu nepokračuje. A úplně chybí tento styl pro šikmé svahy se zahrádkami také ve svahu.
Jinak Martine, pěkné.

Martine 5 týždnou dovolenky ? :D tak to áno ;) ked dokončíš čechy skús čekneť aj na slovensko :P

Přesně tak Zbyňku, tohle si říkám pořád, že by to chtělo více domečků, abych nemusel neustále opakovat těch 9, co máme k dispozici.

Luky, mezi Prahou a Ústím skoro žádné stoupání není, to je jedna z nejrovnějších tratí. Z Prahy do Kralup je největší sklon 2 promile a dále do Ústí jsou největší sklony 3 promile a to jsou vždycky jenom takové pármetrové vyrovnávací úseky ve stanicích, nebo před stanicemi, jinak je celá trať totální placka.
Horší to bude z Ústí do Chebu, tam je to přesný opak, ta trať ani neví, co je to rovinka :D

Zdravím,

Trať vypadá dobře, ale nevím jest-li si aktualizaci až bude venku stáhnu. Bo jsem si teď zalíbyl hru trainz a vní trať MS kraj je to více realnější než má Martin v MSTS :-)

Nevím, nač srovnávat nesrovnatelné.
Vždy mě tyto komentáře dokáží tak "nas...štvat":eek:
Prostě každý má něco a komu se tento nelíbí, tak ať to nejezdí.

To Zbynda: :D

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře